اسدی مدیرعامل شرکت تأمین آب صنایع و معادن به عنوان مجری طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرق کشور گفت: این طرح در استان خراسان جنوبی در مرحله تملک اراضی و مسیرسازی است؛ و با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین کشاورزان منطقه در حال هماهنگی و تعیین مسیر نهایی عملیات اجرایی طرح هستیم.
او افزود: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته با وزارتخانه ها، سازمانها و همکاری مردم فهیم محلی، اجرای طرح تاکنون با هیچ گونه چالش جدی روبرو نبوده و به لطف الهی در صورت ادامه کار طبق روال فعلی در موعد مقرر تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
سال ۱۳۹۵ هم مسئولان، انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی را به عنوان گزینه جدید و قطعی تأمین آب بلندمدت استان مطرح کردند و طی چهار سال کار مطالعات این طرح به وسیله شرکت آب منطقهای خراسان رضوی به اتمام رسید و تخصیص سهمیه آبی خراسان جنوبی از این طرح سالانه ۶۰ میلیون متر مکعب مشخص شد که این طرح هم سال ۱۳۹۹ در مرحله مطالعات رها و منتفی شد.
بیشتر بخوانید
اسدی مدیرعامل شرکت تأمین آب صنایع و معادن گفت: طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به ۶ استان واقع در فلات مرکزی و شرق کشور نیز از چند سال گذشته آغاز شد و پارسال انتقال آب خلیج فارس به استانهای کرمان، هرمزگان و یزد به بهرهبرداری رسید که اجرای خط دوم این طرح با هدف تأمین آب صنایع خراسان جنوبی و خراسان رضوی اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تاریخ پایان آن سال ۱۴۰۴ پیشبینی شده است.
او افزود: با توجه به بحران خشکسالی و کمبود شدید منابع آب، یکی از راههای اساسی تأمین آب مورد نیاز کشور، شیرینسازی آب دریا و انتقال آن تا نقاط مصرف است؛ به همین دلیل از سالهای آغازین دهه ۹۰ طرح شیرین سازی از خلیج فارس آغاز و در سال ۱۳۹۹ مرحله نخست آن بهره برداری و آب خلیج فارس به استان های کرمان و یزد رسید.
اسدی بیان کرد: متعاقب آن مطالعات تأمین و انتقال آب از دریای عمان به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی آغاز و هم اکنون عملیات اجرائی این طرح ملی از چابهار به سمت استان های شرقی کشور در حال اجراست.
در قالب این طرح اختصاص ۶۰ میلیون مترمکعب آب در سال برای مصارف صنعت خراسان جنوبی و ۱۲۰ میلیون مترمکعب در سال نیز برای مصارف صنعت خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.