عليرضا ايزدي در گفت و گو با خبرنگاران باشگاه خبرنگاران افزود: بررسيهاي باستانشناسي اين شهرستان براي اولينبار به صورت هدفمند در سال 1387 آغاز شد و در اين برنامه بخشهاي جنوب شهرستان بويراحمد مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت که در نتيجه 84 اثر تاريخي شناسايي و مستندنگاري شد.
اين مقام مسوول تصريح کرد: فصل دوم از بررسيهاي باستانشناسي اين شهرستان در سال 1388 و فصل سوم نيز در سال 90 انجام و به پايان رسيد که نتيجه آن به ترتيب 106 و 41 اثر تاريخي و باستاني شناسايي شد.
ايزدي يادآور شد: در لزوم انجام بررسيهاي باستانشناسي اين نکته ضروري است که بررسيهاي ميداني باستانشناسي به منظور تعيين موقعيت و ويژگيهاي مکانهاي باستاني و دستيابي به اطلاعات کافي درباره تاريخ تحول اسکان جوامع در محدودههاي مختلف جغرافيايي و تاريخ انسان به شمار ميروند و در قالب اصول و ضوابط مشخصي به انجام ميرسند.
وي اظهار داشت: بررسيهاي باستانشناسي در جهت شناسايي و ثبت محوطههاي باستاني ادوار گوناگون با توجه به ضوابط و قوانين حاکم بر آنها، سير تحول و حرکت فرهنگها، چگونگي تغيير و تاثيرپذيري آنها در بستر زمان و تهيه نقشه باستانشناسي استان به انجام رسيدهاند. /س