به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از میدل ایست آنلاین، "تریتا پارسی" در مقالهای که پایگاه اینترنتی میدل ایست آنلاین آن را منتشر کرده گفته است فکر نمی کنم دولت اوباما خواستار جنگ با ایران باشد.
وی در بخش دیگری از یادداشت خود راه حلی را برای حل مسئله هسته ای ایران پیشنهاد کرده و پذیرش غنی سازی اورانیوم توسط ایران و تحت نظارت شدید آژانس را مطرح کرده است.
رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا در این یادداشت گفته است: فقط 12 دقیقه پس از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما، او مسلمانان و ایران را خطاب قرار داد و دست دوستی به سوی آنها دراز کرد.
اکنون اما سه سال بعد، ما در مقایسه با سالهای آخر ریاست جمهوری جورج بوش، خیلی به جنگ با ایران نزدیکتر شده ایم.
به طوری که لئون پانتا به واشنگتن پست می گوید، احتمال قوی وجود دارد که اسرائیل بهار امسال به ایران حمله کند ما چطور به اینجا رسیدیم؟ دیدگاه رایج در واشنگتن این است که دیپلماسی اوباما در قبال ایران شکست خورده است.
نیت باراک اوباما واقعی بود، اما دیدگاه او برای دیپلماسی خیلی زود تضعیف شد، به چهار دلیل: 1. فشار ازسوی اسرائیل و هم پیمانان قدرتمند آن در کنگره و تا حد کمی فشار از ناحیه عربستان و فرانسه برای اتخاذ سیاست مقابله ای، 2. انتخابات سال 2009(1388) ایران و اتفاقات پس از آن، فضای اوباما را برای دیپلماسی تنگ کرد. 3.اتخاذ زود هنگام سیاست متضاد دوگانه، یعنی ترکیب دیپلماسی با افزایش فشار بر ایران و 4. عدم تمایل اوباما برای ایجاد فضای بیشتر سیاست داخلی برای دیپلماسی.
دولت نتانیاهو و هم پیمانان آن در واشنگتن دیدگاه اوباما را به 4 شیوه مصالحه کردند. اول آن که آنها تأکید داشتند که برای دیپلماسی ضرب العجل 12 هفته ای تعیین شود، دوم، اگرچه اوباما به طور بالقوه تمایل داشت غنی سازی در خاک ایران تحت نظارت شدید بازرسان را بپذیرد. و اسرائیل خواستار انهدام کامل برنامه هسته ای بود، هدف غیرقابل دسترس که دیپلماسی را در بدو شروع نابود کرد سوم، اسرائیلی ها و هم پیمانان افراطی آنها در آمریکا، قبل امتحان کردن دیپلماسی، برتحریم ها اصرار ورزیدند. اوباما ابتدا مخالفت کرد، اما پس از اتفاقات انتخابات ریاست جمهوری طرفداران تحریم دست بالاتر بودند چهارم، اسرائیلی ها با این دیدگاه اوباما مبنی بر این که نظامی نکردن فضا تهران را متقاعد میکند آمریکا درباره دیپلماسی جدی است، مخالفت کردند.
اوباما سال 2009 گفته بود، اکنون دولت من متعهد است که مسائلی که پیش روی ما است از طریق دیپلماسی برخورد کند. این فرایند با تهدید پیش نخواهد رفت به جای آن ما به دنبال ارتباط صادقانه و با احترام دو جانبه هستیم. اما از طرف دیگر اسرائیل معتقد بود که واشنگتن باید مکررا تأکید کند گزینه نظامی همچنان روی میز است تا ایران ایالات متحده را ضعیف نداند. بنابراین وقتی اوباما دیپلماسی را پیگری می کرد، اسرائیلی ها به فکر آن بودند که از طریق افزایش لفاظی های نظامی او را تضعیف کنند.
حتی قبل از این که اوباما تسلیم فشار نتانیاهو شود، او سیاست دوگانه را اتخاذ کرده بود این سیاست می گفت دیپلماسی در مورد ایران فقط وقتی می تواند موفق شود که با فشار شدید همراه شود.
