قربانی گفت: در سه ماهه ابتدای امسال بیشترین حجم صادرات استان خراسان جنوبی از مرز ماهیرود انجام شده است.
او عمده اقلام وارد شده به کشور از طریق مرزهای خراسان جنوبی، قطعات و لوازم مربوط به معدن، برنج، پنبه حلاجی شده، دانه یونجه، کاه، گندم و سنگ تالک بوده است .
مدیر گمرک ماهیرود گفت: روغن سوخت تقطیری، صیفی جات، هیدروکربن سبک، کاشی، سیمان، گازوییل، شمش چدن، کک متالوژی، خرما و زعفران عمده اقلام صادراتی استان بوده است.
او گفت: دستگاه ایکس ری در ماهیرود مستقر شده و کارشناسان مشغول به فعالیت هستند تا هر چه زودتر کار انجام شود.
قربانی گفت: طبق صحبتها و برنامهریزیهای صورت گرفته، کار نصب دستگاه حدود ۲ ماه به طول میانجامد و پس از اتمام عملیات نصب، بهرهبرداری از دستگاه صورت میگیرد.
مدیر گمرک ماهیرود به صادرات قطعی و عبوری در سه ماهه ابتدای امسال و مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در سه ماهه ابتدا سال ۱۴۰۰ صادرات قطعی ۱۵ هزار و ۶۵۲ دستگاه بود درحالی که در مدت سه ماهه امسال به ۶ هزار و ۲۶۳ دستگاه رسید که کاهش ۶۰ درصدی را دارد.
او گفت: در زمینه صادرات قطعی که کالا در گمرک ماهیرود تنظیم میشود در سه ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲ هزار و ۷۰۱ دستگاه بود که در سه ماهه امسال به ۵ هزار و ۹۴۶ کامیون با ۵۳ درصد کاهش رسید.
قربانی گفت: یکی از مهمترین دلایل کاهش صادرات در سه ماهه امسال به دلیل محدودیتهایی است که از سوی طالبان ایجاد شده بود و با بازگشایی مجدد درب صادراتی منطقه ویژه اقتصادی در مرز ماهیرود امیدواریم شاهد افزایش کالاهای صادراتی باشیم.
مدیر گمرک ماهیرود در بحث ترانزیت مقصد و مبدا در سه ماهه ۱۴۰۰ تعداد ۱۸۵ دستگاه و در سه ماهه ابتدایی امسال ۸۷۳ دستگاه رسید که ۱۰ درصد افزایش کالاهای ترانزیتی را شاهد هستیم .
او گفت: با پیگیریهای مستمری که استاندارد و مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی داشتند علاوه بر بازگشایی مجدد درب صادراتی منطقه ویژه اقتصادی در ماهیرود محدودیتی برای کالاهای ترانزیتی در گمرک نداریم.