آقای مولوی گفت: در گذشته تسهیلات اشتغال خانگی در سطح چهارمحال و بختیاری پرداخت میشد، اما برخی از نیازمندیها جهت ایجاد اشتغال پایدار وجود نداشت به همین دلیل وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق جهاددانشگاهی نیازهای مشاغل خانگی مانند آموزش متقاضیان و... را شناسایی و تامین کرد؛ بنابراین جهاددانشگاهی تحت عنوان اشتغال خانگی نوین به حوزه آموزش متقاضیان مشاغل خانگی ورود پیدا کرده و پس از شناسایی افراد در مناطق شهری و روستایی استان، رشتههایی که در اولویت هستند و در استان مزیت اقتصادی دارند را بررسی کرده و آموزشهای مهارتی و فنی که در بازار کار موردنیاز هستند را در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
افراد در حوزه کسب و کارهای خانگی پس از دریافت آموزشهای لازم اقدام به تولید محصول میکردند، اما در فروش آن دچار مشکل میشدند که این موضوع به دلیل نداشتن مهارت لازم در حوزه بازاریابی بود که در این زمینه نیز با ورود جهاددانشگاهی و ارائه آموزشهای لازم حلقههای مفقوده در راهاندازی کسب و کارهای خانگی شناسایی و با یک برنامه منسجم مشکلات این طرح رفع شدند و اجرای طرح مشاغل خانگی در استان حالت مطلوبی پیدا کرد.
بیشتر بخوانید
امسال، ۱۰۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مشاغل خانگی درنظر گرفته شده است که در ۵۰۹ رشته شغلی پرداخت میشود، متقاضیان میتوانند با توجه به توانایی و پتانسیل خود رشته موردنظر را از این ۵۰۹ رشته ذکر شده انتخاب کنند و به دستگاههای اجرایی مربوطه مانند صنعت، معدن، تجارت و یا جهادکشاورزی، میراث فرنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و... مراجعه و برای تشکیل پرونده اقدام کنند تا به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شوند و از تسهیلات با نرخ سود چهاردرصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه بهرهمند شوند.
مشاغل خانگی به دو صورت مستقل و پشتیبان اجرا میشود.
در شیوه مستقل فرد طرح خود را اجرا کرده و تسهیلات نیز به خود شخص پرداخت میشود، اما در روش دوم فردی به عنوان پشتیبان افرادی را زیر پوشش قرار میدهد و آموزش آنها را برعهده میگیرد و پس از تولید محصول از سوی این افراد دستمزد آنها از سوی فرد پشتیبان پرداخت میشود در این حوزه نیز جهاددانشگاهی وارد شده و افرادی که توانایی لازم برای پشتیبان بودن را داشتند شناسایی کرد.
جهاددانشگاهی به عنوان یک مرکز دانشگاهی در عرصه تعاون با ارائه آموزشهای کاربردی و مورد نیاز بازار کار چهارمحال و بختیاری میتواند تاثیر به سزایی در گسترش تعاون که دومین بخش اقتصادی استان است داشته باشد.