داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: تأمین مالی مسکن در توان اغلب متقاضیان نیست تا هزینه بالای ساخت را آن هم با این گرانی مصالح و... تأمین کنند.
او افزود: حتی من که مدیرکل راه و شهرسازی هستم با این حقوقی که میگیرم نمیتوانم هزینههای سنگین ساخت این واحدها را به ویژه در این اوضاع و احوال تأمین کنم چه برسد به افرادی که حتی درآمد بالایی ندارند و بی سرپناه هم هستند!
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تأکید کرد: بانکها باید همکاری بیشتری با متقاضیان تسهیلات مسکن داشته باشند؛ اغلب متقاضیان حتی در تأمین همان آورده اولیه نیز ماندهاند.
داعی بیان کرد: به همین دلیل افزایش میزان تسهیلات آن هم با کارمزد پایین پیشنهاد شده است؛ تسهیلاتی که اکنون متقاضیان ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن دریافت میکنند شاید ۳۰ درصد قیمت تمام شده باشد و این مبلغ به هیچ وجه جوابگوی هزینههای سنگین ساخت و ساز نیست.
او تصریح کرد: معتقدم مهمترین و اصلیترین اولویت به سرانجام رساندن نهضت ملی مسکن است، اما باید توجه داشته باشید راه و شهرسازی به تنهایی نمیتواند این هدف را محقق کند چراکه چندین وزراتخانه با این موضوع مرتبط هستند و اگر پای کار نباشند نمیتوان کار را پیش برد.
بیشتر بخوانید
داعی افزود: برای تسهیل روند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن فقط تأمین زمین با راه و شهرسازی است و کارهای مربوط هم با نظام مهندسی؛ اما بقیه نیازهای ساخت این واحدها به بانکها، شهرداریها، شرکت آب و برق و... برمیگردد پس باید همه پای کار باشند تا روند ساخت هم تسهیل شود.
تاکنون زمین مورد نیاز برای ۳۰ هزار متقاضی مسکن ملی در خراسان جنوبی تأمین شده است که ۲۱ هزار واحد در مرحله ساخت هستند.
داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: ۹۱ هزار و ۷۶۰ نفر در خراسان جنوبی برای بهرهمندی از نهضت ملی مسکن ملی ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۷ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.
او افزود: برای اینکه اجحافی در حق هیچ متقاضی روا داشته نشود پرونده تک تک متقاضیان بررسی و برای ۳۰ هزار نفر هم زمین تأمین شده است.
داعی بیان کرد: سهم خراسان جنوبی در نهضت ملی مسکن ۴۰ هزار واحد است که ۲۲ هزار واحد سهم مسکن شهری و ۱۸ هزار واحد سهم مسکن روستایی است که از سهمیه مسکن شهری حدود ۲۱ هزار واحد وارد مرحله اجرا شده یعنی در مرحله فنداسیون، سفتکاری و... است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: از ۳۱ شهر استان فقط در شهر بیرجند به واسطه کمبود زمین احداث واحدهای مسکن ملی به صورت چند طبقه است، ولی در بقیه شهرها به صورت ویلایی ساخته میشود.