به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سید علی رضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در پنجمین سمینار آسم و رینیت آلرژیک کودکان با بیان اینکه در حال حاضر یک تغییر رویکرد در اداره آسم از "شدت بیماری" به سمت مدلهای دینامیک تر مانند " کنترل آسم " صورت گرفته گفت: برای رسیدن به این کنترل ، اداره آسم باید "بیمار محور" باشد .
وی تصریح کرد : در اداره آسم مداخله هاي فارماکولوژیک و نان فارماکولوژیک دخالت دارند . یک استراتژی مناسب درمانی برای آسم شامل مواردی از جمله ارتباط مناسب با بیمار، داشتن اکشن پلن ، تبیین استراتژی های کاهش یا حذف عوامل محرک ، اقدامات فارماکولوژیک و نیز حذف عواملی که باعث عدم پذیرش توسط بیمار می شود است .
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با اشاره به اینکه در حال حاضر اين استراتژی ها در کشور ما طراحي شده و پزشکان ملزم به رعایت این موارد هستند اظهار کرد : تاکنون برای اینکه پزشکان رویه متحد یکسانی در درمان آسم داشته باشند، این بیماری بر اساس علائم شبانه ، علائم روزانه و نیز تست عملکرد ریوی به چهار گروه آسم خفیف متناوب ، آسم خفیف پایدار ، آسم متوسط پایدار و آسم شدید پایدار طبقه بندی می شدند که مواجهه پزشکان با برخی مشکلات ازجمله نقاط ضعف این عرصه بوده است .
وی گفت : گاید لاین های موجود در این زمینه از سال 2007توصیه کرده اند که تغییرات درمان در یک بیمار مبتلا به آسم بر اساس تنها بر اساس یک سوال ساده " آیا آسم فرد مبتلا تحت کنترل است ؟" انجام شود.
دکتر مهدویانی در پایان با بیان اینکه بر همین اساس امروزه آسم را به سه گروه آسم کنترل شده ، آسم تاحدی کنترل شده و آسم کنترل نشده طبقه بندی میکنند خاطرنشان کرد : بر اساس این طبقه بندی به تعیین مرحله درمانی می پردازند و در نهایت اين درمان را پایش ميكنند. بدين ترتيب سه جزء اساسی درمان آسم شامل تعيين سطح كنترل، مشخص كردن مرحله درماني و در نهايت پایش اين درمان است./ ح