به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران، رئیسی با اشاره به نقش آلایندگی پساب واحدهای تولیدی و تخریب محیط زیست اظهار کرد: با استانداردسازی این واحدهای صنعتی علاوه بر جلوگیری از تخریب محیط زیست و ضمن صرفهجویی در آب مصرفی، آب تصفیه شده این واحدها نیز در مزارع کشاورزی استفاده میشود.
وی با اشاره به نظارت مستمر اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای تحقق مصوبات زیست محیطی و الزام واحدهای صنعتی و تولیدی به رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی گفت: برخی واحدهای صنعتی تازه تأسیس در حال راهاندازی دستگاههای خنثیسازی هستند و این واحدها متعهد شدند تا پایان سال جاری نسبت به اتمام آن اقدام کنند که در صورت عدم تحقق تعهدها و عدم تکمیل آنها این اداره کل مجبور خواهد شد برخورد قانونی و حقوقی با این واحدها انجام دهد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجانشرقی از آلایندگی نیروگاههای بناب و تبریز به عنوان یکی از مشکلات مستمر استان در موضوع عدم رعایت مسائل زیست محیطی نام برد و گفت: در این خصوص به همراه مسئولان ارشد استان از وزارتخانه های نفت و نیرو پیگیر هستیم تا مشکل محدودیت گاز را در ایام سرد سال برطرف کنند.
رئیسی همچنین اظهار کرد: دولت در راستای حمایت از واحدهای صنعتی برای راهاندازی تصفیهخانههای این واحدها از محل منابع صندوق محیط زیست مساعدتهای لازم را انجام خواهد داد و در برنامه پنجم نیز به آن تاکید شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: دولت موضوع دریاچه ارومیه را به صورت جدی پیگیر است و در این راستا برای کاهش روند مصرف آب، تنها به بخش کشاورزی 160 میلیارد تومان اعتبار داده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون انتقال آب به دریاچه ارومیه از دو حوزه انجام میشود و علاوه بر آن طرحهای مختلفی از جمله طرح بارورسازی ابرها، لایروبی رودخانهها و قطع مجوز صنایع آب بر در حال اجرا است.
رئیسی گفت: برداشت نمک از دریاچه ارومیه به صورت سنتی و معقول در حال حاضر بلامانع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی در خصوص آلایندگی نیروگاه حرارتی بناب هم گفت: محدودیت مصرف گاز نیروگاه حرارتی کشوری بوده و تمام مسئولان ارشد استان پیگیر هستند تا حداقل در فصول سرما این محدودیت را کمتر کنند./س