سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین بیانیه مجمع مطالبه مردمی صادر شد؛

"انتخابات مجلس نهم و بایسته‌های کاندیداتوری"

مجمع مطالبه مردمی با صدور بيانيه‌اي ضمن تبيين سوابق و مباني خود نسبت به ديدگاه هاي رهبري از تمامي گروه هاي سياسي براي شركت در انتخابات دعوت كرد.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران؛ طي بيانيه‌اي ضمن تبیین شفاف سوابق، مبانی و نسبت خود با دیدگاه‌های رهبری، از سایر گروه هاي سياسي براي شركت در انتخابات دعوت كرد.


متن اين بيانيه به شرح زير است:


پیامبر اعظم (صلوات الله علیه و آله):
هركه خود را جلودار امور مسلمين كند، در حالي كه مي‌داند بهتر از خودش میان ایشان وجود دارد، به خدا و رسول او و مسلمين خيانت كرده است. (الغدير ‏291/8)


1. انتخابات مجلس نهم فرصتي ديگر است تا حركت روبه رشد مردم ايران به سوي اهداف متعالي انقلاب، سرعتي دوچندان پيدا كند. مردمي كه بويژه در چند انتخابات اخير نشان داده‌اند كه دوران بازي‌هاي سياسي و جناحي به‌سر آمده و قبايل جديد سياسي در مقابل مطالبات متن مردم به حاشيه خواهند رفت.

هر انتخابات براي آن‌كه به سلوكي جمعي به سوي حيات طيبه و تشکیل مجلسی با وصف عصاره فضایل ملت تبديل شود نيازمند مولفه‌هايي است كه عبارت‌اند از:
- حضور آگاهانه مردم كه در طول فرآيند انتخابات (به صحنه آوردن نامزدها، پیگیری مطالبات، شناخت و انتخاب اصلح) نقش اصلي را ايفا مي‌كنند؛
- حضور نامزدهاي شايسته كه در قد وقواره وكالت مردم باشند و توقع افکار عمومی از مجلس را در حد پاتوقی سیاسی پایین نیاورند؛
- حضور نخبگان مردمي، حوزوي و دانشگاهي كه بايد در آگاه‌سازي مردم، به صحنه آوردن نامزدهاي شايسته، معرفي اصلح و هدايت گروه‌ها پرچم‌دار انتخابات باشند؛
- و نهایتاً حضور سالم گروه‌ها كه بايستي به عنوان پشتوانه‌اي اجرايي، نخبگان را در فرايند رشد دادن فضاي جامعه ياري رسانند و به جاي تصميم‌گيري‌هاي پشت پرده و سهم‌خواهي‌هاي مفسدانه، تسهيل كننده انتخابات آگاهانه باشند و نه زايل كننده آن.


2. مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس با انتشار سند «انتخاب آگاهانه» در هفته گذشته (که در پایگاه اینترنتی motlebe.ir قابل دسترسی است)، به تفصیل درباره مبانی معرفتی و فرهنگی حرکت سیاسی خود، سوابق خود، نقد «لابی»های سیاسی و «لیست»های ساندویچی، نقد جریانات و ائتلاف‌های سیاسی روز، نقد ادعای وحدت از سوی سیاسیون حرفه ای، نقد تفکر مخرب «ترجیح صالح مقبول بر اصلح!»، مهم ترین مسائل کشور و مطالبات رهبری و مردم، جایگاه واقعی مجلس و حساسیت کرسی نمایندگی، نقد روش‌های تبلیغاتی رایج، شیوه صحیح شناسایی نامزدها و تبلیغ برای اصلح سخن گفته است.


