به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، فرهادی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ششمین قرارگاه آب استان گفت: ما باید مدیریت مصرف آب را در همه حوزهها جدی بگیریم و عدم توجه به مدیریت مصرف آب، هزینههای سنگینی را به بیت المال تحمیل میکند.
او بر استفاده از هر ظرفیتی برای ترویج فرهنگ درست استفاده کردن از منابع آبی تأکید کرد.
فرهادی تصریح کرد: بر اساس گزارشها، در برخی مناطق با کمبودهایی مواجه هستیم که برای گذر از مشکل کم آبی این حوزهها باید برنامه ریزی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به موضوع هدررفت آب از شبکههای توزیع اشاره کرد و ادامه داد: هدرفت آب از شبکههای توزیع روستایی ۴۷ درصد و در حوزه شهری بالای ۳۰ درصد است که در مجموع حدود ۱۰ درصد بیش از میانگین کشوری است.
او گفت: برای کم کردن فاصله استان تا میانگین کشوری، اقداماتی انجام شده و اعتبارات لازم هم به این موضوع اختصاص یافته است.
فرهادی بیان کرد: پیگیریهای استان برای تأمین اعتبار از سایر منابع و شتاب گرفتن روند اجرای برنامههای مرتبط با کاهش هدررفت آب از شبکههای توزیع همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اهداف و سیاستهای سند سازگاری با کم آبی عنوان کرد: وظیفه هر کدام از دستگاهها در این سند مشخص شده است.
او با اشاره به این که مدیریت مصرف آب، وظیفه تک تک افراد جامعه است، اظهار کرد: موضوع آب و وضعیت منابع آبی به سرنوشت تک تک ما گره خورده است.
فرهادی به حوزه وظایف جهاد کشاورزی در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: در بحث گسترش سیستمهای نوین آبیاری اقدامات خوبی انجام شده که قابل تقدیر است، اما با توجه به اهمیت موضوع باید گسترش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ادامه شیوههای سنتی در حوزه کشاورزی، فرونشست منابع آبی را به همراه دارد، تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت، افزایش بهره وری، تولید محصولات کشاورزی کم آب بر، گسترش کشتهای گلخانهای و تنوع محصولات مرتبط باید در اولویت کاری جهاد کشاورزی قرار گیرد.
او گفت: کمبود آب، تغییر اقلیم و بارندگیهای اندک، واقعیتهایی است که وجود دارند و نباید نسبت به آنها بی تفاوت باشیم.
انتهای پیام/ س