سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای نصب یک "سینمای خانگی" غول پیکر

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن ، پس از خرید یک تلویزیون چند ده اینچ غول پیکر و سینمای خانگی چندین باندی، نوبت به نصب و تنظیم صحیح آنها می رسد تا با توجه به محیط اتاق، بهترین کیفیت ممکن را در قبال هزینه ها داشته باشیم. و گرنه همان تلویزیون ۲۱ اینچ و دستگاه پخش سی دی قدیمی هم از پس پخش عادی فیلم ها و اخبار تلویزیون بر می آیند.

شروع کار - اصول اولیه

شما ابزار لازم را در اختیار دارید. اتاق مورد نظر را انتخاب کرده و همه چیز را اندازه گرفته اید. با تحقیق و کنکاش کافی یک صفحه نمایش بسیار بزرگ و عالی خریداری کرده اید. سینمای خانگی تان آماده است. کابل های لازم را در اختیار دارید.

پایه دیواری تلویزیون اچ دی

امروزه دیگر کسی به دنبال تلویزیون های بزرگ رومیزی نمی رود و اغلب یا تلویزیون های نازک پلاسما را خریداری می کنند و یا به سراغ تلویزیون های LED و LCD می روند. زیرا با نصب آنها روی دیوار، علاوه بر اینکه تا حد بسیار زیادی در فضای اتاق صرفه جویی می شود و از هزینه خرید میز تلویزیون آنچنانی هم کاسته می شود، البته قبل از شروع به نصب تلویزیون جدید و زیبای تان روی دیوار به برخی ابزارها نیاز دارید که بهتر است دم دست تان آماده باشند:

‫-‬ قلاب دیواری (که معمولا درون کارتن تلویزیون قرار دارد)
‫-‬ تراز
‫-‬ دریل
‫-‬ متر
‫-‬ پیچ گوشتی
‫-‬ مداد
‫ - سیم چین

مطمئن باشید که دم دست بودن این ابزارها کار نصب را بسیار راحت تر و سریع تر می کند. البته پیچ و رولپلاک مناسب را هم نباید فراموش کنید. در صورتی که در کارتن تلویزیون پیچ و رول پلاک مناسب و به تعداد را نیافتید، حتما آنها را از قبل و همراه با بقیه ابزارها تهیه کنید.

نکته: این یک راهنمای ساده برای نصب آسان قلاب دیواری و قرار دادن تلویزیون بر روی آن است.

اولین نکته قبل از شروع کار اینکه، در صورت امکان حتما تلویزیون اچ دی تان را بر روی دیواری با زاویه ۹۰ درجه با پنجره اصلی اتاق نصب کنید تا نور آن اذیت تان نکند. با این کار بدون اینکه مجبور باشید که پنجره را بپوشانید و نور روز را از دست بدهید، همه می توانند بدون مزاحمت به تماشای تلویزیون بپردازند.

قدم اول: محل دقیق تلویزیون را روی دیوار مشخص کنید. برای این کار بهتر است قلاب دیواری را پشت تلویزیون قرار داده و تلویزیون را دو نفری روی دیوار نگه دارید. حال دیگران می توانند در خصوص جای آن نظر دهند. بهترین موقعیت معمولا در وسط دیوار و ارتفاعی هم تراز چشم فرد (در حالت نشسته) است. وقتی که جای دقیق تلویزین مشخص شد، قلاب دیواری را همانجا نگه داشته و تلویزیون را به جای امنی منتقل کنید. حالا جای پیچ های قلاب دیواری را با مداد روی دیوار مشخص کنید.

قدم دوم: اکنون کمی باید کار سخت انجام دهید. ابتدا از صاحبخانه و افراد مطلع سوال کنید که سیم برق از زیر محلی که می خواید آن را سوراخ کنید عبور نکرده باشد. سپس سر مته مناسب را (بسته به اندازه پیچ و رولپلاکی که در جعبه قلاب دیورای است) بر روی دریل سوار کرده و سوراخ های مناسبی را در دیوار ایجاد کنید.

