مدیران پیام‌رسان‌های داخلی معتقدند فیلترینگ تلگرام بیش از آنکه به نفع آنها تمام شود به ضرر آنها تمام شد.

امروز پیام‌رسان‌‌ها از هماهنگی‌های درسی و کاری گرفته تا نقل و انتقال فایل‌ها، کاربرد زیادی دارند، اما با توجه به نتایج نظرسنجی جدید ایسپا، این سوال پیش می‌آید که چرا سهم پیام‌رسان‌‌های ایرانی در بازار این حوزه تا این حد کوچک است.

نتایج نظرسنجی جدید ایسپا حاکی از این است که پیام‌رسان‌های داخلی از نظر استقبال کاربران و انتظاری که از آن‌ها می‌رفت، با شکست مواجه شده‌اند و با اختلاف فاحشی نسبت به پیام‌رسان‌های خارجی مانند واتساپ و تلگرام، در انتهای فهرست قرار دارند.

طبق این گزارش، در بین پیام رسان‌های داخلی به ترتیب روبیکا ۵.۷ درصد، ایتا ۴.۶ درصد، سروش پلاس ۳.۶ درصد، بله ۲.۲ درصد، آی گپ ۱.۸ درصد و گپ ۰.۸ درصد استفاده‌کننده در بین افراد بالای ۱۸ سال دارند، در حالی که واتساپ با ۷۱.۱ درصد، پرکاربرترین پیام رسان کشور است و بعد از آن اینستاگرام با ۴۹.۴ درصد و تلگرام با ۳۱.۶ درصد در رده‌های بعدی هستند.

نوشتن پیام با گوشی

دلایل موفق نبودن پیام‌رسان‌های داخلی

اما سوالی که پیش می‌آید این است که واقعا چرا این اختلاف معنادار وجود دارد و چرا ما نتوانسته ایم مانند کشور‌هایی مثل چین، ژاپن و کره جنوبی در این حوزه موفق باشیم. جواب این چرا‌ها مطمئنا یک پاسخ نیست و دلایل زیادی در این امر تاثیرگذار بوده؛ مثلا قوانینی که باید اصلاح شوند، حمایت‌هایی که باید مقطعی نباشند و سیاست‌هایی که باید بازنگری شوند.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که موجب تجربه ناموفق در بحث پیام رسان‌های بومی است تعدد این برنامه‌ها است، شاید بهتر بود از نظر تعداد، پیام رسان‌ها کمتر باشند و بیشتر از نظر کیفیت روی آن‌ها کار شود. تفاوت بودجه هم مطمئنا اثرگذار بوده و در این حوزه نیز اختلاف بسیار زیادی بین نمونه‌های ایرانی و خارجی وجود دارد. همین امر در اوایل باعث کندی و هنگ کردن برنامه‌های ایرانی می‌شد و به اصطلاح، سرور کشش حجم ورودی را نداشت.

پیام رسان های بومی

رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت پیشتر در توضیح چرایی عدم استفاده از پیام‌رسان‌های ایرانی به خبرگزاری فارس گفته بود مشکل پیام‌رسان‌های داخلی در نوع و نحوه خدمات‌دهی و ناکامی آن‌ها در اقناع کاربران ایرانی است و ما معتقدیم که تعدد پیام‌رسان‌ها بی‌معنی است و این امر در هیچ کجای جهان وجود ندارد.

فرهنگ‌سازی و سواد رسانه‌ای

فرهنگ سازی یکی دیگر از عوامل شکست پروژه‌های پیام رسان‌های بومی است. همزمان که فرهنگ سازی شکل نگرفت و سطح سواد رسانه‌ای مردم افزایش نیافت، پیام رسان‌های ایرانی در بستر‌های خارجی به شدت با هجمه مواجه شدند و با مواردی مانند احتمال رصد که در گزارش‌هایی با عنوان واتساپ اطلاعات زیادی از شما دارد و فیسبوک همه چیز را راجع به شما می‌داند! در مورد پیام‌رسان‌های خارجی نیز مطرح شده بود، اعتماد مردم نشانه گرفته شد و فضای ترس و بی‌اعتمادی بر پیام‌رسان‌های داخلی حاکم شد.

