سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان شيلات خبر داد:

رشد 100 درصدي پرورش ميگو در سال آينده

معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان شيلات از رشد 100 درصدي پرورش ميگو در سال آينده خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ غلامرضا رازقي معاون وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان شيلات ايران در نشست رسانه اي خود با اصحاب رسانه كه به مناسبت آغاز دهه مبارك فجر بر پا شده بود،گفت: افزايش ميزان اعتبار اين بسته‌ حمايتي به 160 ميليارد تومان درخواست شده است كه احتمال دارد از 160 ميليارد تومان هم بيشتر اختصاص يابد كه در بودجه سال آينده مابقي اعتبارات اين صنعت تامين مي‌شود.

 

معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه سال گذشته 6 هزار و 200 تن ميگو توليد شده بود،ادامه داد: امسال بيش از هفت هزار و 500 تن ميگو از مزارع پرورشي برداشت شده است كه با توجه به اجرايي ‌شدن بسته‌هاي حمايتي اين صنعت، سال آينده رشد 100 درصدي در توليد ميگو خواهيم داشت. همچنين توليد اين محصول تا پايان برنامه‌ي پنجم توسعه با هشت برابر افزايش به 48 هزار تن خواهد رسيد.

 

وي تصريح كرد: با توجه به اينكه اكنون قيمت و مصرف ميگو در جامعه بهبود يافته و هم‌چنين شرايط صادراتي فراهم‌تر شده است و فعالان گذشته اين صنعت مجددا به توليد بازگشته‌اند، افزايش اعتبار براي اين بسته‌ي حمايتي درخواست شده است.

 

رييس سازمان شيلات ايران گفت: هنوز مبلغ بدهي اين صنعت نهايي نشده است كه پس از نهايي ‌شدن 100 ميليارد تومان اختصاص يافته را محاسبه و مابه‌التفاوت آن را اعلام خواهيم كرد تا در بودجه‌ي سال آينده پيش‌بيني شود.

 

رازقي افزود: 100 ميليارد تومان اعتبار بسته‌ي حمايتي براي كليه‌ي عوامل صنعت ميگو از جمله مراكز تكثير، مزارع پرورش، توليد غذا، فرآوري و صادرات است، اما اعتقاد ويژه داريم بايد در صنعت ميگو، بخش پرورش به عنوان يك موضوع بسيار مهم در نظر گرفته شود چراكه اگر ميگويي توليد نشود، بقيه‌ي عوامل صنعت اصلا به نتيجه نمي‌رسند، لذا مزارع پرورشي اهميت ويژه‌اي در چرخه‌ي توليد دارد.

 

معاون جهاد وزير كشاورزي گفت: 100 ميليارد تومان بسته‌ي حمايتي تا پايان بهمن‌ماه اختصاص مي‌يابد و بقيه‌ي مبلغ باقي‌مانده در بودجه‌ي سال 91 قطعا لحاظ خواهد شد.

 

وي درباره‌ اينكه آيا عوامل تكثير، فرآوري و كارخانه‌هاي غذا ظرفيت پاسخگويي به رشد 100 درصدي پرورش ميگو براي سال آينده را دارند، اضافه كرد: اميدواريم مراكز تكثير و فرآوري و هم‌چنين كارخانه‌هاي غذا با تكميل ظرفيت خود شرايطي فراهم كنند كه كمبودي نداشته باشيم.

 

رييس سازمان شيلات تصريح كرد: با توجه به اين‌كه سود و جرايم پرور‌ش‌دهندگان ميگو در اين بسته از سوي دولت پرداخت مي‌شود، آنها اصل وام خود را پس از يك‌سال تنفس در يك دوره‌ي پنج‌ساله پرداخت مي‌كنند. همچنين اكنون هم براي سرمايه در گردش توليد سال آينده مي‌توانند وام از بانك‌هاي عامل دريافت كنند كه ميزان اين وام بستگي به خط توليد آنها دارد.

 

رازقي از صادرات نخستين محموله‌ي خاويار پرورشي به كشور‌هاي اروپايي خبر داد و گفت: تا پايان سال صادرات اين محصول به 500 كيلوگرم مي‌رسد و سال آينده سه تن خاويار پرورشي را صادر خواهيم كرد.

رييس سازمان شيلات ايران اظهار داشت : سال گذشته 663 هزار تن محصولات شيلاتي از طريق آبزي‌پروري و صيد توليد شده است كه با توجه به قابليت بالاي صيد و آبزي‌پروري در كشور تا پايان برنامه‌ي پنجم توسعه به يك ميليون و 700 هزار تن خواهيم رسيد.

 

وي با بیان اینکه آبزي‌پروري از 251 هزار تن فعلي به يك ميليون تن و ميزان صيد از 420 هزار تن به 700 هزار تن در پايان برنامه‌ي پنجم افزايش مي‌يابد گفت: ميزان سرانه كشورمان هرچند از سرانه‌ي جهاني كمتر است، اما روند صعودي داشته است و از 8.5 كيلوگرم فعلي به بيش از 15 كيلوگرم تا پايان برنامه‌ي پنجم توسعه قطعا افزايش مي‌يابد.

 

رازقي افزود: طي 9 ماهه امسال پنج هزار تن ماهي يال‌اسبي، 34 هزار تن انواع ماهي و دو هزار و 655 هزار تن ميگو به ارزش بيش از 120 ميليون دلار به كشور‌هاي عراق، چين، امارات، كويت، كره جنوبي، ايتاليا، لبنان و استراليا صادر شده است كه پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال به 160 ميليون دلار برسد و در برنامه‌ پنجم توسعه نيز ميزان صادرات نيز حدود 500 ميليون دلار پيش‌بيني شده كه امكان صادرات محصولات شيلاتي تا پايان برنامه‌ي پنجم توسعه به يك ميليارد دلار وجود دارد.

 

معاون وزير جهاد كشاورزي از پرداخت 144 ميليارد تومان تسهيلات با بهره‌ 12 تا 15 درصد براي ايجاد اشتغال و توليد در بخش‌هاي مختلف شيلاتي تا پايان‌ماه سال جاري خبر داد.

وی با اشاره به اینکه هفت ميليارد تومان براي صيادان كيلكا، هفت ميليارد تومان براي آبزي‌پروري به روش مدار بسته و هم‌چنين هفت ميليارد تومان براي تعديل صيادان پره تا پايان بهمن‌ماه اختصاص مي‌يابد خاطرنشان کرد: محصولات شيلاتي قيمت‌ مناسبي در بازار مصرف دارند، اما مسووليت قيمت‌گذاري فرآورده‌هاي شيلات برعهده‌ي سازمان شيلات نيست./ق2

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.