اکنون با دعوت مجدد از سایر گروه ها به تبیین شفاف سوابق، مبانی و نسبت خود با دیدگاه های رهبری، پیش از بررسی بیشتر وضعیت حضور گروه های سیاسی و نامزدهای انتخاباتی، چند هشدار و نکته را مجدداً تذکر می دهیم:

الف) پیشنهاد فهرستی از نامزدهای انتخاباتی به مردم، کار پسندیده ای است اما به شرط آن که اولاً لیست های انتخاباتی پشت درهای بسته، توسط افرادی که پاسخگو نیستند و بدون توجه به ظرفیت بالای نخبگان انقلابی و متخصص، طراحی و ارائه نشوند؛ و ثانیاً لیست های ضعیف و سیاسی کارانه که جز اصلح بودن معیارها و مصلحت اندیشی های دیگری نیز برای معرفی نامزدها دارند، به نام لیست لازم الاتباع معرفی نشده و رأی به چنین لیست هایی به عنوان وظیفه مردم متدین و انقلابی تبلیغ نشود. بر اساس وظیفه دینی و بیانات امام و رهبری، وظیفه مردم «رأی به اصلح» است و نمی توان اصلح ها را از ماه ها قبل به بهانه شرایط شب انتخابات حذف کرد. اصلح اگر به موقع شناسایی شده و به خوبی معرفی شود به راحتی مقبولیت را نیز به دست خواهد آورد.

ب) جذب حداکثری هرگز به این معنا نیست که مردودین سیاسی در صدر بنشینند و سایرین را مدیریت کنند. افراد و گروه های سیاسی و صنفی ای که در بحرانی ترین شرایط سال 88 و هنگامی که رهبری همه خواص را به ادای تکلیف و روشنگری فرا می خواند، نتوانستند یا نخواستند از آبرو یا امکانات و فرصت های خویش برای دفاع از مردم و نظام هزینه کنند، حال در شرایط عادی انتخابات، چگونه می خواهند برای حیات سیاسی انقلاب و نظام تعیین تکلیف کرده و به مردم پیروز در آزمایش فتنه، بگویند چه بکنند و چه نکنند؟!

ج) دعوت به وحدت نباید مصداق «کلمه حق یراد بها الباطل» باشد. اگر ادعای وحدت از سوی سیاسیون، خالصانه است، باید توضیح دهند چرا هیچ وقت حاضر نیستند صالح ها را به نفع اصلح ها کنار نگذاشته و به قواعد حرکت انقلابی و متکی به بصیرت تن دهند؟ چرا همیشه باید اصلح هایی که سیاست باز نبوده و دستی در تبانی ها و برتری جویی ها و منفعت طلبی ها ندارند، به بهانه حفظ وحدت، قربانی نیروهای درجه دوم و سوم شوند؟ لیست سازانی که در انتخابات مجلس ششم، هفتم و هشتم مشهد، نامزدهایی همچون دکتر سعید جلیلی و حجت الاسلام دکتر بحرینی را به نفع دیگران حذف می کرده و بعضاً علیه چنین نامزدهایی جوسازی هم می کرده اند، و افرادی بدون مقبولیت قبلی را با ادعای صالح مقبول(!) در لیست های جا می دادند، هرگز صلاحیت دعوت به وحدت را ندارند.

د) نامزدهای لایق، در افراد مشهور و مطرح خلاصه نمی شوند. برای دعوت از نامزدهای انتخاباتی و حمایت از آنان، نباید به گزینش کردن از میان کسانی که نامشان مطرح است و از غربال نامرئی فضای آفت زده سیاسی گذشته اند اکتفا کرد. بلکه باید به دنبال رصد، شناسایی و کشف افراد توانمند و متهعد و معرفی آنان به فضای سیاسی بود. کسانی که لیاقت نشستن بر کرسی مهم و موثر مجلس را داشته و دارای چنین ویژگی هایی باشند:
- داشتن حجت شرعی برای حضور در انتخابات، اصلح دانستن خود و نحوه تعامل با گروه ها و ...؛
- عدالت فردی و احتراز از استخدام هر گونه مقدمات نامشروع برای کسب نتیجه؛
- توان تخصصی در حد سیاست گذاری و قانونگذاری و نظارت؛
- فهم عمومی از مسائل مختلف کشور و شیوه دستیابی به راهکارهای متقن و انقلابی؛
- سابقه شفاف در پیگیری عدالت اجتماعی چه در سطح عمومی و چه در حوزه تخصصی خود؛
- هوشمندی سیاسی و درک پیچیدگی های باندهای قدرت و ثروت، لابی ها و ...؛
- شجاعت، جدیت و صراحت در پیگیری مسائل مردم و برخورد با کجی ها و انحرافات؛
- سابقه شفاف در ولایتمداری و انقلابی گری فداکارانه و غیرسیاسی؛
- دردآشنایی، سلامت و شفافیت در روابط اقتصادی و نداشتن شیوه مسرفانه در هزینه های تبلیغاتی.


