مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: ۲۵۰ روستای خراسان رضوی درانتظار گازرسانی هستند و تا پایان امسال قطعا به ۱۰۰ روستا گازرسانی خواهد شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نسیم خنک شهریور که به جانمان می‌خورد، برگ ریزان و نارنجی‌های خوش رنگ در شهر‌ها بوی پاییز را به مشام می‌رساند، اما در روستا‌ها به جز این‌ها بوی نفت و زحمت بی گازی آن قدر تند هست که صفای این روز‌ها را با خود به حاشیه ببرد. روستا‌هایی که گاه فاصله زیادی تا شهر‌ها ندارند، اما هنوز گاز به آن‌ها نرسیده و سرمای زمستان را با بخاری و اجاق نفتی سر می‌کنند. این البته جای خوب ماجراست و خاطرات دلخراش نبود گاز در برخی روستا‌ها از حوادث خونین مدارس و بخاری‌های نفتی گرفته تا خفگی روستانشینان در خانه همگی بار‌ها دل هم استانی هایشان را داغدار و رخت عزا به تن شان کرده است.

سال گذشته در همین روز‌ها مدیر عامل شرکت گاز استان از باقی ماندن ۳۸۹ روستا برای گازرسانی خبر داده و قرار بود تا سال ۱۴۰۱ در تمام آن روستا‌ها شعله‌های آبی گاز روشن شود، اما حالا می‌گوید هنوز گاز به ۲۵۰ روستا نرسیده است. به گزارش خراسان رضوی، گاز طبیعی نعمتی است که برخی از روستا‌های خراسان رضوی از آن محروم اند و سال گذشته در آخرین روز‌های منتهی به فصل تابستان ۳۸۹ روستا از داشتن گاز محروم بودند، اما حالا تعداد این روستا‌ها به ۲۵۰ روستا رسیده است.

۲۵۰ روستای بدون گاز در خراسان رضوی 


حسن افتخاری، مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: ۲۷۰۰ روستای واجد شرایط گازرسانی در استان وجود دارد که تاکنون به ۲۴۵۰ روستا گاز رسانی شده و حدودا به ۲۵۰ روستای دیگر گاز نرسیده است.

او افزود: تعداد روستا‌های واجد شرایط یک عدد ثابت نیست و ممکن است با مرور زمان تغییر کند، مثلا برخی از روستا‌هایی که هفت سال پیش با آغاز ماموریت گازرسانی ما به روستا‌ها واجد شرایط بوده اند که مبلغ هزینه گازرسانی به آن‌ها شش میلیون تومان بوده است و تعداد آن‌ها هم در آن زمان حدود ۱۸۰۰ روستا بوده، اما آخرین باری که سرانه گازرسانی استان تغییر کرد در قانون بودجه ۱۴۰۰ بود که این سرانه به دو برابر تغییر یافت و به ۱۲ میلیون تومان رسید و با این افزایش سرانه تعداد روستا‌های واجد شرایط نیز تغییر کرد، پس وقتی ما در یک سال گفتیم تا پایان امسال گازرسانی روستا‌های واجد شرایط به پایان می‌رسد منظور همان تعداد بوده نه روستا‌هایی که بعدا اضافه شده است.


بیشتر بخوانید


مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: جمعیت رسمی کشور در سال ۹۵ با آخرین سرشماری نفوس و مسکن اندازه گیری شده و همین حالا هم جمعیت رسمی استان همان است، اما به طور طبیعی هم اکنون جمعیت قطعا بالاتر رفته و تغییر کرده است پس ما نمی‌توانیم و درست نیست که با مقیاس سرانه جمعیتی گازرسانی را بسنجیم، در این باره تعداد اشتراک به نظر من مقیاس بهتری است که تعداد خانوار تحت پوشش گاز در استان به طور قطعی چه تعداد بوده و حالا چه تعداد است.

رتبه اول خراسان رضوی در گازرسانی به روستا‌ها

افتخاری بیان کرد: با توجه به گزارش مجلس شورای اسلامی درخصوص گازرسانی روستایی، در سال ۹۵ خراسان رضوی در رتبه پنجم قرار داشته، اما هم اکنون در رده اول طول شبکه گازرسانی و خانوار بهره‌مند از گاز طبیعی در کشور است.

مدیر عامل شرکت گاز استان همچنین درباره گازرسانی نکردن به برخی روستا‌های نزدیک شهر‌ها تاکید کرد: ما در اطراف شهر مشهد هیچ روستای بدون گازی نداریم و فقط دو آبادی هم جوار مشهد وجود دارد که مثلا یکی از آن‌ها در ارتفاعات جنوبی مشهد به نام چشمه پونه است که تعدادی از افراد زمین‌های اوقاف یا آستان قدس را تصرف و در آن جا بدون مجوز ساخت و ساز کرده اند که عملا ما برای گازرسانی به آن‌ها منع قانونی داریم مشابه این موارد به جز مشهد در شهر‌های تربت جام، کاشمر و ... هم وجود داشته که ساخت و ساز غیر مجاز در آن‌ها انجام شده است که ما اجازه خدمات رسانی نداریم، اما در برخی روستا‌های نزدیک شهرستان‌های مرزی یا صعب العبور و کوهستانی که از شهر دور هستند، در این موارد علاوه بر مسائل فنی که باید برای شرکت گاز قابل اجرا باشد یک مشاور برای این روستا‌ها انتخاب می‌کنیم و هزینه گازرسانی براساس تعداد خانوار به صورت سرانه محاسبه می‌شود، اگر هزینه‌ها در روستا‌های غیر مرزی تا سقف ۱۲ میلیون تومان و در روستا‌های مرزی تا سقف دو برابر یعنی ۲۴ میلیون تومان باشد در اولویت گازرسانی قرار می‌گیرند.

وعده مدیر عامل شرکت گاز برای گازرسانی به ۱۰۰ روستای استان

افتخاری اظهار کرد: هم اکنون ۲۰۰ روستا در اولویت کاری قرار دارد و در حال اجراست و تا پایان سال ۵۰ روستای دیگر هم به این تعداد افزوده خواهد شد، اما ممکن است سال آینده با افزایش سرانه یا تعداد خانوار روستا‌های دیگری به روستا‌های دارای اولویت اضافه شود که باید ما کار را برای آنان نیز انجام بدهیم.

او همچنین درباره منابع تخصیصی از دولت و دیگر سازمان‌های حمایتی افزود: کل منابع تخصیص یافته درخصوص گاز از محل وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران و مستند به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر است و توافقی با دیگر نهاد‌ها وجود ندارد، اما با همین وضعیت مشکل بیشتر پیمانکاران گازرسانی، هم موضوع کرونا و هم مشکلات کارگران بوده و به صورت کامل حقوق خود را دریافت کرده اند و از نظر منابع اختصاص یافته مشکلی برای اجرای پروژه‌ها به وجود نیامده است.

مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی همچنین با وعده آغاز عملیات گازرسانی به تمامی ۲۵۰ روستای بدون گاز استان ادامه داد: ما قطعا تا پایان امسال اجرای پروژه گازرسانی به تمام این روستا‌ها را آغاز خواهیم کرد و به مردم قول می‌دهیم تا پایان سال حتما ۱۰۰ روستا به گاز طبیعی دسترسی پیدا کنند.

انتهای پیام//م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.