دکتر جمشیدی، متخصص روماتولوژی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: بیماری نقرس یک بیماری متابولیک است که اختلالی در متابولسیم اسید اوریک ایجاد می کند، اسید اوریک در بافت های غیر معمول مانند ، مفصل، کلیه و پوست خارج از عروق خونی رسوب می کند و باعث بیماری نقرس می شود.
وی افزود: معمولا نقرس برای اولین بار در مفصل انگشت شست پا دیده می شود که به تدریج مفصل گرم و متورم و قرمز شده و بشدت درد ناک می شود به طوری که ظرف 24 ساعت درد به اوج خود می رسد و درد به تدریج ظرف یک هفته فروکش می کند.
دکتر جمشیدی گفت: اگر نقرس کنترل نشود باعث نارسایی هایی در کلیه می شود علاوه بر این اسید اوریک می تواند در پوست رسوب کند و باعث برجستگی هایی در پوست شود که به آن توفوس نقرسی گویند.
وی خاطر نشان کرد: مواد غذایی پروتئین دار مانند گوشت قرمز، حبوبات وحتی گوشت سفید اگر زیاد از حد استفاده شود باعث تشدید این بیماری شود.
دکتر جمشیدی تصریح کرد: نقرس در حمله ها به وسیله درمان های دارویی متوقف می شود ولی در مورد حملات مزمن باید سطح اسید فولیک را پایین آورد.
وی در ادامه گفت: رژیم های غذایی سخت برای بیماران نقرسی توصیه نمی شود بیمار باید رژیم مناسبی با همکاری متخصص تغذیه داشته باشد تا بتواند آن را رعایت کند و این امر از رژیم های غذایی سخت خیلی بهتر است./ح