به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) از کمتوجهی و کوتاهی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره قانون عفاف و حجاب انتقاد کرده و با صدور نامهای مواردی در این رابطه به غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام داشته است.
چندی پیش بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام بنابر وظیفه شرعی خود و بر اساس رسالتی که بر دوش خود احساس میکرد با سرلوحه قرار دادن فرمایش مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای حفظهالله راجع به ضرورت وجود روحیه مطالبهگری در دانشجویان، نامهای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت جناب آقای غضنفری پیرامون کم توجهی و کوتاهی این دستگاه مهم کشوری درباره قانون عفاف و حجاب - که چندین سال از تصویب آن میگذرد- نگاشت و امید آن را داشت که جوابی قابل قبول از ایشان دریافت کند اما با گذشت بیش از 10 روز از تاریخ ارسال نامه و نیز پس ازچندین بار پیگیری، جوابی از ایشان دریافت نگردید؛ لذا تصمیم بر آن گرفت که مردم عزیز را هم در جریان این نامه بگذارد. متن نامه به شرح ذيل است :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی سَبیلِ اللَّهِ وَ الَّذینَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّالَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَریمٌ (انفال74)
"من بارها گفتهام؛ از آن روزى باید ترسید که جوان ما، دانشجوى مادر دانشگاه انگیزه طرح مسئله، طرح سؤال، طرح درخواست نداشته باشد. همه همت ما باید این باشد که این روحیهى مطالبه، خواستن و مدعا داشتن در زمینههاى گوناگون را در نسل جوان کشورمان - بخصوص جوان علمى - گسترش بدهیم."
بیانات مقام معظّم رهبری در دیدار دانشجویان نخبه، برتران کنکور و فعالان تشکلهاى سیاسى فرهنگى دانشگاهها۱۷/07/1386
جناب آقای دکترغضنفری، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
سلام علیکم
چنانکه میدانید دفاع در جبهه جنگ نرم به سان دفاع در جبهههای نظامی و جنگ فیزیکی است. تفاوتی در جنگ بودن و وجوب دفاع در این دو تقابل نیست. اما بدون شک دفاع در جبهه جنگ نرم از جهات مختلف، پیچیدگی و دشواری خاصی دارد که شکل و جنس دفاع را متفاوت می رداند. یکی از حساسترین و اثرگذارترین ابعاد این تهاجم، تضعیف اعتقادات و باورهای دینی جامعه است که از آن تعبیر به تهاجم فرهنگی شده است. موضوعی که مکرراً از طرف مقام معظم رهبری مورد گوشزد و تاکید واقع شده است.
یکی از تاکتیکهای زیرکانه و ماهرانه دشمن در حمله به ارزشها و باورهای دینی، تضعیف تدریجی به منظور کم رنگ کردن و حذف آنهاست. ترویج بیبندوباری و از بین بردن عفت و حیا در جامعه، نقطه شکننده یک جامعه بوده که دشمن سابقه استفاده از این حربه را در زمینههای دیگر نیز داشته است. شکستن چهارچوبها و هنجارهای هر جامعه، گام به گام جامعه را از هویت واقعی خود دور کرده و زمینه برای نابودی آن را فراهم میکند. تبلیغات گسترده و مداوم در معرفی الگوها و مدهای پوشش توسط رسانههای دشمن تنها بعدی از تهاجم در این عرصه است. حمله به بنیان خانواده، شکستن قبح روابط غیرشرعی، عادی جلوه دادن الگوهای رفتاری غرب در تعامل با نامحرمان، تشویق جامعه به هنجارشکنی در استفاده از پوشش و ترویج بدحجابی و ... ازجمله برنامههایی است که نتیجه و اثر آن در جامعه به وضوح قابل رویت است.
دلسوزان و دلبستگان به حرکت مقدس انقلاب اسلامی باید بدانند که امر دفاع در جبهه نرم همانند دفاع نظامی واجب بوده و هرکس باید در حد توان و ظرفیت خویش پای به این میدان بگذارد و لازم است با چشمانی باز و هوشیار، حرکت های دشمن به درستی رصد شده و با برنامه ریزی منسجم و مستمر به دفاع از هویت و فرهنگ دینی اقدام شود. حرکتهای مقطعی و کوتاه مدت اگر چه بی اثر نیست، اما عدم تداوم آن نمیتواند به هدف اصلی نایل شود.