مهدی انجیدنی مدیرعامل پیام رسان گپ قبلا در مصاحبه‌ای در این باره گفته بود که سوادرسانه‌ای یکی بزرگترین خلأ‌های کشور است. به مردم آموزش نداده‌ایم که فضای مجازی چه آسیب‌ها و محاسنی دارد، باید سطح سواد رسانه‌ای جامعه را ارتقاء دهیم.

پیام رسان ایرانی

برای نگارش این گزارش، از مردم خواستیم تا نظرشان درباره دلیل اقبال کم جامعه نسبت به پیام رسان های داخلی را با ما در میان بگذارند که متوجه شدیم اکثر نگرانی‌ها بابت رصد شدن و نگرانی درباره هک شدن بود. در واقع، نگرانی‌های امنیتی درباره محافظت از اطلاعات یکی از پرتکرارترین مواردی بود که مردم نگران آن بودند که طبق گفته مدیران پیام رسان‌ها امنیت این اپلیکیشن‌ها برخلاف تبلیغات و سیاه نمایی ها، تضمین شده است.

علاوه بر دغدغه‌های امنیتی، در این نظرسنجی مشخص شد که مشکلات زیرساختی پیام‌رسان‌های داخلی نیز یکی دیگر از دلایل عدم اقبال کاربران نسبت به آنها بود. امیرمحمد غفاری در این رابطه گفت: وقتی وارد پیام‌رسانهای داخلی می‌شدم سرعت خیلی پایین بود و اطلاعات به سرعت و به درستی بارگذاری نمی‌شد در صورتی که این نوع مشکلات سخت افزاری مدت‌ها است از بین رفته و اکنون زیر ساخت های خوبی در این حوزه وجود دارد.

فیلتر تلگرام یک اقدام اشتباه؟

فرهاد مرادی قائم مقام پیام رسان سروش پلاس در مصاحبه اختصاصی با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مهمترین مشکل از دید ما همان تصمیمات شاید سیاسی و یا فیلترینگ است و مردم این را از چشم ما می‌بینند حال آن که ما خود از این موضوع متضرر شده‌ایم. ما آماده بودیم با پیام رسان‌های خارجی رقابت کنیم و در جلسات هم به مسئولان گفته بودیم که با فیلترینگ مخالفیم و برای رقابت برنامه داریم؛ این سیاستِ به زعمِ ما اشتباه، ضربه بزرگی به پیام‌رسان‌های داخلی زد.

مصطفی زارع کارشناس شبکه های اجتماعی، درباره دلیل موفق نبودن پیام رسان ها در اقناع و جذب مخاطب، به خبرنگار ما گفت: اولین دلیل، بحث اعتماد سازی است. شاید اگر پیام‌رسان‌های بومی در کنار تلگرام و واتساپ رشد می‌کردند این اتفاق رخ نمی‌داد. به عنوان مثال در صنعت شکلات سازی شرکت‌های داخلی به خوبی با برند‌های خارجی رقابت کردند و موفق هم بودند، اما با محدود کردن پیام‌رسان‌های خارجی، به مردم گفته شد از داخلی‌ها استفاده کنید در حالی که این سیاست درست نبود و به نوعی، تصمیم گیرندگان (که نماینده حاکمیت بودند) خود را در مقابل مردم قرار دادند و اعتماد را از بین بردند و ضربه بدی، حتی به خود شرکت‌های فعال در این حوزه زدند. نباید در آن زمان آن اتفاق‌ها می افتاد و انحصار به وجود می‌آمد؛ همانطور که در صنعت خودرو هم وجود دارد و پیشرفتی حاصل نمی‌شود، در بحث پیام رسان ها نیز انحصار مانع رشد می‌شود.

در همین راستا، مدیرعاملان پیام‌رسان‌های گپ، آی‌گپ و سروش‌پلاس نیز قبلا گفته بودند که فیلتر شدن تلگرام در راستای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نبوده و علاوه بر این، اعمال این محدودیت نه‌تنها کمکی به افزایش تعداد کاربران این پیام‌رسان‌ها و محبوبیت آن‌ها نکرده، بلکه در میان مردم موجی از بی‌اعتمادی را نسبت به آن‌ها و کسب‌وکارشان ایجاد کرده است.