3. نیروهای دردكشيده و كارآمد، تكليفي ديني دارند تا با حضور در صحنه رقابت سياسي، عرصه را بر سیاسیونی که جز ادعا چيزي در چنته ندارند و تراز انتخابات و مجلس را با حضور خود پایین آورده اند، تنگ كنند. حضور چهره های صاحب صلاحیت ولو منجر به انتخاب آنان نشود، معيارهاي انتخاب را كيفي تر خواهد كرد و حداقل زمينه ساز مطرح شدن مباحث جدي و عميق درباره نيازهاي مردم و آرمانهاي انقلاب خواهد شد تا فضاي انتخابات تبديل به جولانگاه شعارهاي كلي و ادعايي و خام و فريبنده‌ي كانديداهاي سياست زده نشود. و صد البته اگر حضور نامزدهاي شايسته، به موقع و با برنامه باشد، اقبال عمومي نيز به دنبال آن خواهد آمد و مردم نيز در پاي صندوق‌هاي رأي، با راي به «اصلح»، از سرگرداني «دفع افسد به فاسد» فراغت مي يابند. اين گونه، حضور نامزدهاي قوي به تشكيل مجلسي توان‌مند و كارآمد خواهد انجاميد كه خواهد توانست گره گشاي بسياري از مشكلات مغفول جامعه باشد.


4. مجمع مطالبه مردمي مشهد مقدس، ضمن آن که از يكايك افراد كاردان و دردشناس و مستقلي كه خود را صاحب صلاحیت های نمایندگی و شايسته‌ي وکالت از جانب مردم مي بينند، دعوت می کند تا در انتخابات نهمین دوره مجلس شوراي اسلامي وارد عرصه رقابت سالم سیاسی شوند، به طور خاص از تني چند از فعالان سیاسی و فرهنگی نیز برای کاندیداتوری از حوزه انتخابیه مشهد و کلات، دعوت مي كند تا با هدف بالابردن سطح رقابت انتخاباتی و افزایش آگاهی های مردم در مقابل بازی های بی محتوای سیاسیون، در اين عرصه وارد شوند. درباره این فهرست توجه به دو نکته ضروری است:
الف) در سنجش اولیه این افراد، «داشتن قدرت فکری و تخصصی متناسب با آرمان های بلند انقلاب اسلامی» و نیز «سابقه فعالیت مستقل انقلابی فارغ از ظرفیت های پوشالی سیاسی» مد نظر بوده است. اما در هر حال، اين فهرست حاصل يك جمع بندي اوليه از رصد نخبگان و ظرفیت های انقلابی آنان است که با توجه به بضاعت‌هاي موجود و فرصت محدود تدوين شده‌ و محصول فرایندی واقعی و مستمر (و نه سیاسی کارانه و دفعی) است که در ارتباطات مجمع مطالبه با نخبگان حوزوی و دانشگاهی در موضوعات مختلف مبتلابه کشور وجود داشته است. نکته مهم این جاست که چنین فهرستی تا همین جا می تواند نشان دهد مردم براي مطرح كردن و حمايت كردن از چهره هاي شايسته دست بسته نيستند و با جستجويی ساده میان نخبگان مشهدی مي توان افراد زيادي يافت كه تناسب واقعي تري با شأن مردم مشهد داشته باشند.
ب) طبعاً انتشار این فهرست به منزله‌ حمايت مجمع مطالبه از آنان نیست و تمامی این چهره ها پس از ارائه توانمندی های خود و تبیین مواضع خود در آزمون فتنه 88، موظف به دمیدن روح آگاهی در فضای جاری انتخاباتی هستند. به عبارت دیگر ما معتقدیم، افراد فوق در مظان دارا بودن حداقل شرایط نمایندگی هستند و نامزدهای انتخاباتی دیگر نیز باید در همین تراز معرفی شده و مورد بحث قرار گیرند.