قدم سوم: با رول پلاک و پیچ، قلاب دیواری را در جای خود محکم کرده و بخش مربوط به پشت تلویزیون را هم در محل خود بسته و مطمئن شوید پیچ ها را کاملا سفت کرده اید. البته فشار اضافی علاوه بر خراب کردن پیچ ها می تواند به تلویزیون شما هم آسیب برساند. اکنون نوبت آخرین مرحله و نصب تلویزیون روی قلاب است. پیشنهاد اول: به دلیل وزن بالا و حساسیت زیاد تلویزیون حتما این کار را چند نفره انجام دهید. پیشنهاد دوم: قبل از نصب تلویزیون بر روی دیوار، تمام کابل های لازم را پشت آن وصل کنید. زیرا بعدا اتصال کابل به پشت تلویزیون بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود.

تبریک می گوییم، شما اولین مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشتید. حالا نوبت به تنظیمات بهینه سازی و کالیبره کردن می رسد.

انتخاب یک قلاب دیواری:
‫-‬ برای انتخاب قلاب دیواری مناسب، در اولین قدم حتما به دفترچه راهنما و نمایندگی فروش تلویزیون تان مراجعه کنید.
‫-‬ قبل از خرید قلاب دیواری، مطمئن شوید که مناسب اندازه تلویزیون شما است و می توانید وزن آن را تحمل کند. پس قبل از اینکه برای خرید بروید، سایز صفحه و وزن تلویزیون تان را از روی کارتن و یا دفترچه اش یادداشت کنید.
‫-‬ در انتخاب قلاب دیواری به نوع استفاده تان دقت کنید. قلاب دیواری فلت به شما اجازه می دهد که تلویزیون را به شکل ثابت و تا حد ممکن نزدیک به دیوار نصب کنید. قلاب دیواری متحرک کمی از دیوار فاصله دارد، اما به شما اجازه می دهد که تلویزیون را به سمت بالا و پایین تقریبا ۱۵ تا ۲۰ درجه حرکت دهید. قلاب دیواری مفصل دار هم امکان هر حرکت و چرخشی را در هر جهت دلخواهی برای تان فراهم می آورد، اما فاصله تلویزیون تا دیوار کمی بیشتر از حد معمول خواهد بود.

کالیبره کردن دستگاه

درست است، شما از همان اول می توانستید به یک متخصص زنگ بزنید که برای همه کارها به سراغ تان بیاید و با دم و دستگاه تجملاتی اش کارتان را راه بیاندازد. اما پول خوبی هم باید برایش کنار می گذاشتید. اما شما مرحله سخت را پشت سر گذاشته اید و مطمئن باشید که از پس کالیبره کردن HDTV هم بر می آیید. کالیبره کردن تلویزیون اچ دی با استفاده از برنامه بهینه ساز خارق العاده THX چندان مشکل نیست. البته برای استفاده از این برنامه جهت کالیبره کردن تلویزیون تان باید نسخه بلوری ترمیناتور ۲:روز داوری (نسخه اسکای نت) را هم خریداری کنید تا به برنامه THX دسترسی داشته باشید.

چرا کالیبره کردن؟ در یک محیط تماشای برنامه خوب، به خصوص یک اتاق تاریک که چشم ها حساس تر هم می شوند، یک تصویر به خوبی کالببره شده، بسیار به آنچه که کارگران و فیلمساز قصد داشته اند در طول فرایند کارشان درون استودیو بیان کنند و نشان دهند، نزدیک تر است. بچه های نارنجی هم معتقدند وقتی لپ تاپ را به تلویزیون وصل می کنید، مطالب شان در تلویزیون کالیبره جذاب ترند!

خب، حالا دست به کار شده و دی وی دی یا بلو ری که این برنامه بهینه سازی را روی خود داشته باشد در دستگاه قرار دهید. با رفتن به منوی تنظیمات (Setup) برنامه بهینه ساز به صورت اتوماتیک کار خود را شروع کرده و همه تنظیمات لازم را انجام می دهد.