پیام رسان های خارجی

مصطفی زارع اظهار داشت: اشتباهات مسئولان و شرکت‌ها (بازاریابی نامناسب و مناسب نبودن زیرساخت‌ها) در آن برهه از زمان، اکنون کار را برای پیام رسان‌های داخلی سخت کرده است. البته هنوز می‌توان به آینده این پلتفرم‌ها امیدوار بود، اما باید اعتمادسازی کرد و بدبینی مردم را از بین برد.

میثم عسگری، مدیرعامل آی‌گپ نیز با انتقاد از سیاست فیلترینگ تلگرام گفت: در دوره‌ای که تلگرام محدود شد برنامه‌ ریزی در حوزه پیام‌رسان‌ها وجود نداشت. به هر دلیلی یک شبه به این نتیجه رسیدند که تلگرام بد است و چند پیام‌رسان ایرانی مثل سروش، آی‌گپ، بله، گپ و ... خوب هستند. تمام این پیام‌رسان‌ها قبل از فیلترینگ تلگرام هم فعال بودند، اما در یک سیاست و استراتژی اشتباه، پیام‌رسان خارجی و داخلی را به دو دسته بد و خوب تقسیم کردند.

مرتضی رحیمی مدیرعامل سابق سروش‌پلاس نیز در این باره گفته بود: اعمال فیلترینگ، موضوع پیام‌رسان‌ها را به یک مسئله سیاسی بدل کرد و عملاً برای بسیاری از کاربران یک مانع ذهنی ایجاد کرد.

مصطفی زارع درباره دیگر علل عدم موفقیت پیام رسان های داخلی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شکل بازاریابی و تبلیغات نیز مورد بعدی بود که باعث بازخورد منفی شد. برای موفق بودن، پیام رسان‌ها باید یک جامعه بسازند که شامل امکانات، ویژگی‌ها و ... باشد و حس خوبی به کاربر بدهد. شرکت‌های مالک پیام رسان "باید" یک جامعه مناسب بسازند و شناخت و ساخت جامعه باید در اولویت کار پیام رسان‌های بومی باشد. مخصوصا در حوزه پیام رسان ها، هیچ چیز را نمی‌توان دستوری جلو برد و شرکت‌ها و متولیان امر باید سیاست‌های خود را در این زمینه تغییر دهند. همچنین با قابلیت های مختلفی که شرکت‌ها باید ارائه دهند، باید پیام رسان‌ها را خاص کرد. مزیت رقابتی (سوای خدمات بانکی و تماشای فیلم و...) چیزی است که شرکت‌ها اکنون به شدت به آن نیاز دارند.

آینده پیام‌رسان‌های بومی کشور

مصطفی زارع در بخش دیگری از مصاحبه با ما بیان داشت: نکته بعد درباره دلایل ناموفق بودن پیام رسان ها در آن برهه، نداشتن امکانات در ابتدای امر بود؛ هر چند الان وضعیت بسیار متفاوت با آن روز‌ها است، اما همان اعتمادزدایی که گفته شد، کار پیام‌رسان‌ها را سخت کرد. اگر آن روز‌ها امکانات پیام رسان‌ها مانند رمزگذاری و ... بیشتر بود، پذیرش مردم هم بیشتر می‌شد. کسب و کار‌ها برای رشد شدیداً به دنبال امکانات هستند و نباید قبل از آماده شدن بستر در آن زمان، مردم به آن شکل ترغیب به استفاده می‌شدند. مسئله بعدی هویت پیام رسان‌ها بود، اکثر پیام رسان‌ها مستقل نبودند (در اختیار شرکت‌های خصوصی نبودند) و مردم به این مسئله حساس شده بودند. 

نوشتن پیام

مهدی انجیدنی در بخش دیگری اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت بزرگی در کشور ایجاد شده و ما تعدادی پیام‌رسان در سطح ملی داریم که همه آن‌ها زیرساخت‌های بسیار قدرتمندی دارند که تا همین چند سال اخیر برخورداری از آن‌ها برای ما رویا بوده است؛ بنابراین باید از این زیرساخت‌ها به‌درستی استفاده شود. مثلاً بسیاری از خدمات دولت الکترونیک می‌تواند در بستر پیام‌رسان های داخلی ارائه شود تا دیگر مردم نیاز نداشته باشند برای دریافت هر خدمتی، یک اپلیکیشن نصب و یا به یک پورتال مراجعه کنند. این‌ها مواردی است که اگر به‌خوبی مورد توجه قرار گیرند ما هم مثل بسیاری از کشور‌های دنیا مثل هند، روسیه، فرانسه و... می‌توانیم در این حوزه از زیرساخت‌های خودمان استفاده کنیم.

