به گزارش خبرنگار استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، چهاردهم تیرماه در تقویم شمسی روز قلم نامگذاری شده است. در ایران باستان، سیزدهم هر ماه را -تیرگان - مینامیدند و به جشن میپرداختند.
این روز روز کاتبان نیز بوده؛ و نقل است که هوشنگ از پادشاهان پیشدادی روز سیزدهم تیرماه که تیرگان در تیر واقع میشده، امر میکرده تمام مردم هنگام جشن لباس کاتبان بپوشند و بر آنان تکریم ویژه کنند.
این شواهد و قراین، قلم به دستان نویسنده و شاعر در انجمن قلم را بر آن داشت که روز چهاردهم تیرماه به عبارتی روز بعد از جشن تیرگان را، «روز قلم» و پاسداشت آن بنامند؛ که هم با دبیر فلک همخوانی داشته باشد و هم با شب سیزدهم که جشن تیرگان به پایان میرسد و حکومت قلم به تثبیت میرسد.
خداوند هر بار میخواهد بر نوشتن و تاکید بر ارزش نویسندگان و علم آموزی، کلامی بفرماید، واژهی «قلم» را ذکر میفرماید و انگار این واژه تمام گستردگی نوشتن و نویسندگی و نگارندگان و هر آنچه به اندیشیدن و نقش بر کاغذ مربوط میشود را در برمی گیرد.
به بهانه روز قلم و نکوداشت نویسندگان میهنمان به بررسی اوضاع نشر کتاب الکترونیکی و مشکلات موجود در این عرصه پرداختیم.
حسین عباس زاده مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ما و در خصوص کتاب الکترونیکی گفت: در جامعه مدرن و امروزی با فراگیری دیجیتال، بیماری کرونا و در پی آن تعطیل شدن کتابخانهها و کتابفروشیها اقبال مردم بیشتر به سمت کتاب الکترونیکی بوده است اما با این وجود در ایران کتاب الکترونیک جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است.
او افزود: مهم ترین دلیل پایین بودن و کمرنگ شدن جایگاه کتاب الکترونیک در حوزه ادبیات داستانی نداشتن حق کپی رایت برای ناشر است.
مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی ادامه داد: وقتی پی دی اف کتاب ها به صورت غیر مجاز در دسترس مردم قرار میگیرد دیگر کسی سراغ نسخه چاپی نمیرود و به نوعی کتاب میسوزد.
بیشتر بخوانیم
عباس زاده بیان کرد: انتشار غیرمجاز نسخه های الکترونیک در فضای مجازی دیگر انگیزهای برای نویسنده و ناشر باقی نمیگذارد و کتاب الکترونیک سودی برای ناشران ندارد.
او تصریح کرد: تمرکز و لذتی که در کتاب کاغذی وجود دارد برای خواننده در کتاب الکترونیکی نیست.
مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی تاکید کرد: از دیگر مزایای کتاب الکترونیک میتوان به سهولت در ویرایش متن نیز اشاره کرد و این در حالی است که در کتاب خطی و چاپی در چاپ بعدی ایرادات نگارشی و ویرایشی برطرف میشود.
بهترین مزیت کتاب الکترونیکی ویرایش متن کتاب و سهولت دستیابی به آن است.
انتهای پیام//ف.ح