سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار یک فوق تخصص غدد:

کورتن مصرفی خود را به طور ناگهانی قطع نکنید

یک فوق تخصص غدد گفت: بیمارانی که برای درمان خود از دُز بالای کورتن به تجویز پزشک استفاده می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که قطع کردن ناگهانی کورتن غدد فوق کلیه را تحت تأثر قرار می دهد.

دکتر جواد بهجتی، فوق تخصص غدد در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: غده فوق کلیه یکی از ارگان های بسیار مهم بدن است که به خصوص در زمان های استرس نقش بسیار اساسی و حیاتی را ایفا می کند و در بدن ما 2 غده فوق کلیه در بالای کلیه های سمت راست و چپ قرار دارد.

وی در ادامه افزود: نارسایی غده فوق کلیه به خصوص در زمان بحران ها و استرس بیمار را دچار افت شدید فشار خون می کند و در بعضی موارد منجر به مرگ می شود.

دکتر بهجتی تصریح کرد: بیماری های غده فوق کلیه ظاهراً شایع نیستند ولی به خاطر نقش حیاتی که اعمال می کند بسیار مهم هستند و یکی از اورژانس های طب داخلی در حقیقت نارسایی غده فوق کلیه است که این نارسایی ممکن است تظاهر واضحی نداشته باشد.

وی در خصوص راه های تشخیص این بیماری اظهار داشت: بیماری که دارای علائم ضعف، بی حالی، خستگی، بی اشتهایی و به خصوص کاهش ناگهانی وزن در عرض چند هفته تا چند ماه و فشار خون پائین باشد و این علائم با تغییر رنگ پوست و تیره شدن آن همراه باشد باید به فکر بیماری کم کاری غده فوق کلیه باشیم و آزمایش های تشخیصی را انجام دهیم و حتی اکر بیمار در شرایط بحران قرار داشته باشد باید قبل از آماده شدن جواب آزمایش درمان های مناسب را برای بیمار آغاز کنیم.

وی در خصوص شیوع این بیماری گفت: شیوع این بیماری در جامعه چندان مشخص نیست ولی به نظر می رسد مانند بیماری دیابت، بیماری شایعی نباشد اختلال و نارسایی غدد فوق کلیه علل و عوامل مفصلی دارد و ما بیشتر با ماهیت بیماری سرو کار داریم که باعث از بین رفتن غده فوق کلیه می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئله دیگر نارسایی ثانویه غده فوق کلیه است که عمدتاً به خاطر مصرف کورتن به وجود می آید به طوری که بیمارانی که دز بالای کورتن مصرف کرده اند اگر به طور ناگهانی مصرف کورتن خود را قطع کنند دچار نارسایی غده فوق کلیه می شوند زیرا پس از قطع ناگهانی کورتن تحریک هپیوفیز برای غده فوق کلیه برداشته می شود بنابراین غده فوق کلیه کوچک می شود و بیمار دچار نارسایی می شود پس افرادی که تحت درمان با کورتن هستند برای جلوگیری از نارسایی غده فوق کلیه باید به مرور مصرف کورتن را قطع کنند./ح
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
هادی
۱۲:۲۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
باسلام..من دوسال دگزامتازون با سیپرو مصرف میکردم وتازگیا اونو کم کرده بودم که دچار عوارض گوارشی ودردقفسه سینه وهزار تا در دیگه میشم..الان ب مدت دوهفته میشه که دکتر هیدروکورتیزون داده وبا کم کردنش همون علایما میاد سراغم..ب نظر شما اگه ده روزی بستری بشم میتونم از شر این بلای خانمان سوز نجات پیدا کنم