نصب اسپیکر

قرار دادن اسپیکرها در محل مناسب می تواند تاثیر عظیمی در تجربه شما از کار با سینمای خانگی داشته باشد. در اینجا به چند قانون ساده برای نصب سیستم 5‪.‬1 می پردازیم.

۱‫۱- اول و مهمتر از همه اینکه، دقت داشته باشید که همیشه کجا می نشینید. این نقطه باید محل تمرکز سیستم صوتی شما باشد و محل قرار گیری همه اسپیکرهای تان را مشخص کند. بله، این بدان معنی است که یک نفر صدایی بهتر از بقیه خواهد داشت. زیرا شما بیش از همه قرار است از این سینمای خانگی استفاده کنید و دیگران تنها گهگاه و به صورت موردی از آن استفاده می کنند. پس عاقلانه این است که بهترین کیفیت در اختیار شما باشد. قرار هم نیست که همه دوستان و میهمانان از این موضوع اطلاع داشته باشند، فقط شما و نارنجی از این راز خبر دارید!

۲‫۲- با توجه به استاندارد فاصله دید، باید فاصله تان تا تلویزیون ۱.۹ تا ۲.۵ متر باشد (البته فاصله سرتان، نه کاناپه تان)، پیشنهاد می شود که دو اسپیکر جلویی را با فاصله ۹۰ سانتی متری در دو طرف تلویزیون قرار دهید. ارتفاع این اسپیکرها را به گونه ای تنظیم کنید که هم سطح گوش شما باشند (هنگامی که روی مبل راحتی جلوی تلویزیون نشسته اید). با این شکل قرار گیری، زاویه این اسپیکرها با شما باید ۲۲ تا ۳۰ درجه باشد.

۳‫۳- اسپیکر مرکزی هم باید در مرکز تلویزیون و محل نشستن شما قرار گیرد. شما می توانید آن را بالا یا پایین تلویزیون نصب کنید. اما فراموش نکنید که این هم باید مانند دو اسپیکر قبلی، هم ارتفاع با گوش شما باشد. البته با توجه به اینکه تلویزیون را در این مطلب نارنجی روی دیوار نصب کردیم، معمولا اسپیکر مرکزی زیر تلویزیون قرار می گیرد.

۴‫۴- مهمترین بخش کار انتخاب محل قرارگیری ساب ووفرها است که می تواند به کلی همه چیز را خراب کند. در اینجا زاویه چندان مهم نیست، زیرا باس خیلی وابسته به جهت نیست. قانون اصلی این است که ساب ووفر را در کنج دیوار قرار ندهید. نه تنها همسایه ها از چنین کاری متنفرند، بلکه این کار باعث تولید یک باس پرعمق و گنگ می شود که اصلا کیفیت خوبی ندارد.

۵‫۵- اسپیکرهای سوراند چپ و راست باید در دو طرف محل نشستن شما قرار گیرند. داشتن یک زاویه ۹۰ تا ۱۰۰ درجه با شما کاملا مناسب و کافی است. برای داشتن بهترین جزئیات صدا، این دو اسپیکر را در ارتفاعی کمی بالاتر از سطح گوش ها تنظیم کنید.

روی هم گذاشتن وسایل

احتمالا شما در کنار سینمای خانگی تان یک ناوگان وسایل مختلف صوتی و تصویری دارید که قرار است از آنها یک برج زیبا بسازید. کنسول های بازی، پخش کننده های بلو ری و دی وی دی، امپ و تقویت کننده های صوتی، رسیورها و سیستم های استریم . شاید هم یکی دو تا یو پی اس و محافظ برق را هم به این مجموعه اضافه کرده باشید. خب، حالا قرار است چگونه آنها را در یک فضای کوچک جای دهید که به زیبایی فضای اتاق آسیب نزده و به راحتی قابل استفاده باشند؟ اولین انتخاب چیدن آنها روی هم درون یک کمد زیبا و کوچک است.