فرهاد مرادی قائم مقام پیام رسان سروش پلاس نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: پیام رسان ما هنوز زنده است و در حال دریافت کاربران جدیدی به صورت طبیعی هستیم. هنوز در حال رقابت هستیم و با وجود برابر نبودن امکانات، دارای برنامه ایم و هدف ما تبدیل شدن به یک پیام رسان ملی و منطقه‌ای است.

مرادی افزود: در نسل ۴ تحولات چشمگیری داشتیم و قصد داریم با هدف گذاری و افقی که ترسیم کرده ایم امکانات را افزایش داده و رابط کاربری و تجربه کاربری را بیش از پیش بهبود ببخشیم و با ارائه سرویس مطلوب رقابت را نزدیکتر کنیم. استقبال مردم خوب است و با توجه به شرایط و مسائل به وجود آمده، اقبال مردم رضایت بخش است. دنبال تغییر نسل هستیم که به شدت در کارکرد محصول مان تاثیرگذار است. بازخورد‌های کاربران را دریافت کردیم و در حال رفع مشکلات هستیم.

پیام رسان های داخلی

مصطفی زارع گفت: اگر انتخاب پیام رسان آزاد می‌بود ( فیلتر و انحصار وجود نداشت) تاکنون پیشرفت‌های بزرگی در این حوزه صورت می‌گرفت. اکنون که زیرساخت‌ها مناسب شده باید تبلیغات بیشتر شود، آن هم نه هر تبلیغاتی. مسئولان نیز باید در تصمیمات و سیاست گذاری‌های خود بازنگری کنند تا به آینده این پیام رسان‌ها امیدوار باشیم.

انتظارات مردم از پیام‌رسان‌های بومی

در بحث مسنجرها، باید گفت که مردم به دنبال ایده‌های جدید هستند و حتی برخی گفتند که از پیام‌رسان‌های داخلی نه برای پیام‌رسانی بلکه برای امکانات جانبی آن‌ها از جمله پرداخت‌های بانکی، تماشای فیلم‌های شبکه خانگی و... استفاده می‌کنند. نبود تبلیغات موثر و کافی در معرفی محصول نیز در پاسخ‌های مردم دیده می‌شد.

عدم اطلاع رسانی نامناسب از سوی رسانه‌ها و دستگاه‌های متولی در مورد پیام رسان‌ها و عدم فراهم کردن بستر مناسب رقابت با پیام رسان‌های خارجی از دیگر مواردی بود که مردم در نظرسنجی به آن اشاره داشتند.

به نظر شما دلیل موفق نبودن پیام رسان ها چه بود و برای موفقیت آن ها در آینده، باید چه اقداماتی انجام شود؟

 