ولی نصر، یک مقام دولت اوباما که اخیرا کاخ سفید را ترک کرد، گفته است: بن بست فعلی پیامد اتخاذ این فرضیه و سیاست شکست خورده است.
از وقتی که اوباما در نوامبر سال 2009 دیپلماسی را کنار گذاشت و به مسیر فشار روی آورد، روابط دائما تیره تر شده است. در اواخر تابستان سال 2010 اوباما شروع به فرستادن سیگنال های نظامی به همراه افزایش تحریم ها کرد تا تهران احساس کند با تهدید حمله نظامی مواجه است. هدف شروع جنگ نبود، بلکه هدف رساندن وضعیت تا آستانه جنگ برای افزایش قدرت مذاکره آمریکا بود.
این سیاست، سیاستی بسیار مخاطره آمیز است، در بهترین شرایط ایالات متحده می تواند اقدامات خود را در چارچوب این سیاست کنترل کند، اما نمی تواند واکنش های تهران را کنترل کند یا این که مشخص نیست تهران از سیگنال های واشنگتن چه برداشتی داشته باشد یک مقام پنتاگون معتقد است تهران همیشه از سیگنال ها و علائم آمریکا سود برداشت می شود.
"مایک مولن" رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا، قبل از ترک سمت خود گفته بود، ما از سال 1979(1357) هیچ ارتباطی با تهران نداشته ایم. درحالی که ما درطول جنگ سرد با شوروی در بدترین روزها نیز ارتباطاتی با این کشور داشتیم. اما ما با تهران گفتگو نمی کنیم بنابراین یکدیگر را ترک نمی کنیم اگر اتفاقی بیفتد، سود برداشت و محاسبات اشتباهی صورت می گیرد که برای آن منطقه از جهان بسیارخطرناک است.
ضمنا، کاخ سفید یا نمی تواند یا مایل نیست از ظرفیت سیاسی لازم برای کنترل اقدامات اسرائیل استفاده کند. سیاستی که هدف آن رساندن وضعیت به آستانه جنگ است، می تواند توسط دولتی که علنا مقابله نظامی را می پسندد مورد سوء استفاده قرار بگيرد. دراین جو ملتهب و در حال انفجار اسرائیل می تواند جرقه ای بزند که می تواند باعث یک جنگ فاجعه بار شود.
پارسی می افزاید، من معتقدم دولت اوباما خواستار جنگ با ایران نیست.
اوباما به اسرائیل فشار می آورد که به ایران حمله نکند اما یک سیاست ممکن است باعث جنگ شود، به خصوص آن که مسیر پایدار و دیپلماتیک طی نشود.
حل مسئله هسته ای ایران خیلی آسان نیست، اما پیچیدگی بی سابقه ای نیز نیست .بشر توانسته مسائل سخت تر را هم حل کند. راه حل قطعی پذیرش غنی سازی محدود اورانیوم درخاک ایران، تحت شدیدترین نظارت بازرسان، با یک رژیم شفاف و تأیید شده که ابعاد نظامی برنامه را غیر ممکن سازد.
احمد داوود اوغلو اخیرا گفته است، اگر اراده سیاسی قدرتمند وجود داشته باشد و اطمینان دو جانبه ای برقرار شود، این مسئله طی چند روز، می تواند حل شود. وی افزود: بحث ها و مشاجرات فنی خیلی بزرگ نیست مسئله، اطمینان دوجانبه و ارائه سیاسی قوی است.
ارائه سیاسی قوی دقیقا همان چیزی است که در سالهای اخیر نزد تهران و واشنگتن مشاهده نمی شود این همان چیزی است که باعث شد اوباما تسلیم کنگره و اسرائیل شده و یک سیاست غلط را اتخاد کند و از طرف دیگر باعث شده ایران از مصالحه، بیشتر از رویارویی بیم داشته باشد فقدان این جرأت سیاسی باعث این تقابل و رویارویی شده است.
آیا اوباما می تواند در سال انتخاباتی این ارائه را ایجاد کند؟/ا