کمبود معلم در مدارس عادی و استثنایی خراسان‌رضوی از جمله موضوعاتی است که نگرانی‌هایی را برای والدین به همراه دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اعلام بازگشایی کلاس‌های حضوری در مدارس از نیمه آبان‌ماه در مقاطع متوسطه دوم و ابتدای آذرماه در متوسطه اول، آموزش و پرورش خراسان‌رضوی با مشکل کمبود معلم روبه‌رو شده است چرا‌که بخشی از معلمان در این استان بازنشسته شده‌اند و بخشی نیز در آستانه بازنشستگی هستند و این امر سبب شده تا در خراسان رضوی با کمبود معلم روبه‌رو شویم.

موضوعی که شاید در ظاهر برای بسیاری از افراد با وجود مشکلاتی اقتصادی و معیشتی و اجتماعی که استان با آن روبه‌رو است در اولویت نباشد، اما بلاتکلیفی دانش‌آموزان، جاماندن و یا عقب‌افتادگی تحصیلی، موضوع کم‌اهمیتی نیست چرا‌که سرنوشت دانش‌آموزان استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد حال در هر مقطع تحصیلی که این کمبود معلم باشد انعکاس خوبی نخواهد داشت. آن هم در استانی مانند خراسان‌رضوی که دارای بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز و ۱۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه در مقاطع مختلف تحصیلی است، ضمن اینکه خراسان‌رضوی ۹ درصد جمعیت دانش‌آموزی کشور و ۹۰ هزار معلم، ۸ درصد جمعیت معلمان کشور را در اختیار دارد.

کمبود ۱۵۰۰ معلم تربیت‌بدنی

صفدر سلطانی معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی گفت: در حال حاضر با کمبود ۱۵۰۰ معلم تربیت‌بدنی در مدارس خراسان‌رضوی روبه‌رو هستیم، هر چند این کمبود با استفاده از آموزگاران پایه، معلمان رسمی، همکاران بازنشسته جبران می‌شود، اما دانش‌آموزان نیازمند معلم تربیت بدنی تحصیل کرده در همین رشته هستند.

او افزود: امسال مجوز استخدام ۳۰۰ معلم تربیت‌بدنی برای استان دریافت شده و این معلمان پس از آزمون استخدامی جذب خواهند شد هر چند این تعداد کمبود معلمان تربیت بدنی را در استان جبران نمی‌کند، اما تا حدودی می‌توان تعادل را در مدارس برقرار کرد.

مدارس استثنایی از کمبود نیرو تا کمبود معلم

مهدی قاسمی‌پور  رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: در حوزه توانبخشی حداقل به ۳۶۰ همکار فرهنگی نیاز داریم ضمن اینکه در حال حاضر ۳۵ معلم تربیت بدنی مشغول به فعالیت هستند و ۷۰ معلم تربیت بدنی دیگر نیاز داریم. در حال حاضر در حوزه برگزاری کلاس‌های درس با کمبود ۴۴ معلم روبه‌رو هستیم که فعلا با اضافه کاری این خلا را جبران کرده‌ایم.

او افزود: نیازمند معلمانی متخصص در زمینه آموزش استثنایی هستیم، دانش‌آموزان ویژه استان برای رسیدن به توانایی و سطح تحصیلی نیازمند مربیان متخصص هستند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی خراسان رضوی ادامه داد: نیروی توانبخشی که شامل نیرو‌های گفتار درمان، کار درمان، شنوایی‌شناس و بینایی‌سنج است از عمده‌ترین نیاز‌های آموزش کودکان استثنایی است که باید به آن توجه شود؛ متاسفانه از سال ۸۸ حتی یک نفر که دارای این خصوصیات باشد، استخدام نشده است.

مهدی قاسمی‌پور بیان کرد: هر سال دولت مبلغی را به عنوان نیرو‌های طرحی برای دانش‌آموزان استثنایی اختصاص می‌داد، اما چند سالی است که نیرو‌های توانبخشی در قالب طرحی نیز نمی‌توانند با ما همکاری کنند. در حوزه توان‌بخشی استان کمبود نیرو داریم و در حوزه پرورشی نیز صرفا سه معلم با ابلاغ پرورشی داریم. اگر برای دانش‌آموزان استثنایی، خصوصا در دوره‌های پیش‌دبستانی و اوتیسمی، توانبخشی انجام نشود، کیفیت فعالیت‌های آموزش‌وپرورشی آن‌ها بسیار پایین می‌آید.

کمبود معلم برای مدارس خراسان‌رضوی جبران شده است

قاسمعلی خدابنده مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۰، با کمبود ۲۳ هزار معلم روبه رو بودیم که خوشبختانه توانستیم بخشی از این کمبود را جبران کنیم و جای نگرانی برای کمبود معلم وجود ندارد.

او افزود: در حال حاضر کمبود معلم را با شیوه‌های مختلف از جمله استفاده از حق‌التدریس نیرو‌های شاغل، حق‌التدریس نیرو‌های بازنشسته، استفاده از نیرو‌های خرید خدمات، حق‌التدریس نیرو‌های آزاد و سیاست‌های انقباضی در سازماندهی نیروی انسانی جبران کردیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی ادامه داد: در برخی مناطق، کلاس‌هایی با تعداد دانش‌آموز کمتر را ادغام کرده و در برخی مدارس نیز عوامل اجرایی را کاهش دادیم و معاون مدرسه، مراقبان سلامت و مشاوران را به کلاس درس فرستاده‌ایم لذا از این بابت نگرانی نداریم و به زودی برخی کمبود‌ها مرتفع و معلم برای تمامی کلاس‌های درس تامین خواهد شد.

انتهای پیام//ا.د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.