به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ؛گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.
بلدرچین پرندهای پرجنب و جوش از خانواده ماکیان و زیرخانواده کبکسانان بوده که دارای گوشت بسیار لذیذ، خوشطعم و مقوی است.
میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 10- 5 درصد بیش تر است. گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی بسیار مورد توجه است.
وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های مختلف در گوشت بلدرچین باعث شده که گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری ها مانند آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.
این در حالیست که در سالهای اخیر با توسعه تولید و پرورش بلدرچین در لرستان، این استان به قطب تولید گوشت از پرنده تبدیل شده است.
جواد گودرزی مدیر کل دامپزشکی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار باشگاه با اشاره به اینکه لرستان شرایط خوبی در زمینه تولید و عرضه محصولات دامی ارگانیک دارد، اظهار داشت: در سال جدید و ایام خرید عید نوروز محصولات ارگانیک مثل بلدرچین در بازار توزیع می شود.
توليد سالانه 105 هزار قطعه بلدرچين
وی با بیان اینکه لرستان سالانه 105 هزار قطعه بلدرچین تولید می کند، یادآور شد: این بلدرچینها شرایط مجاز و لازم را از نظر مصرف آنتی بیوتیک دارند و به برخی از آنها نیز هیچگونه آنتی بیوتیکی تزریق نشده است و به صورت ارگانیک تولید می شوند.
مدیر کل دامپزشکی استان لرستان تصریح کرد: بلدرچینی که در لرستان تولید می شود بهترین نوع بلدرچین است.
گودرزی همچنین با تاکید بر ضرورت ترویج مصرف ماهی و بلدرچین در استان، ادامه داد: به منظور تهیه و خرید ماهی سالم در ایام عید، عرضه ماهی در شهرهای مختلف تحت عنوان ماهی قزل آلای شکم خالی را در دستور کار دارد.
وی افزود: همچنین با همکاری شهرداریها بازارچه های عرضه مرغ و ماهی سالم در نظر گرفته شده استب/.