سردار علیرضا کاظمی قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور عصر امروز در مراسم تکریم و معارفه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان اظهار کرد: کسب رتبه اول کشفیات دنیا، نشان میدهد با وجود اینکه ایران در جوار کانون تولید مواد مخدر قرار گرفته، کارهای زیادی در حوزه مبارزه با اعتیاد انجام شده است.
وی با بیان اینکه با اقدامات امنیتی و اطلاعاتی طی سال گذشته بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان وارد شد، گفت: ساماندهی معتادین متجاهر هم بیش از ۱۳۰ درصد رشد داشت.
کاظمی با بیان اینکه در حوزه فعالیتهای فرهنگی و پیشگیری با رویکرد مردمیسازی اتفاقات بزرگی افتاده است، گفت: در ۲۹ استان مجامع یاریگران زندگی تشکیل و بیش از ۲ هزار خیر جذب شده است و تاکنون ظرفیت اشتغال برای ۲۳ هزار نفر ایجاد و ۶۰۰ میلیارد تومان در قالب این طرح به حوزه مبارزه با اعتیاد کمک شده است.
وی ادامه داد: کردستان در اجرای برنامههای مختلف شورای مبارزه با مواد مخدر همواره سرآمد و حائز رتبههای برتر و از استانهای با فرهنگ و جز ۱۰ استان ته جدولی به لحاظ آلودگی به اعتیاد و آسیبهای اجتماعی است.
وی اضافه کرد: مسئولان در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی باید آرام و قرار نداشته باشند و به فرموده رهبر معظم انقلاب باید خود را در جایگاه خانوادههایی بگذارند که الان در معرض آسیب هستند.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: اعتیاد علت اصلی بسیاری از آسیبهای اجتماعی است، امروز تمام الگوها در این خصوص از مصرف، جنسیت، نوع و ... تغییر کرده است از این رو مقابله با اعتیاد کار نسبت به گذشته پیچیدهتر است.
وی افزود: الگوهای مواد مخدر و آمار انواع مواد اعتیادآور به ساعت در حال تغییر و افزایش است، با توجه به این شرایط باید ۵۰ درصد از انرژی خود را در حوزه پیشگیرانه و برنامههای فرهنگی برای مقابله با این بلای خانماسوز بگذاریم.
وی اضافه کرد: بسیاری از کسانی که امروز گرفتار اعتیاد شدهاند به دلیل عدم شناخت و حس لذتجویی و باورهای غلط بوده است از این رو نیاز به کارهای فرهنگی برای آگاهسازی جامعه در این حوزه هستیم.
کاظمی با تاکید براینکه نرخ رشد آسیبهای اجتماعی در حوزه اعتیاد در دنیا در دهه گذشته نسبت به دهههای قبل ۲۳ درصد رشد پیدا کرده است، گفت: به برکت تلاش همه همکاران در ایران در حوزه آسیبهای اجتماعی علیرغم فاصلهای که با انتظارات داریم پیشرفت خوبی به دست آوردهایم.