گزارش از سید حسین موسوی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۲:۴۹ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
پیام رسانهای داخلی باید استقلال خود را به دست بیاورند وزیر نظر نیروهای نظامی وامنیتی نباشند تا ملت بهشون اعتماد کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۱
اتفاقاً خیلی هم پیام رسون های داخلی خوبن و من ازشون خیلی راضی هستم.
هم از ایتا و هم از سروش و هم از بله و هم از گپ و آیگپ و روبیکا.
از هورسا و ویسگون
اما بعضی هاشون که فقط نرم افزارن و باز نمیشن اونا خوب نیستن و راضی نیستم.
اولاً من اعتقاد و باور ندارم که ما رو زیر نظر میگیرن و میپائن
در ثانی اگر هم بپائن از روی نگرانیه.
پاییدن خیرخواهان کجا و پاییدن بد خواهان کجا...
داخلی که بپائن از روی مصلحته اما پاییدن خارجی ها از روی مصلحت نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
چون همه پیامرسان های داخلی کارشون شبیه به همه و در واقع شما انگار یکی دارید بقیه رو استفاده نمی کنید و به غیر از کپی کردن هبچ نوآوری خاص دیگه ای ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
سلام.یکی از مهمترین دلیلش ، تبلیغات بسیار منفی علیه پیام رسان های داخلی چه در رسانه های داخلی و چه خارجی که عملا غیرفنی هستند.همین طور که در بعضی از نظرات دوستان دیده میشه.دوم هم فیلترینگ تلگرام بود ،بنظر من خود تلگرام میتونست ابزاری باشه برای رشد پیام رسانهای داخلی،
سوم تعداد این پیام رسانها اگر نهایت به دو پیام رسان ختم میشد بهتر بود.چهارم باید سواد رسانه ای مردم ارتقاء پیدا کنه و فرهنگ سازی عمیق باید صورت بپذیره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
به نظر من پهنای باند پایین است پیام رسان های داخلی مشکل پهنای باند دارند متاسفانه در هیچ کجای کشور واتساپ بدون اینترنت نیست ولی پیام‌رسان های داخلی در خیلی جاها اصلا اینترنت ندارند به نظر می رسد خیانت در پهنای باند باعث شد مردم اعتمادشان را به پیامرسان داخلی از دست بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۴ تير ۱۴۰۱
پیام رسان داخلی ایتا، خدمات پرداخت از جمله خرید شارژ و بسته اینترنت، پرداخت قبض، خرید و فروش اطمینان بخش، انتقال مالکیت کانال/گروه و... را از طریق سامانه خدمات پرداخت ایتا (pay.eitaa.com) فراهم کرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
دلیلش تعداد بالای این پیام رسانهاست گپ آی گپ ایتا سروش سروش پلاس بله و ... این همه چه خبره آخه همشون باید متحد بشن یه اپلیکیشن واحد و غول درست کنن تا مردم فقط از یه اپلیکیشن استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
وقتی در تلگرام علیه امنیت کشور فعالیت‌هایی شد مردم و دولت همگی به پیام‌رسان های داخلی و بومی کوچ کردند ولی متاسفانه به‌جای تقویت و استقبال از این حرکت به‌جا دیری نگذشت که همه اورگان‌ها و مردم دوباره پیام‌رسان های داخلی را ترک کردند! به‌نظرم دوباره باید این نهضت استقبال از پیام‌رسان های بومی که وظیفه ملی ماست، شکل بگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
تو جواب سوالتون
یک کلمه چون همه شوم کپی شده و آشغالن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
جواب فقط یک کلمه است: عدم اعتماد مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
1- که پیام رسان های خارجی دارای "رمزگذاری سرتاسر" هستند تا امنیت کاربر تامین گردد وقتی چنین چیزی نباشه نمیشه اعتماد کرد
2-مردم اجبار کردن یک موضوعی را برعکس باهاش رفتار میکنند
3-کیفیت خارجی ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اشکال اصلی در تعدد انهاست
وقتی هرکسی در یک پیام رسان عضو است چگونه باید با هم ارتباط برقرار کرد
باید این پیام رسان ها امکانات شان را به اشتراک بگذارند و یک گیان رسان قوی تشکیل بدهند
پیان رسانی با حضور همه ایرانیان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
چرا از واقعیت میترسید.تنها دلیل استفاده نکردن مردم عدم اعتماد به راز نگهداری این پیام رسان هاست.با یه نامه دادیار کل اطلاعات رو تقدیم میکنن.
Germany
ناشناس
۰۴:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
فرض کنید حکومت ایران طالبان هستن و اهل سانسور و پیامرسان ساخت خودشون دارن و یک پیامرسان آزاد و بدون سانسور دیگه هم وجود داره انسان فطرت آزادی خواه داره حتی نیروهای طابان هم نمیان تو پیامرسان ساخت خودشون
Iran (Islamic Republic of)
سونیا پارسی
۰۲:۰۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
سلام،مردم ما عادت کردن به بزرگ کردن کالای بیگانه و مسئولین هم از داخلی ها حمایت مالی و حضوری نمیکنن،حمایت حضوری یعنی عضو بشن داخلشون شبکه هایی مثل هورسا که یه نوع فیسبوک ملی هست خیلی تنهاست حتی یه خبرگزاری رسمی داخلش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
من از شما خواهش میکنم......چرتو پرت نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
سرعت تبادل اطلاعات مهمه. یه عکس آدم میخواست بفرسته جونش درمیومد تو شلوغی سرورها. الان که خلوته شاید بهتر کارکنه ولی تا شلوغ بشه هنگ میکنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
دلیلش فقط یک جمله است. اعتماد به پیام رسانهای ایرانی و توسعه دهندگان آنها وجود ندارد. اون رو درست کنید مردم به پیام رسانهای داخلی کوچ می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
امید
۲۳:۵۶ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
چون به پیامرسانهای داخلی اعتمادی نیست. همانگونه که به اخبار و مسئولین داخلی اعتماد نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
چون امنیت حریم خصوصی ندارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
از یه بچه ۵ ساله هم بپرسین جواب سوال شمارو میده فقط شماها خودتونو زدین به اون را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
چون خارجی ها دو سه تا پیامرسان دارند و فقط همون رو توسعه میدن اما ما چی ما ۱۰ تا پیامرسان داریم امکانات همشون هم مثل همن و به دلیل متععد بودنشون توسعه پیدا نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
فقط تلگرام ، حیف که فیلتر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
متأسفانه هنوز بسیاری از صاحب منصبان در کشور ما وابستگی و تعلق خاطر به رسانه‌های خارجی دارند و رائج بودن شبکه‌های اجتماعی خارجی را پناهگاهی امن برای کارهای غیرقانونی خود می دانند. به همین خاطر است که حداقل پهنای باند در اختیار پیام رسان های داخلی قرار می گیرد. مثلا اگر بخواهید یک فایل چند مگابایتی را در ایتا ارسال کنید باید چند دقیقه صبر کنید در حالی که در واتساپ چند ثانیه بیشتر طول نمی کشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
ربطی به اعتماد نداره جنس بی کیفیت باشه استقبال هم نمیشه صنعت خودرو هم مردم مجبورن وگرنه سهمش از بازار به ۱۰ درصد هم نمی رسید !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
اون 5درصد و 4 درصدی هم که عضو اون شبکه ها هستن بخاطر اجبار دانشگاه ها و مراکز عالی و خدماتی هست که دانشجو رو مجبور کردن در اون پیام رسان ها عضو بشن. من نمیدونم چه اجباری در بومی سازی هست. چیزای دیگه رو بومی سازی کنید. خیلی چیزای مهم تر دیگه هست که باید در الویت قرار داشته باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
بزرگترین مشکل اینه که به جای اینکه روی کیفیت کار کنن و مردم خودشون به این نتیجه برسن که این برنامه بهتره دولت میاد با فیلترینگ و... انحصار ایجاد میکنه و میخواد مردم رو وادار به استفاده از این برنامه ها کنه بخاطر همین حتی اگر این پیامرسان ها در دنیا بهترین باشند مردم از سر لجبازی هم شده از این پیامرسان ها استفاده نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
ماهم کلی مقاومت کردیم پیام رسان خارجی نصب نکنیم به هرکه گفتیم بیاین تو پیام رسان ایرانی گفتند کسی نمیاد ، کشش نداره یا میترسن کنترل بشن فکر میکنن پیام رسانهای خارجی اگه هکشون هم کنه دستشون نمی رسه که بخوان بابت حرفاشون مواخذه شون کنه ولی داخلیا....اخرش مجبور شدیم واتساپ نصب کنیم!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۱ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
مردم حق دارند که خودشان انتخاب کنند از چه پلتفرمی برای پیامرسانی استفاده کنند و هیچ دولتی اجازه تعیین تکلیف و ایجاد مانع در دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی را ندارد.
به ویژه اینکه بازپرس فیلتر کننده تلگرام الان خودش به جرم فساد مالی زندان است:)))
رطب خورده منع رطب کی کند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
عدم اعتماد
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۲۰:۴۴ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
هرچند با فیلترینگ مخالفم، ولی اگه میخواین که مردم به سمت پیام رسان های داخلی روی بیارن تنها راهش اینه که سرعت تلگرام، واتساپ و .... را بشدت پایین بیارین تا عملا حتی با استفاده از فیلترشکن هم غیرقابل استفاده باشه. البته اینو خودتون هم میدونین، ولی اینکه چرا انجامش نمیدین جای تامل داره.
ولی اینو بگم که افزایش درآمدتون از طریق استفاده مردم از فیلترشکن خوردن نداره.
United States of America
حمید
۱۰:۵۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
مهندس وقتی فیلتره یعنی پهنای باندش صفره، پهنای چی رو کم کنن دیگه. درخصوص چیزی که سواد نداری مجبوری نظر بدی آیا؟ (:
آخرین اخبار