لزوم دفاع، هم برای دستگاهها و سازمانهای رسمی و هم دغدغهمندان و دلسوزان به نظام جمهوری اسلامی مسجل است. متأسفانه برخی با سهل انگاری وکم توجهی در این عرصه به تکلیف و وظیفه شرعی و عقلی خود بیتوجهاند. جای تأسف است که حتی برخی نهادهای دولتی در عمل قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مقابله با بدحجابی کوتاهی نموده و به وظایف محوله عمل نکردهاند.
کمیته ضربان ( کمیته عفاف و حجاب) بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام بر اساس تکلیف و رسالتی که در حفظ و ترویج دستاوردهای انقلاب اسلامی بر دوش خود دارد، لازم میداند در خصوص کم توجهی (و یابهتر بگوییم بیتوجهی) اکثر دستگاههایی که بر اساس قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 13 دی 1384 مکلف به انجام وظایف تخصصی در این حوزه شدهاند هشدار داده و این سوال و مطالبه جدی را مطرح کند که تا چه میزان دستگاههای موظف به تکلیف خود عمل کردهاند؟ چرا باید چنین قانون جامع و مهمی مغفول واقع گردد؟ قانونی که اگر از همان سال 84 مورد توجه و اهتمام قرار می گرفت قطعاً امروز رویش میوههای آن را شاهد میبودیم اما متأسفانه آنگونه که میبایست به آن توجه نشد و این چنین قانون جامعی با بی مهری بسیار مواجه شد.
مطابق این قانون 13 بند برای وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص گردیده است. در حالی که جای سوال از وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود دارد که تا چه میزان به وظایف خود عمل کرده است ؟
وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از مسئولین عرضه لباس متناسب با شئونات اسلامی و جامعه دینی است که متاسفانه این مهم در کشور مورد غفلت واقع شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به وظیفهاش در این خصوص عمل کند.
لازم به یادآوری است که بر اساس این قانون، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف به انجام وظایف زیر شده است:
۱- حمایت عملی از طراحان و تولید کنندگان پوشاکساده و اسلامی در جهت ایجاد تنوع در الگوهای پوشش اسلامی.
۲- نظارت مستمر و مؤثر بر عملکرد واحدهای تولیدی پوشاک از طریق سازمانهای مربوطه.
۳- حمایت کامل - حتی یارانهای - از واحدهای تولیدی پارچههای چادری.
۴- کنترل اماکن تجاری عمومی (شامل فروشگاهها، مجتمعهای تجاری، نمایشگاهها و ...) از نظرپوشش و بدحجابی.
۵- تدوین قوانینی برای ممنوعیت عرضه لباس دست دوم خارجی در کشور.
۶- اجرای شیوهنامه و ملزم ساختن، واحدهای تولیدی جهت نصب نام تجاری (Brand) بر روی پوشاک تولید شده در داخل.
۷- اطلاعرسانی و ارتقاء سطح دانش و بینش واحدهای تولیدی، توزیعی، آرایشگاهها، دستگاههای عرضه لوازم بانوان در مورد حجاب و عفاف.
۸-حمایتهای همه جانبه از برگزاری جشنوارههای ادواری و نمایشگاههای عرضه البسه و لوازم زنان منطبق با الگوهای ارزشی اسلامی و معرفی واحدهای نمونه در سطح کشور و خارج از کشور.
۹- پیشنهاد قوانین مشخص در مدت ۳ماه برای نظارت بهتر بر تولید و توزیع پوشاک و نحوه برخورد با متخلفان واحدهای تولیدی و استانداردسازی آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی.
۱۰- اهتمام برای اجرای مناسب تر مقررات در چیدمان آرایش یا تزیین ویترینها و استفاده از مانکنها جهت حفظ عفت عمومی.
۱۱- نظارت بر رعایت اصل عفاف در نوع بستهبندی و عدم استفاده از تصویرهای نامناسب در تبلیغات تجاری کالا.
۱۲- تهیه احکام شرعی مرتبط با اسناد و آموزش آن به اصناف توسط وزارت بازرگانی قبل از اخذ مجوز فعالیت.
۱۳- برگزاری نمایشگاههای لباس - ملی و مذهبی - جهت ارائه الگوهای اسلامی و سالم به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان.
وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نقشی بنیادین ایفا کند و با عرضه البسه اسلامی و جلوگیری از عرضه و فروش لباسهایی که هیچ سنخیتی با فرهنگ دینی و ملی ما ندارند، گامی بزرگ در رسیدن به جامعه دینی بردارد.
آقای وزیر! سوال ما – به نمایندگی از دانشجویان بسیجی- از شما این است که چرا باید شاهد عرضه لباسهایی کاملاً مغایر با ارزشهای دینی و اسلامی و حتی ملّی، در فروشگاهها و مراکز عرضه البسه باشیم و این اوضاع تا چه زمانی باید ادامه یابد؟ چرا قشر مذهبی ما که عمده جامعه را هم تشکیل میدهند باید در یافتن لباسهایی مناسب و درخور خود با مشکل مواجه شوند؟ چرا و تا چه زمانی ما باید شاهد این اوضاع اسفبار در مراکز توزیع و فروش لباس باشیم و دندان بر جگر بگذاریم؟ و به این مسائل، عرضه کالاها و لباسهایی که به صورت هدفمند در جهت توهین به اسمای متبرکه معصومین علیهم السلام بوده و هر چند وقت، خبر آنها به گوش میرسد را نیز بیفزایید. آیا وقت آن فرا نرسیده است که درسیاستها و برنامهریزیهای خود بازنگری کنیم؟ آیا وقت آن نرسیده است که با حمایت از تولیدیهای داخلی، گامی بزرگ در جهت تولید پوشاک و البسهای که متناسب با فرهنگ ایرانی- اسلامی خودمان باشد، برداریم؟
جناب آقای وزیر! شما خود بهتر میدانید که لباس و هر کالای دیگر صرف یک لباس و یا کالا نیست که بتوان ساده از کنار آنها عبور نمود بلکه در باطن خود، حامل فرهنگ و نوع تفکر هستند؛ لباس غربی یعنی فرهنگ غربی و فرهنگ غربی یعنی ابتذال، یعنی بی بند و باری، یعنی نفی آخرت ( چه به صورت فلسفی، چه به صورت عملی).
پس ملاحظه میفرمایید که وزارت بازرگانی در این نبرد فرهنگی در چه جایگاهی قرار دارد و عملکرد این نهاد تا چه اندازه مهم و اثرگذار است و همین امر هم، داعی ما در نگارش این نامه بوده است. ما مجدداً تأکید میکنیم که این وزراتخانه با عمل به وظایفی که قانون عفاف و حجاب برای این وزرات خانه برشمرده است نقشی مهم در این نبرد فرهنگی ایفا خواهد کرد. شاید این اقدام در ابتدا با توجه به کمبودها و عدم نبود زیرساختها با مشکلات جدی مواجه باشد اما سخن حضرت اباعبدالله علیه السلام را به خاطر داشته باشیم که فرمودند: « یُحِبُّ الله تعالی معالی الامور و اشرافها و یُکرِهُ سفساها» همانا خداوند کارهای بزرگ و دشوار را دوست دارد و از کارهای سهل و پایین مرتبه کراهت دارد.
البته ما تلاشها و اقدامات حضرت عالی در این مجموعه را نادیده نمیگیریم و نگرفتهایم اما توقع و انتظاری که از شما و سازمان تحت امر شما میرود این است که جدیت و تداوم بیشتری در این امر داشته باشید و در استفاده از تمام ظرفیت و توان برای فعالیت در این عرصه مهم و سرنوشتساز ، کوتاهی نکنید و فراموش نکنید که مدیران و مسئولان همیشه تکالیف و وظایف بیشتر و سنگینتری بر عهده دارند و انتظاراتی هم که از آنها میرود، طبعاً بالاتر میباشد. همه ما مسؤولیم و مسؤولین ما بیش از همه.
کمیته امر به معروف و نهی از منکر بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام ضمن آرزوی توفیق روزافزون برای حضرت عالی و همکاران گرامیتان، منتظر پاسخهای شما میباشد و خواستار این است که عملکرد این وزارت خانه را در خصوص نحوه اجرای قانون عفاف و حجاب بشنود. در پایان نیز اضافه میدارد که هرگونه تعلّل و کوتاهی در ارائه پاسخ مستند، منطقی و قابل قبول در این امر به منزله بی توجهی به آرمانهای انقلاب و قصور در تبعیت از فرامین رهبری و ولایت امر است.
والسلام علی من اتبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام/ص3