اما هنگام روی هم چیدن وسایل الکترونیک اینچنینی باید به دو نکته توجه کرد: سلامت ساختاری و اتلاف انرژی. اینجا تصمیم گیرنده شما هستید و احساس شما دستور می دهد که چه دستگاهی روی دستگاه دیگر قرار گیرد و کدام وسایل در زیر قرار خواهند گرفت. اما توجه داشته باشید که برخی ابزارها توانایی تحمل بیش از ۵۰ کیلو بار را هم دارند و برخی دیگر ممکن است با یک کیلو بار هم آسیب ببینند. مثلا قرار دادن بلو ری گران قیمت و بسیار نازک تان در زیر همه وسایل اصلا ایده خوبی نیست.

درباره دفع انرژی این وسایل هم باید مراقب باشید. دریچه های خروج هوا محل تنفس ابزارهای الکترونیک شما هستند و وجود آنها در دستگاه بدون دلیل نیست. دستگاه ها گرمای نسبتا زیادی تولید می کنند. پس علاوه بر اینکه جایی برای تنفس به آنها می دهید، بهتر است آنها را با چیزی از هم جدا کنید تا گرمای شان به دیگر ابزار آسیب نرساند. برای این کار می توانید از تکه های سنگ تزئینی، شیشه های ضخیم، چوب یا ام دی اف استفاده کنید. برای زیبایی و نتیجه مناسب، بهتر است که در چهار طرف هر دستگاه چهار تکه کوچک با ارتفاع حداقل ۲ سانتی متر قرار دهیم، تا هم زیاد به چشم نیایند و هم گردش هوای مناسبی در میان دستگاه ها وجود داشته باشد.

کابل کشی اسپیکرها

این قسمت، پر دردسر ترین بخش ماجرا است. مخصوصا وقتی تعداد اسپیکرهای تان هم زیاد می شود. در اینجا به برخی نکات و ریزه کاری ها برای کم کردن دردسرهای این داستان می پردازیم.

نیمی از این جنگ، انتخاب کابل مناسب است. انواع بسیار مختلفی کابل در بازار موجود هستند. مهمترین تفاوت هم در طول کابل ها و شکل پورت انتهای آنها است. قبلا در نارنجی راهنمای نسبتا کاملی درباره کابل ها منتشر کرده ایم. سایت Crutchfield هم مقاله نسبتا خوبی درباره کابل های اسپیکر منتشر کرده که می تواند به کمک تان بیاید. کاملا مشخص است که هر اسپیکر باید به ترمینال و ورودی ویژه خودش بر روی رسیور سینمای خانگی متصل شود. طبق دفترچه راهنمای سینمای خانگی تان در اتصال سیم ها دقت کنید. برای مثال حتما سیم سیاه به ورودی سیاه و سیم قرمز به ورودی قرمز وصل شود. البته اینجا موضوع خیلی پیچیده ای وجود ندارد. اگر خیلی گیج می شوید، کابل مربوط به هر اسپیکر را با یک چسب رنگی خاص علامت گذاری کنید و یا با شماره خاصی مشخص کنید تا پشت رسیور سینما خانگی به راحتی سیم مربوط به هر اسپیکر را پیدا کنید.

اگر کابل های شما از نوع روپوش دار نیستند، یعنی در زیر روکش پلاستیکی شان دارای زرهی از شبکه آلومینیومی نیستند، سعی کنید تا حد امکان آنها را از هر منبع تولید نیرو و انرژی دور نگه دارید. همچنین هیچ ابزار تولید کننده میدان مغناطیسی مانند مایکروفر یا دستگاه تلفن بیسیم در نزدیکی آنها نباشند. زیرا این وسایل باعث ایجاد نویز و کاهش شدید کیفیت در کارکرد خواهند شد. البته سینماهای خانگی گرانقیمت با اسپیکرهای بیسیم می توانند ایده آل ترین انتخاب باشند./ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.