سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجردها بخوانند؛

دادخواست طلاق در يك قدمي اختلافات طبقاتي

يكي از مسائلي كه در موفق يا ناموفق بودن يك ازدواج مي تواند نقش مهمي را بازي كند، اختلاف طبقاتي است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران؛ زن و شوهري كه مي خواهند عمري را با يكديگر زندگي نموده و براي تربيت فرزنداني صالح و سالم كوشش و همياري نمايند، بايد با يكديگر توافق و همتايي و همانندي نسبي داشته تا مجذوب يكديگر شوند و بتوانند نيازهاي جسمي و روحي يكديگر را درك و به آن پاسخ گويند.
به عنوان مثال تحصيلات مشابه باعث همگوني مي شود؛ چرا كه تحصيلات نزديك به هم، گاه نتيجه تشابه درجه هوشي افراد است، از طرفي تفاوت در سطح تحصيلات، تفاوت هاي عمده اي در جهان بيني و نگرش افراد ايجاد مي نمايد. حال اينكه آيا فردي كه تحصيلات دانشگاهي را در مقطع ليسانس تجربه كرده و افكار و عقايدش به طور خاصي منطبق با محيط و فضاي تحقيقاتي دانشگاهي است و آموخته افكار انتزاعي خود را در برخوردها فعال نگهدارد و براي هر چيزي دليلي بطلبد، با فردي كه داراي بهره هوشي طبيعي و تحصيلات مثلا در مقطع راهنمايي تحصيل مي نمايد يكسان خواهد بود؟ و آيا رفتارها، نحوه سخن گفتن و نشست و برخواست ها و معاشرت هاي اجتماعي و توانايي هاي متفاوت و مهارت هاي لازم براي يك زندگي مشترك موفق و همچنين كفويت در سن و بسياري موارد مشابه و تاثيرگذار در زندگي بشري تحت تاثيري مستقيم آموزش هاي ناشي از ميزان تحصيلات نيست!
در واقع مي توان گفت ازدواج نوعي تركيب ميان دو انسان است، يك مرد و يك زن و همانگونه كه در تركيبات شيميايي دو عنصري كه با هم تركيب مي شوند، هر قدر از نظر هويت وجودي به يكديگر نزديك تر باشند، تركيب آن دو استوارتر و عميق تر انجام خواهد شد و اگر بين 2 عنصر تقارن و پيوندي نباشد، تركيب آن دو سست و لرزان خواهد بود و پس از زمان كوتاهي از بين خواهد رفت، در ازدواج هم با توجه به تفاوت هايي كه ميان زن و مرد وجود دارد، هر ميزان زمينه هاي اشتراكي و يكساني بين آنها بيشتر باشد، ازدواج آن دو استوارتر و محكم تر خواهد بود و بالعكس؛ لذا اساس كار در روابط ميان زن و شوهر، تناسب و هماهنگي ميان ايشان است و اصل كفويت و همانند در مواردي همچون اخلاق، اعتقادات، ادراك و تحصيلات، نگرش، هوش و مسائل سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، نقش بسيار مهمي در پايداري بيشتر يك پيوند ايفا مي نمايد.
* اختلاف طبقاتي مهمترين عامل شكست يك ازدواج
دكتر امان قرايي مقدم، جامعه شناس گفت: اختلاف طبقاتي يكي از مهمترين عوامل شكست ازدواج ها است.
قرايي مقدم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: اختلاف طبقاتي خود به چند دسته اختلاف فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، سياسي و ... تقسيم مي شود كه در اين ميان و براساس آمار اختلافات در عقايد سياسي در تاثيرگذاري در ظهور پديده طلاق، از ديگر عوامل كمرنگ تر است.
وي در ادامه تصريح كرد: اختلاف فرهنگي نيز يكي ديگر از اين اختلافات است كه تاثير بسيار زيادي در زندگي زوجين دارد؛ چرا كه هر طبقه اي داراي يك خرده فرهنگي خاص خود است كه مشتمل است بر طرز رفتار و گفتار، طرز زندگي و چشم انداز زندگي، باورها، نحوه سلوك، نحوه برخوردها و اميال و خواسته هاي افراد.
اين آسيب شناس پديده هاي اجتماعي، همچنين تاكيد كرد: اگر در ميان زوجين يكي از نظر فرهنگي بسيار بالاتر و پايين تر از ديگر باشد، قطعا به دليل عادت و توقع طرف مقابل از زندگي و برآورده نشدن اين سطح از خواسته ها و آمال، اين مسئله موجبات ايجاد شكاف و احساس عدم خوشبختي در وي مي گردد.
قرايي مقدم اظهار داشت: اختلاف در سطح تحصيلات نيز بسيار حائز اهميت است و در شرايط فعلي توصيه مي شود./ز
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.