سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بيشترين عنصر جو زهره، دي اکسيد کربن است

سياره زهره با وجود شباهت هايي که با زمين دارد جو آن با زمين بسيار متفاوت است و بيشترين عنصري که در آن يافت مي شود دي اکسيد کربن است.

نيلا ابوالفتحي نوبري، کارشناس فضايي در گفتگو با خبرنگار گروه نجوم باشگاه خبرنگاران گفت: سياره زهره دومين سياره خاکي از سمت خورشيد و نزديکترين سياره به زمين است به گونه اي که به عنوان ستاره صبحگاهي و شامگاهي شناخته شده است.
وي افزود: نام ديگر سياره زهره، ناهيد است که معادل لاتين آن ونوس به معناي الهه زيبايي و عشق است.
ابوالفتحي نوبري اظهار داشت: سياره زهره با کره خاکي ما زمين شباهت هاي بسياري دارد و از نظر اندازه، جرم، جاذبه و ترکيبات ساختاري تقريبا با زمين يکسان است.
 

* زهره به عنوان خواهر زمين شناخته شده است
وي تصريح کرد: به جهت شباهت هايي که اين سياره با سياره زمين دارد آن را خواهر کره زمين مي نامند و تنها تفاوت عمده زهره با زمين جو آن است.
ابوالفتحي نوبري بيشتر عناصر تشکيل دهنده جو زهره را دي اکسيد کربن دانست و تاکيد کرد: وجود همين عنصر در جو آن تاثير زيادي در بالا رفتن دماي جو زهره دارد.
وي عنوان کرد: دماي جو زهره 470 درجه کلوين است و قطري حدود 12 هزار و 104 کيلومتر دارد و چگالي آن به 52 هزار و 243 کيلوگرم بر متر مکعب نيز مي رسد.
ابوالفتحي نوبري اظهار داشت: اين سياره 40 ميليون کيلومتر با زمين فاصله دارد و داراي هيچ قمري نمي باشد.
وي گفت: کمترين فاصله اين سياره با خورشيد 108 ميليون کيلومتر و بيشترين فاصله يک ميليون کيلومتر بيشتر است و حدود 243 روز طول مي کشد تا در محور خود يک دور بچرخد.
ابوالفتحي نوبري خاطر نشان کرد: حدود دمايي سطح سياره ناهيد 457 درجه سانتي گراد و جاذبه اي که ايجاد مي کند 87/8 متر بر مجذور ثانيه است./ح
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.