ظهوری سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: هم اکنون در پناهگاه سگهای بلاصاحب بیرجند در منطقه یک شهرستانهای بیرجند و خوسف اقدام به پذیرش میکنیم، اما هزینههای عقیمسازی، نگهداری، تغذیه، نظارت و درمان بسیار زیاد است.
سایت مدیریت شهرداری بیرجند در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار در کیلومتر ۲ جاده شوشود واقع شده و دارای یک پناهگاه به مساحت سه هزار مترمربع برای نگهداری سگهای بلاصاحب است که به صورت یک روز درمیان و مستمر غذارسانی انجام میگیرد.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با بیان اینکه این پناهگاه دارای اتاقک قرنطیه، اتاق پزشک، آشپزخانه و قسمت جداسازی سگهای نر و ماده است، گفت: هم اکنون نزدیک به ۸۰۰ قلاده سگ در این مکان جمعآوری شدهاند؛ سگها قبل از ورود به پناهگاه عقیم میشوند، اما در حقیقت عقیمسازی کاری سخت و هزینهبر است و از عهده عقیم سازی تمام جمعیت آنها برنمیآییم.
او افزود: تاکنون در پناهگاه بیرجند بیش از ۲۰۰ قلاده عقیم شده اند که طبق منطقهبندی صورت گرفته در منطقه یک شهرستانهای بیرجند و خوسف اقدام به پذیرش سگهای بلاصاحب میکنیم، اما هزینههای عقیمسازی، نگهداری، تغدیه، نظارت و درمان بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید
ظهوری بیان کرد: شهرداری و انجمن یارا تنها با کمکهای مردمی غذارسانی را با ضایعات مرغداری انجام میدهند که اخیرا مکاتبهای با صنف نانوایان برای تحویل ضایعات نان داشتهایم، چراکه تأمین غذای سگها بسیار دشوار است.
ظرفیت نگهداری بیش از ۱۵۰۰ سگ در پناهگاه
گشتهای شهرداری بیرجند بهصورت ۲۴ ساعته در حال گشتزنی هستند و سگها بهصورت زندهگیری به وسیله قلاب و داروی بیهوشی گرفته و به پناهگاه منتقل میشوند.
ظهوری سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: سازمان شهرداریها دستورالعمل جدیدی در مورد نگهداری از سگهای بلاصاحب ابلاغ کرده و استانداری خراسانجنوبی در پاسخ به این دستورالعمل، پیشنهاد داد که تمام وظایف بر دوش شهرداری نبوده و برای دستگاههای دیگر نیز وظایفی تعیین شود.
او افزود: اکنون تمام وظایف بر روی دوش شهرداری است، اما شهرداری هزاران فعالیت دیگر دارد و در کنار آن سختی و هزینه پناهگاه را نیز متحمل میشود؛ بنابراین از دستگاههای دیگر توقع کمک داریم.
ظهوری تأکید کرد: نیازمند حمایت و کمک دستگاههای اجرایی هستیم و درخواست تملک زمین برای ساخت پناهگاه شماره ۲ از مهمترین درخواستهاست که در حال پیگیری آن هستیم.