مسئول انجمن نابینایان کاشمر گفت: حتی یک درصد قوانین مرتبط با عصای سفید هم در کاشمر اجرا نمی‌شود و این نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسین طلعتی مسئول انجمن نابینایان کاشمر گفت: در حال حاضر ۱۵۰ نفر نابینا و کم‌بینای شدید از کاشمر و روستاهای اطراف تحت پوشش انجمن نابینایان و ۶۰ تا ۷۰ نفر این افراد از  کاشمر هستند.

او  با بیان اینکه درکاشمر از کودک ۶ ماهه تا پیرمرد ۸۰ ساله نابینا داریم، افزود: ۳۰ تا ۴۰ درصد نابینایان تحت پوشش انجمن را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰ درصد از نابینایان در کاشمر باشند که تمایلی به تشکیل پرونده در بهزیستی ندارند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر که از کودکی کم‌بینای شدید است، ادامه داد: مشکل اصلی نابینایان ندیدن نیست بلکه دیده نشدن از سوی مسئولان و مردم است و بر همین اساس مشکلات فقط در مسائل مالی خلاصه نمی‌شوند، بلکه صمیمیتی است که باید بین نابینایان و مردم و مسئولان برقرار شود.

۴۰ درصد نابینایان بیکار هستند

طلعتی مهمترین مشکل نابینایان کاشمر را موضوع اشتغال دانست و بیان کرد: متأسفانه نابینایان در انزوا به سر می‌برند و از حمایت اجتماعی برخوردار نیستند. با توجه به اینکه ۹۰ درصد نابینایان به دلیل مسائل اقتصادی سال‌های اخیر مشکل معیشتی دارند طی دو سال اخیر پنج مرتبه سبد کالا بین این افراد توزیع شد.

او تصریح کرد: هر چند بر اساس قانون مصوب مجلس نهادها و ادارات باید ۳درصد استخدامی‌هایشان از معلولان باشد، اما تاکنون فقط یک یا دو نفر از نابینایان کاشمر آن هم به عنوان اپراتور استخدام شده‌اند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر تاکید کرد: به رغم اینکه برخی از نابینایان مدارک تحصیلی عالی از جمله دکترا دارند ولی در مشاغل آزاد مشغول به کار هستند، متأسفانه عرف غلط اجتماعی اجازه نداده که بتوانند به خوبی استعدادهای خود را نشان دهند.

استفاده نابینایان از شبکه شاد ممکن شد

طلعتی در ادامه به مشکلات دانش آموزان نابینا اشاره و اظهار کرد: باوجود اینکه به دلیل کرونا ادامه تحصیل دانش آموزان عادی از طریق نرم‌افزار شاد فراهم شده، اما در این فضا فکری برای نابینایان نشده است و  به دلیل تصور غلطی که مردم دارند فکر می‌کنند نابینایان نمی‌توانند با گوشی همراه و یا کامپیوتر کار کنند در صورتی که این تجهیزات برای نابینایان مجهز به سیستم گویا است.


بیشتر بخوانید


او یکی از اقلام مورد نیاز دانش آموزان را کاغذهای بریل و محدود بودن دستگاه ماشین تایپ نابینایان دانست و افزود: بهزیستی به ندرت این کاغذها را در اختیارمان قرار می‌دهد و باید از بیرون خریداری کنند که هزینه زیادی باید متقبل شوند و  در حال حاضر نابینایان از روش سنتی ۲۰ سال قبل و همان کاغذ بریل استفاده می‌کنند که همان هم کم است، هر چند هر نابینا به خصوص محصلان باید یک دستگاه تایپ داشته باشند اما در کل شهرستان حدود سه دستگاه بیشتر نیست.

موزائیک‌های حادثه‌ساز

مسئول انجمن نابینایان کاشمر در ادامه نحوه رفتار جامعه با نابینایان را قابل پذیرش ندانست و ادامه داد: دلیل منزوی بودن اکثر نابینایان به دلیل نوع برخورد جامعه با این افراد است، اینکه در جامعه حضور ندارند نه اینکه نیستند به دلیل این است که قدرت خوداتکایی را ندارند تا مستقل بتوانند بیرون بیایند.

طلعتی با انتقاد از رفتارهای ترحم‌آمیز جامعه نسبت به نابینایان و عدم مناسب‌سازی محیط بیان کرد: وقتی اغلب افراد عادی به خاطر عدم مناسب‌سازی مطلوب از محیط و ادارات نمی‌توانند به خوبی استفاده کنند چگونه می‌توان انتظار داشت که نابینایان از این اماکن استفاده کنند.

او تصریح کرد: متأسفانه مسئولان به ظاهر کارهایی مانند نصب سطوح شیب‌دار را انجام می‌دهند اما واقعاً قابل استفاده نیست، همزمان با فرا رسیدن روز نابینا و معلولان مسئولان کارهای ظاهری و دکوری بسیاری انجام می‌دهند، اما تا سال بعد به فراموشی سپرده می‌شویم.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۹۰ درصد معابر برای نابینایان مناسب‌سازی نشده باشد، تاکید کرد: هر چند شهرداری برای نابینایان موزائیک‌های مخصوصی را در معابر نصب نموده اما در همین مسیرها موانعی وجود دارد که مشکلات جدی به وجود می‌آورد، حتی آخر خط برخی از این موزاییک‌های زرد رنگ به کانال آب ختم می‌شود و هیچ نشانه و هشداری نصب نشده است و این موزائیک‌های زرد رنگ فقط در معابر اصلی نصب شده و باقی مسیرها مناسب سازی نشده است که می‌طلبد در این خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود.

مسئولان توجهی به نابینایان ندارند

طلعتی اظهار کرد: مسئولان برای اینکه بخواهند یک سری گزارش‌ها و آمارهای ظاهری به مسئولان بالادست خود ارائه دهند برنامه‌هایی را برگزار می‌کنند که خروجی و خاصیت چندانی هم ندارد که حتی یک درصد قوانین مرتبط با عصای سفید هم در کاشمر اجرا نمی‌شود و این نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، هنوز حمل و نقل عمومی وظایف خود را در برخورد با یک نابینا به درستی نمی‌داند.

او در پایان افزود: هر چند در سطح جامعه امکاناتی برای رفاه و تفریح حال عموم فراهم می‌شود، اما در کاشمر نابینایان از ۵ درصد این امکانات فقط می‌توانند استفاده کنند هیچ مکانی برای استفاده معلولان تاکنون فراهم نشده است.

منبع؛ ایسنا

انتهای پیام//س.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.