۱۲۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری لایروبی می‌شود

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۱۲۱ رشته قنات در استان با استفاده از اعتبارات مصوب سفر رییس‌جمهور به استان لایروبی می‌شود.

حسین برزگر در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان بن تاکید کرد: دولت سیزدهم توسعه مجتمع‌های دامپروری و کشاورزی با کمترین نیاز آبی و بالاترین اشتغال‌زایی را جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار داده است.

وی افزود: بخش کشاورزی شهرستان بن در اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و رفع ناترازی‌های موجود ظرفیت دارد.

برزگر تصریح کرد: مشکلات موجود در حوزه کشاورزی شهرستان بن شناسایی و راهکار‌های عملی برای رفع این مشکلات براساس اولویت‌بندی ارائه می‌شود.


بیشتر بخوانید


وی یادآور شد: هفت درصد سطح، ۶ درصد تولید و ارزش تولید و چهار درصد بهره‌برداران بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری مختص شهرستان بن است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۸۰۰ رشته قنات در استان اظهار داشت: از این تعداد هم‌اکنون ۶۵۰ رشته فعال است.

وی گفت: امسال ۱۲۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری با استفاده از اعتبارات مصوب سفر رییس‌جمهور به استان لایروبی می‌شود که از این تعداد ۱۲ قنات در شهرستان بن است.

برزگر تاکید کرد: سورت و بسته‌بندی، شبکه‌های آبیاری نوین، ایجاد ارزش افزوده، راه‌اندازی گلخانه و تقویت دامپروری از مهم‌ترین اولویت‌های دولت سیزدهم برای رونق در حوزه کشاورزی به‌شمار می‌رود.

وی افزود: استعلام‌های مختص راه‌اندازی گلخانه‌های کشاورزی در چهارمحال و بختیاری از ۱۶ به پنج مورد کاهش پیدا کرده است تا شرایط سرمایه‌گذاری در این حوزه تسهیل شود.

فرماندار بن نیز افزایش ساخت و راه‌اندازی گلخانه‌ها در این شهرستان را ضروری دانست و گفت: در این راستا تامین زمین مورد نیاز و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم به‌ویژه آب، برق و گاز ضروری است.

رضا علی‌بیگی تسهیل‌گری در تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به گلخانه را ضروری اعلام و تاکید کرد: شهرستان بن قابلیت و پتانسیل راه‌اندازی گلخانه‌های کوچک و مجتمع‌های گلخانه‌ای را دارد.

وی افزود: پوشش گیاهان مرتعی شهرستان بن به‌علت چرای بی‌رویه و فشار دام بر مرتع ضعیف شده است و برای رفع این مشکل باید مجتمع‌های دامپروری راه‌اندازی و دام‌های سبک از شهر‌ها خارج شود.

علی‌بیگی به آغاز عملیات اجرایی ساخت جاده‌های خیری بین‌مزارع در شهرستان بن اشاره و تصریح کرد: جهاد کشاورزی ارزیابی خسارت‌های وارد شده به قنات‌ها، سربند‌ها و سایر بخش‌های کشاورزی در سیل سال گذشته را به‌موقع انجام داد.

وی وضعیت شهرستان بن در حوزه آبیاری نوین کشاورزی را بسیار ضعیف دانست و یادآور شد: کشت درختان دیم و توسعه باغات دیم با هدف افزایش اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی باید براساس شاخص‌های علمی انجام شود.

علی‌بیگی اظهار داشت: تمامی ظرفیت‌های موجود در شهرستان بن در اختیار توسعه بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار