در مطلب زیر به ابعاد جدید نمایان شده از ضربه اطلاعاتی ۱۰ سال قبل ایران به آمریکا پرداخته ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این روزها، نیویورک تایمز رسانه نزدیک به دموکرات‌ها و برخی دیگر از رسانه‌های غربی، گزارش‌هایی درباره برخی تغییرات ساختاری سازمان سیا در مواجهه جدید اطلاعاتی با ایران منتشر کرده اند.

یک: طی چند سال اخیر گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی درباره شکست‌های سازمان سیا از نیرو‌های امنیتی ایران، جنبه جدی تری پیدا کرده و ابعاد حقیقی آن نیز روز به روز نمایان‌تر می‌شود. لازم به یادآوری است که در مواجهه نیرو‌های امنیتی ایران با سرویس اطلاعاتی آمریکا، یک نقطه عطف ویژه می‌توان بیان کرد: از ابتدای دهه نود سرویس اطلاعاتی ایران با شناسایی بخش گسترده‌ای از جاسوسان آمریکایی و سپس با شریک کردن چین، ضربه جهانی سنگینی به سازمان سیا وارد کرد که پس از چند سال تبعات آن برای آمریکایی‌ها نمایان‌تر شد و مجبور شدند برای اولین بار ابعاد آن عملیات را در سال ۹۷ از طریق سایت یاهونیوز علنی بیان کنند.


بیشتربخوانید


دو: از چند سال قبل معلوم شد که شبکه جاسوسی آمریکا پس از ضربه اطلاعاتی ایران نیازمند یک خانه تکانی اساسی شده است. این شبکه با ضربه نیرو‌های امنیتی ایران از درون متلاشی شده بود، ولی نه امکان حذف همه عناصر آن وجود داشت و نه اعتماد به همه آن! پس از چندین سال جالب است که حتی هم اکنون نیز مدیران سازمان سیا دقیقا نمی‌دانند که چند لایه شبکه آن‌ها ضربه خورده و کدام لایه‌ها از بین رفته اند و به کدام لایه‌ها می‌توانند اعتماد کنند. دولت ترامپ با برخی تغییرات مدیریتی تلاش کرد که این ضربه را مدیریت کند، ولی نه تنها موفق نشد بلکه اینک دولت بایدن مجبور شده فراتر از تغییرات مدیریتی به تغییر برخی ساختار‌ها نیز در سازمان سیا تن بدهد. همچنین سازمان اطلاعاتی آمریکا پس از چند سال مجبور شده که بخش‌هایی از سیستم جاسوسی خود را به صورت کلی در منطقه و جهان تعطیل کند. به همین دلیل تصمیمات دولت بایدن برای ایجاد تغییرات در سازمان سیا جنبه فرا سیاسی دارد و بر اساس اطلاعات منتشر شده تصمیمات جدید اطلاعاتی در آمریکا پس از بررسی ده‌ها پرونده جدید اطلاعاتی استخراج شده است. اما واکاوی تغییرات جدید ساختاری در سازمان سیا در برابر ایران معانی دیگری نیز دارد. در حالی راهبرد تهاجم اطلاعاتی که ترامپ در برابر ایران پیش گرفته بود، شکست خورده که این اتفاق نشان می‌دهد که در روش تهاجم گسترده اطلاعاتی به ایران، این سازمان سیا است که در این نوع مواجهه، آسیب پذیرتر است و باید و اجبارا برخی عقب نشینی‌های راهبردی و ساختاری را انجام دهد.

سه: اما یک سوال اساسی این است که ابعاد جدید نمایان شده ضربه اطلاعاتی  ۱۰ سال قبل ایران به آمریکا چیست؟

  • اول؛ اینکه بخش مهمی از جاسوسی انسانی از ایران و برخی نقاط جهان به صورت جدی متوقف شده است.
  • دوم، بخش قابل توجهی از سیسم جاسوسی انسانی آمریکا اینک به یکی از نامطمئن‌ترین ابزار‌های امنیتی علیه خود این کشور تبدیل شده است.
  • سوم؛ روند جمع آوری و تحلیل اطلاعات در سازمان سیا دچار بحران شده است.
  • چهارم؛ میز ویژه عملیات اطلاعاتی علیه ایران که توسط ترامپ و مایک پمپئو تاسیس شده بود، تعطیل شده است.
  • پنجم؛ حذف اجباری اسطوره اطلاعاتی آمریکا از سازمان سیا رقم خورده است. مایکل دی آندریا که سالهاست رسانه‌های آمریکایی از او به عنوان نامرئی‌ترین افسر اطلاعاتی آمریکا یاد می‌کنند، در حالی حذف شده که این نوع حذف شدن ساختاری، از حذف فیریکی او مهمتر و راهبردی‌تر است. زیرا او در یک رقابت اطلاعاتی پس از شکست حداکثری از ایران و اثبات ناکارآمدی تفکرات اطلاعاتی اش، کنار گذاشته شده است. به تعبیر دیگر ایران توانسته برجسته‌ترین مامور اطلاعاتی آمریکا در چهار دهه اخیر را با شکست بدرقه کند.

چهار: راهبرد انتقام سخت ایران از آمریکا هر روز ابعاد جدیدی از زنده بودن خود در حال رونمایی است. علاوه بر گزینه‌هایی همچون وضعیت قرمز ضدامنیتی و سیاسی آمریکا در عراق، اخراج اجباری از افغانستان، تغییر موازنه‌های بزرگ نظامی در یمن و تثبیت نظامی و سیاسی ایران در سوریه؛ اینک جنبه‌های اطلاعاتی راهبرد انتقام سخت نیز در حال نمایان شدن است. مرگ‌های مشکوک برخی از افسران دخیل در شهادت حاج قاسم سلیمانی و ادامه ضربات به زیر ساخت‌های اطلاعاتی آمریکا در منطقه، سبب شده که این پیروزی‌های اطلاعاتی را نیز بتوان به راهبرد انتقام سخت ایران ضمیمه کرد. به نظر می‌رسد در کنار اخراج سیاسی و نظامی آمریکا، اخراج اطلاعاتی آمریکا از منطقه نیز جدی‌تر از هر زمانی شده است. ایران می‌خواهد و اراده کرده، خاورمیانه -به تعبیر غربی ها- را در همه ابعاد از وجود آمریکا پاکسازی کند.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار