استاندار خراسان جنوبی گفت: پیش بینی می شود امسال ۱۳ هزار و ۷۱۰ فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ملانوری استاندار خراسان جنوبی در هجدهمین نشست ستاد توسعه خاوران که با حضور بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) در بیرجند برگزار شد  گفت: رقم سرمایه‌گذاری این تفاهم‌نامه‌ها برای موقعیت استان شاید عدد بزرگی نباشد، اما اینکه فضا برای ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی فراهم شده بسیار مهم است.

وی افزود: ستاد توسعه خاوران قبل از سال تدوین شد و از ابتدای امسال فعالیت جدی آن شروع شده است و در صدد هستیم منابع استان را به ایجاد درآمد و ارزش افزوده برسانیم.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: از طرفی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نیز مشارکت می‌کنند که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان در حوزه سلامت، ورزش و آموزشی و فرهنگی اقدام شده است.

وی تصریح کرد: در ستاد  توسعه خاوران برای تحقق شعار سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی انگیزه داشتیم که در این مسیر اقدامی بکنیم تا شعار سال محور فعالیت‌ها باشد، از طرفی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که چندین سال است ابلاغ شده، اما اقدامی در خور آن انجام نشده نیز تشکیل شده است.

ملانوری گفت: در طول سال‌های گذشته یکی از بزرگترین گلایه‌های سرمایه‌گذاران نیز در زمینه بروکراسی‌های اداری بود که سبب می‌شد سرمایه‌گذار میل و رغبت خود را از دست بدهد که در این ستاد بروکراسی‌ها حل و فصل و مجوز‌های بی‌نام برای سرمایه‌گذاری صادر می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در قالب این ستاد با مسئولیت شخص استاندار و با حضور مسوولان دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی، نمایندگان مجلس، نمایندگان بخش خصوصی و سایر فعالان را در یک نشست جمع کرده‌ایم تا تصمیمات قاطع گرفته و روند سرمایه‌گذاری تسهیل شود.

وی یادآور شد: ستاد توسعه خاوران در قالب پنج کمیته برای احصای فرصت‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد طرح‌ها و جذب سرمایه‌گذار فعال است تا موضوعات را پیگیری و رفع کند.

ملانوری افزود: همچنین قرارگاه مانع زدایی‌ها و پشتیبانی‌ها به مسئولیت معاونت عمرانی استاندار نیز تشکیل شده تا زیرساخت‌ها را فراهم و قوانین و دستورالعمل‌ها را برای استعلام‌ها و صدور مجوز‌ها تسهیل کند.

وی اظهار داشت: بر اساس مزیت‌ها و فرصت‌های خراسان جنوبی در مناطق شهری، روستایی و مناطق مختلف با استفاده از پیشران‌های توسعه‌ای، فرصت‌های سرمایه‌گذاری شناسایی و تهیه طرح می‌کنیم و برای نخستین بار در کشور مجوز‌های بی‌نام صادر می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در ستاد توسعه خاوران متعهد هستیم اگر سرمایه‌گذار هم طرح تهیه کند نهایت در ۲ هفته تعیین تکلیف کرده و تا ۲ هفته دیگر مجوز نهایی صادر شود.

وی با اشاره به محور‌ها و پیشران‌های مهم توسعه اقتصادی استان گفت: در حال حاضر از ۵۲ نوع ماده معدنی ۴۷ کانی در استان وجود دارد و در گوشه گوشه استان معادن بزرگ مس، طلا، زغالسنگ، بنتونیت و سایر وجود دارد.

ملانوری با اشاره به وجود معادن سیلیس با عیار ۹۹.۸ درصد در نهبندان افزود: همچنین ۷۶ درصد زغالسنگ کشور مربوط به معادن شهرستان طبس است.

وی بیان کرد: معتقدیم خراسان جنوبی استان ثروتمندی است و باید تلاش را در حوزه مدیریت و برنامه‌ریزی بر فعال کردن مردم و ترویج تفکر توسعه‌ای بگذاریم.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مردمان این استان بسیار فرهیخته، با درایت، تحصیل کرده و فهیم هستند و به لحاظ منابع انسانی بسیار قوی است و هم در حوزه پیشران‌های اقتصادی زبانزد است.

وی عنوان کرد: این استان دارای محصولات استراتژیک زعفران، زرشک و عناب به عنوان رتبه یک تا دوم کشور است علاوه بر اینکه محصولات کشاورزی زیادی در این استان وجود دارد که می‌تواند کمک بزرگی به این مجموعه باشد.

ملانوری یادآور شد: اعتقاد داریم اگر در قالب چنین برنامه‌هایی بتوانیم سیاست‌های اقتصادی مقاومتی که بر درون‌زا بودن، دانش بنیان بودن، فعال کردن اقتصاد مردمی و سایر تاکید دارد را ادامه دهیم در آینده خیلی نزدیک می‌تواند استان را از محرومیت نجات دهد.

وی در ادامه با قدردانی از خدمات مجموعه کمیته امداد در استان اظهار داشت: با وجود همه اقدامات بسیار خوبی که دولت در طول سال‌های پس از انقلاب تاکنون در این استان داشته، اما هنوز در برخی بخش‌ها از نبود توسعه‌یافتگی رنج می‌برد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: به همین دلیل دستگاه‌های خدماتی و حمایتی از جمله کمیته امداد می‌تواند در اینجا کار فراوانی انجام دهد و این نگاه توسعه‌ای و توانمندسازی که اخیرا هم قوی‌تر شده می‌تواند کمک کنند این استان نیز توانمند شده و سطح توانمندی‌ها را ارتقا دهد.

وی بیان کرد: امیدواریم با توجه به موقعیت‌ها و ظرفیت‌های خوبی که در استان وجود دارد در آینده نزدیک شاهد باشیم تا محرومیت رنگ ببازد و مردم از رفاه و امکانات خوبی در استان بهره‌مند و زندگی مناسبی داشته باشند.

ملانوری افزود: یکی از شعار‌های و اهداف بزرگ انقلاب و تاکیدات مقام معظم رهبری، عدالت اجتماعی، توسعه متوازن و عادلانه و رفع محرومیت است که از اهداف انقلاب است که در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است.

وی ضمن قدردانی از اقدام کمیته امداد به عنوان معین محرومیت‌زدایی درح سربیشه بیان کرد: در بحث شبکه‌های آب روستایی ضعف‌های جدی داریم که درخواست داریم کمیته امداد در تامین آب شرب روستا‌ها کمک کند.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال بدترین خشکسالی را در طول ۵۰ سال گذشته تجربه کردیم همچنین ۴۳۰ روستا آبرسانی سیار شد که بیشترین تلاش در حوزه آبرسانی انجام، اما با وجود کمبود‌ها کمترین اعتراض‌ها را داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین برای احداث کارخانه فراوری محصولات استراتژیک استان به‌ویژه برای زرشک که مشکلات زیادی در این خصوص داریم نیز درخواست داریم کمیته مشارکت کند که طرح تهیه شود و در صورت لزوم در اختیار این نهاد قرار می‌گیرد.

انتهای پیام / ط ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.