سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتیاد مدرن، مهمان ناخوانده ایرانیها

اعتياد داستان تلخ و پر مرارت انسان هایی است که تمام دار و ندار مادی و معنوی خود را در گرداب افیـون می بازند و به امید آب ، رهسپار مردابی هولناک می شوند که رهایی از آن برای بسیاری ناممکن است . این داستان ، دهه های متمادی است که در گوشه و کنار برخی شهرهای کشورمان واگویه می شود اما در سـال های اخیر حکایت تلخ جدیدی بر آشفتگی این داستان پر غم افزوده است "ورود مواد مخدر صنعتی" .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، موادی که هم نشانه های اعتیاد به آنها برای خانواده ها ناآشناست و هم عوارض و تبعات استعمال آنها متفاوت با مواد مخدر سنتی است . موادی مانند کراک ، شیشه و تمجیزک و تاسف بارتر از همه اینکه خبرها نشان می دهد نسبت مصرف مواد جدید در مقایسه با مواد سنتی رو به افزایش گذاشته است .

براساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان هم اکنون آمار دقیقی از تعداد معتادین به اینگونـه مواد وجود ندارد اما اطلاعات جمع آوری شـده از منابع مختلف، افزایش کشفیات موادجدید و تغییر رویکـرد برخی سوداگران شناخته شده مواد مخدر از قاچاق تریاک و هروئین به قاچاق مواد جدید نشان دهنده مصـرف رو به افزایش این مواد است .

قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از وجود 200 هزار معتاد به مواد مخدر صنعتی در كشور خبر داد و گفت: 7 هزار معتاد خیابانی و ولگرد در استان‌های تهران و البرز وجود دارد، نظارت ها در خصوص فروش داروهایی مانند افدرین انجام می‌شود و البته افدرین خالص از سمت پاكستان به كشور قاچاق می‌شود.

وی افزود: آمار استعمال مواد مخدر صنعتی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و در حال حاضر معتادان این مواد در كشور به حدد 200 هزار نفر می‌رسند. البته روش‌های درمانی جدید نسبت به این مواد جواب داده است و باید به سرعت آنها را از پایلوت خارج كرده عمومی كنیم.

طاهری یادآور شد: به طور طبیعی برآورد می‌شود سرعت بالا رفتن مصرف مواد صنعتی تا حدی بالاست اما چون در جامعه مواد صنعتی را خیلی راحت می‌توان شناخت لذا بهتر می‌توان آن را درمان كرد.

وی اضافه كرد: براساس ماده 16 مبارزه با قانون مواد مخدر كسانی كه متجاهر به اعتیاد، ولگرد و خیابانی باشند به حكم قانون باید به مراكز قانونی اجباری بروند تا در آنجا تحت آموزش‌های بازتوانی، سم‌زدایی، دارو‌درمانی و روان‌درمانی قرار گیرند.

طاهری یادآور شد: ممكن است در اجرای ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر افرادی غیر معتاد ولی ولگرد دستگیر شده كه این افراد در غربالگری معتادان آزاد می‌شوند و سیر دیگری را طی می‌كنند. ممكن است در این اتفاق 10 درصد اشتباه رخ دهد.

طاهری گفت: 7 هزار معتاد خیابانی و ولگرد در استان‌های تهران و البرز موجود دارند و تعداد نهایی این معتادان در كل كشور حدود 20 هزار نفر است.

ناصر ابراهیم پور ، کارشناس اعتیاد معتقد است الگوی مصرف مواد مخدر در سال های اخیر بویژه یکسال گذشته تغییرات چشمگیری داشته است و به موازات کاهش مصـرف مواد تزریقی در این استان ، مصرف مواد افیونی و توهم زای جدید مانند کراک و شیشه به شکل قابل ملاحظـه ای افـزایش داشته است.

وی در خصوص علت گرایش به مصرف این نوع مواد به جای مواد سنتی ، ارزان بودن ، سهولت دسترسی و تامین موادمخـدر جدید در مقایسه با مواد سنتی و مصرف آسان کراک و شیشه را مهمترین علت افزایش مصرف این مواد عنوان می کند، به کفته وی آگاهی نداشتن افراد معتاد درباره عوارض مصرف اینگونه مواد هم موجب شده است افراد به راحتی آنها را جایگزین مواد سنتی کنند .

سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری ایران با بیان این مطلب افزود: گرایش زنان به مصرف موادمخدر صنعتی و شیمیایی روز به روز بیشتر می شود. به دلیل سهولت مصرف و حمل و نقل آسانتر این نوع موادمخدر گرایش زنان به سمت موادمخدر صنعتی همچون شیشه، کراک و غیره بیشتر شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه اعتیاد زنان بی تردید زمینه بروز مشکلات و آسیب های اجتماعی دیگر می شود، اظهار داشت: آسیب های اجتماعی به یکدیگر متصل هستند و زنان معتاد در نتیجه اعتیاد به سراغ سرقت، کلاهبرداری، روابط نامشروع جنسی و ... می روند.

موسوی چلک ضمن تشریح دلایل گرایش زنان به مصرف موادمخدر تاکید کرد: شرایط خانوادگی، شرایط اجتماعی، کنجکاوی، ارتباط با دوستان ناسالم، زندگی در خانواده معتاد، نداشتن سرپرست، دسترسی آسان به موادمخدر و عدم ارائه اطلاعات درست از سوی سازمان های مرتبط با امر موادمخدر را می توان از جمله دلایل گرایش زنان به مصرف موادمخدر دانست.

رییس انجمن مددکاری ایران در ادامه تصریح کرد: نداشتن نشاط اجتماعی، سلامت روانی و اجتماعی نیز از جمله دلایل افزایش گرایش زنان به مصرف موادمخدر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه قبح استفاده از موادمخدر و به‌خصوص سیگار در میان جوانان و به‌خصوص زنان از میان رفته است، تاکید کرد: امروز شاهد آن هستیم که خانم ها در خیابان ها و در انظار عمومی به راحتی سیگار می کشند.
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.