
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - با وجود اتمام برنامه «محفل» هنوز سیر تقدیرها بابت این برنامه قرآنی ادامه دارد. اخیراً علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه در نامهای خطاب به رئیس سازمان صداوسیما بخاطر ساخت این برنامه تشکر کرد و نوشت: «محفل» نه تنها تصویری نوین از انس با قرآن در جامعه ترسیم کرد، بلکه توانست با محتوایی اصیل و ساختاری جذاب، ذهنیت رایج و ناصوابی را که قرآن صرفاً کتابی برای ثواب است، اصلاح کند و نشان دهد که قرآن، کتاب زندگی است؛ قرآن کتاب مبارزه در برابر ظلم و انحراف، مدارا، تربیت، امید و پیشرفت است.
شورای هماهنگی گروههای فرهنگی حوزه در نامهای جداگانه به رئیس سازمان صداوسیما این برنامه را جزو موفقترین برنامههای معرفتی و قرآنی کشور دانست و نوشت: از ویژگی مهم برنامه «محفل» توجه خاص به معارف قرآن کریم و اکتفا نکردن به قرائت صرف بود. این برنامه موفق شد ذهن جامعه را معطوف به معارف و پیامهای اصلی قرآن کند و نشان دهد آیات قرآن، برنامه واقعی برای زندگی انسان و برنامه اجرایی «فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً» است.
از آنجایی که استفاده از هوش مصنوعی برای تصویرسازی و روایات قصص قرآنی از ویژگیهای فصل سوم «محفل» بود، حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان، میزبان برنامه «محفل» معتقد است که، چون نزدیک به نصف آیات قرآن داستان است، اگر این داستانها و معارف محور قرار داده شود، میتواند عدهای از افراد را هدایت کند.
محمد اقدمنژاد، کارگردان برنامه در گفتوگو با ما استفاده از این سبک را بخاطر باورپذیری داستانهای قرآنی دانست و گفت: ما در این فصل سعی کردیم بیشتر به داستانهای قرآنی بپردازیم. استفاده از هوش مصنوعی و هر آنچه که در استودیو میبینید، بخاطر این است تا داستانهای قرآنی را باورپذیر کنیم و مردم بیشتر داستانهای قرآنی را بخوانند. چون وقتی قرآن را ورق میزنیم، قسمت عمدهای از آن را داستان دربر میگیرد.
حسنین الحلو، قاری قرآن، موذن و داور بینالمللی برنامه «محفل» در پاسخ به این سوال که شما در زمینه قاری شدن جوانان و نوجوانان چه پیشنهادی به آنها میکنید؟ گفت: ما باید کسی را به عنوان مقلد یا قاری انتخاب کنیم، که دوستش داریم. چون میتوانیم بهتر تقلید کنیم و زودتر به نتیجه برسیم. در زمینه حافظان قرآن دارالقرآنهای متعددی در شهرها و روستاها وجود دارد، که الحمدالله سطح تمام آنها عالی است.
داور برنامه «محفل» با بیان اینکه مردم امسال خوشحال بودند که «محفل» دوبلاژ شد، افزود: عوامل برنامه زحمت دوبلاژ آن را کشیدند، که در نتیجه شاهد پخش آن به زبانهای عربی، ترکی و ... بودیم. من با خبر هستم که «محفل» در شبکههای عربی هم پخش شد. من هنوز در حیرتم که چگونه آن بچهای که اوتیسم داشت، سورههای قرآن را از حفظ بود.