دكتر مسعود كيمياگر متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: شایان ذکر است که به طور قطعی، وقتی میوه ها و سبزیجات پخته می شوند ویتامین هاي آنها بخصوص ویتامین c بر اثر حرارت از بین می رود.
وی تصریح کرد: در صورتیکه میوه ها با پوست و نیز میوه ها و سبزیجات به صورت تکه های درشت و بزرگ قاچ قاچ نشده باشند و یا خیلی کم خرد شده باشند در اثر حرارت تا حدود بیست درصد از ویتامین به خصوص ویتامینc آنها از بین می رود ولی اگر میوه ها بدون پوست و نیز سبزیجات و میوه ها به صورت تکه های کوچک، ریز خرد شده یا قاچ قاچ شده پخته شوند بر اثر حرارت و گرما ویتامین آنها به ویژه c در حدود چهل تا پنجاه درصد از بین خواهد رفت که این نکته بسیار مهم و قابل توجه است و باید به این مسئله به هنگام پختن این موارد توجه شود.
کیمیاگر خاطر نشان کرد: افراد بهتر است هر چه بیشتر از میوه ها و سبزیجات تازه مصرف کنند مگر در مواردی که به دلیل مشکلات و یا بیماری مجبورند این موارد را بپزند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: به طور کلی به هنگام دسته بندی مواد غذایی به ترتیب اولویت ابتدا میوه ها و سبزیجات تازه سپس میوه ها و سبزی های منجمد شده و در آخر میوه ها و سبزیجات پخته شده دارای ارزش غذایی هستند.
وی خاطر نشان کرد: برخی افراد به دلیل مشکلات و بیماری نیاز به مصرف کمپوت پیدا می کنند که بهتر است کمپوت هایی خریداری کنند که درآنها میوه ها درشت تر بوده و کمتر ریزشده باشند و سپس به هنگام مصرف و خوردن آنها را کوچک کنند و این مسئله در مورد کنسرو ها هم صدق می کند.
کیمیاگر تاکید کرد: به هنگام خریداری، حتما به تاریخ مصرف کمپوت ها و کنسروها توجه زیادی شود کمپوت ها و کنسروهای تاریخ گذشته به هیچ وجه استفاده نشوند و همچنین از کنسروهایی استفاده شود که مواد افزودنی به آنها اضافه نشده باشد.
وی افزود: توجه به درب قوطی کمپوت ها و کنسرو ها بسیار ضروری بوده و نباید درب قوطی آنها برجسته باشد.
کیمیاگر خاطر نشان کرد: در صورتیکه افراد می توانند از میوه ها و سبزیجات تازه مصرف کنند سعی کنند که کمتر این مواد را به صورت پخته یا حرارت داده شده مصرف کنند و در صورت پختن آنها را با پوست به صورت تکه های درشت بپزند./عط