رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: رشد و توسعه بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهم‌های اقتصادی، پیش نیاز ضروری برای تحقق توسعه پایدار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: رشد و توسعه بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهم‌های اقتصادی، پیش نیاز ضروری برای تحقق توسعه پایدار است. 

وی افزود: مازاد تولید در بخش کشاورزی در مراحل اولیه توسعه، زمینه ساز تحول سایر بخش‌های اقتصادی خواهد شد. بدون رفع موانع توسعه بخش کشاورزی، نمی‌توان انتظار داشت سایر بخش‌ها از جمله بخش صنعت به شکوفایی و توسعه دست یابند.

حسین برزگر بیان کرد: یک بخش سازمان یافته و یکپارچه کشاورزی می‌تواند به بهبود امنیت غذایی، کاهش قیمت محصولات غذایی، حل معضل بیکاری و افزایش میزان اشتغال، کاهش شکاف درآمدی، ایجاد پیوند‌های اقتصادی قوی در زنجیره تولید و تشویق فعالیت‌های مولد، ایجاد تأثیرات مثبت در محیط زیست، کاهش پدیده حاشیه نشینی و کنترل مهاجرت روستایی کمک شایانی نماید. 


بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: بر این اساس، بخش کشاورزی به واسطه تأثیرگذاری گسترده بر اقتصاد به ویژه بر اقتصاد مناطق روستایی به تنهایی می‌تواند موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی استان چهارمحال و بختیاری باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: حدود یک پنجم تولید ناخالص داخلی و اشتغال استان متعلق به بخش کشاورزی است این امر به ویژه در استانی که نرخ بیکاری بالایی دارد، حائز اهیمت فراوان است. بطوریکه استان چهارمحال و بختیاری یک استان کشاورزی محور است و فعالیت کشاورزی، شکل دهنده اصلی فعالیت‌های تولیدی استان است.

برزگر افزود: تولیدات کشاورزی استان ۳۰۰۰۰ میلیارد ریال می‌باشد که سهم تولیدات کشاورزی استان از ارزش تولیدات کشاورزی کشور ۱.۶ است وهمچنین، سهم تولیدات کشاورزی استان ازتولید ناخالص داخلی استان ۲۱ درصد می‌باشد.

وی ادامه داد: استان چهارمحال و بختیاری در تولید ماهیان سردآبی و بادام رتبه اول کشوری را دارا می‌باشد از تعداد ۱۴۰۰ گونه گیاهی بومی استان تعداد ۳۹۸ گیاه دارویی وجود دارد که ظرفیت و استعداد فراوانی برای تولید گیاهان دارویی دارد. در واقع مراتع استان چهارمحال و بختیاری غنای بالایی از انواع پوشش گیاهی مختلف دارند که این مسئله به دلیل ویژگی‌های خاص توپوگرافی و اقلیمی این استان است. 

برزگر اضافه کرد: علاوه بر این، نزدیک به ۱۵ درصد از اراضی این استان (معادل ۲۵۰ هزار هکتار) در گروه اراضی کشاورزی قرار دارند. از این سطح از اراضی کشاورزی، همواره بین ۱۴۳-۱۳۰ هزار هکتار به کشت محصولات زراعی، حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار هکتار به باغات و حدود ۷۰ هزار هکتار به آیش تعلق دارد که این سطح از آیش غالبا به دلیل محدودیت در تامین آب در ماه‌های گرم سال می‌باشد.

گفتنی است: چهارمحال و بختیاری با جمعیت عشایری بالغ بر ۲۸۲۶۰ خانوار و تعداد ۱۷۴۷ هزار واحد دامی یکی از قطب‌های تولید گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی می‌باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Finland
ایمان فرجی
۲۰:۲۷ ۱۳ دی ۱۴۰۲
دکتر برزکار از کار درست های بچه های جهاد .باید خدا قوت بهش گفت