سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مازندران:

تولید غنی‌ترین کود آلی دنیا در 6 استان کشور

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار گفت: تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست که در حال حاضر به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای آلی در دنیا محسوب می‌شود در شش استان کشور اجرایی می‌شود که فریدونکنار مجری طرح است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛علیرضا غلامی اظهار داشت: پروژه ملی پرورش و تولید ورمی کمپوست ویژه زنان روستایی در روستای بنه کنار اجرا شده و از سوی مسئولان دفتر امور زنان روستایی و عشایری و مشاور عالی پروژه در کشور، مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران و هیئت همراه بازدیدی در مسجد روستای بنه کنار داشتیم.
وی با اشاره به اجرای ورمی کمپوست از محل اعتبارات ملی در فریدونکنار به تشریح مشخصات پروژه ورمی کمپوست شهرستان پرداخت و گفت: پروژه ورمی کمپوست از محل اعتبارات ملی آموزش و ترویج کشاورزی و دفتر امور زنان روستایی و عشایری کشور در شش استان از جمله مازندران اجرا شده است.
به گفته غلامی، این طرح در شهرستان فریدونکنار و روستای بنه کنار به صورت پایلوت با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار و شرکت خدمات مشاوره‌ای نواندیشان آمل به اجرا درآمده است.
وی از برگزاری جلسه توجیهی در مسجد روستا و آشنایی زنان روستا با اهداف پروژه، تشکیل گروه همکاران و جامعه زنان و برگزاری چندین کارگاه آموزشی درباره مراحل کار و فرآیند تولید در همین راستا خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فریدونکنار تصریح کرد: این پروژه نیازی به تجهیزات خاص و گرانقیمت ندارد و با حداقل سرمایه‌گذاری می توان تولیدکننده کود ورمی کمپوست بود که علاوه بر تولید کود آلی و ارگانیک برای محصولات کشاورزی، معضل زباله‌ها و هدر رفتن ضایعات کشاورزی را حل می‌کند.
این مسئول با اشاره ایجاد اشتغال و کار برای زنان خانه‌دار روستایی و کارشناسان کشاورزی در این حوزه بیان داشت: همچنین برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه و رسیدن به توسعه پایدار کشاورزی گام برمی‌داریم.
وی خاطرنشان کرد: با پرورش این کرم و فرآوری مواد آلی فسادپذیر کود ارگانیک ورمی کمپوست که در واقع مدفوع کرم است به‌دست آمده و استفاده از این نوع کود کیفیت محصولات کشاورزی را نسبت به کودهای شیمیایی حدود 50 درصد و کمیت تعداد گیاه در واحد سطح آنها را نیز در حدود 30 تا 70 درصد افزایش می‌دهد.
غلامی  اذعان داشت: کود ارگانیک ورمی کمپوست در حال حاضر به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای آلی در دنیا شناخته شده و در بسته‌بندی‌های مختلف عرضه می‌شود./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.