(به ترتيب حروف الفبا)
o حجت‌الاسلام دكتر اخلاقي (معاون پژوهشي جامعه المصطفی العالميه مشهد)
o حجت الاسلام مجتبی الهی‌خراسانی (معاون آموزشي دفتر تبلیغات اسلامی خراسان‌رضوي)
o دکتر روح‌الله ایزدخواه (متخصص مدیریت تکنولوژی و کارشناس حوزه اقتصاد مردمی)
o حجت‌الاسلام دكتر بحريني (دكتراي اقتصاد، استاد دانشگاه فردوسي مشهد)
o مهندس بني‌هاشمي (نماينده‌ي سابق مشهد در مجلس و شهردار سابق مشهد)
o وحید جلیلی (روزنامه نگار و فعال سیاسی و فرهنگی، عضو قرارگاه عمار)
o دکتر حسینی محراب (معاون سابق اقتصادی وزارت اطلاعات و فعال در مبارزه با مفاسد اقتصادی)
o احمدرضا خدابخشی (متخصص حوزه مدیریت فرهنگی)
o حجت‌الاسلام روح (استاد حوزه علمیه و از روحانیون انقلابی مشهد)
o مهندس عباس سلیمی‌نمین (مورخ و فعال مبارزه با مفاسد سیاسی و اقتصادی)
o دکتر صاحب‌کار (مدیر سابق مرکز شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران)
o حجت‌الاسلام دکتر عبدخدایی (نماینده سابق مشهد و از روحانیون انقلابی مشهد)
o خانم دکتر علوی (نماینده سابق مشهد و استاد دانشگاه علوم پزشکی)
o دکتر فتاحی (نماینده سابق مشهد و استاد دانشگاه علوم پزشکی)
o دکتر فخلعی (استاد دانشگاه فردوسی مشهد)
o دکتر قنبری (از مبارزین مشهد و ریاست سابق صداوسیمای خراسان جنوبی)
o حجت‌الاسلام ماندگاری (از روحانیون انقلابی مشهد، عضو قرارگاه عمار)
o دكتر محدث (دكتراي اقتصاد، مسئول مركز تحقيقات جهاد كشاورزي استان)
o دكتر رضا معبودي (دكتراي حقوق و استاد دانشگاه فردوسی)
o حجت‌الاسلام دکتر مهدوی‌مهر (رياست جامعه المصطفی العالميه مشهد)
o مهندس نصیری‌آذر (کارشناس ارشد شهرسازی)
o حجت‌الاسلام نظافت (استاد حوزه و معاون سابق آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان)
o محمدحسين نيرومند (مشاور هنری وزیر ارشاد و معوان سابق سینمایی حوزه هنری)
o دكتر وكيلي (استاد تاریخ دانشگاه فردوسي مشهد)


5. قاعدتاً به سبب فضای سیاست زده موجود و منزوی شدن صالحان در حاشیه جنجال های سیاسیون حرفه ای، بسیاری افراد دیگر از این قبیل را می توان شناسایی و معرفی کرد. مجمع مطالبه مردمی از علما، نخبگان دانشگاهی، گروه های فعال فرهنگی و سیاسی مشهد و عموم مردم انقلابی مشهد و کلات تقاضا می کند سایر افراد صاحب صلاحیت برای کاندیداتوری را به عرصه افکار عمومی معرفی کرده و منتظر بازی ها و لیست بندی های سیاسیون ننشینند.
همچنین مجمع مطالبه مردمي مشهد مقدس به چهره های صاحب صلاحیت يادآوری مجدد می کند که با ورود به موقع در عرصه انتخابات، صحنه را برای مفسدان سیاسی خالی نگذارند و چه در مقام کاندیدا و چه در مقام کارشناس، به روشنگری عمومی درباره تراز مجلس و نیازهای حقیقی کشور بپردازند. در پایان، عموم مردم شریف مشهد و نخبگان سیاسی و فرهنگی و گروه های مختلف را به حضور «آگاهانه و متكي به حجت شرعي» متذکر مي شویم./ر


و من الله التوفيق
مجمع مطالبه مردمي مشهد مقدس
دی ماه 1390

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.