در گزارش زیر دستورپخت آش کارده غذای محلی شیراز آموزش داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،امروز قصد داریم دستورپخت آش کارده غذای محلی شیراز را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

آش کاردین، آش کارده یا آش حُره نوعی از انواع آش‌های ایرانی است که در محدودهٔ جنوب غربی زاگرس پخته می‌شود. در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کاردین استفاده می‌شود.

این آش مانند نامش در مناطق مختلف روش‌های پخت متفاوتی دارد، از روش‌های تخمیری در مناطق بختیاری تا پخت همراه گوشت در اقلید.

این آش در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان به نام کاردین (یا کاردیم) شناخته می‌شود و در اقلید و استان فارس به نام کارده و در منطقهٔ بهبهان و هندیجان به نام حُره مشهور است. به این گیاه علف خرس نیز گفته می‌شود.


مواد لازم برای تهیه آش کارده:

سبزی کارده: نیم کیلو
آرد گندم: ۱۰۰ گرم
برنج نیم دانه: ۳۰۰ گرم
دوغ ترش: یک لیتر
نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: به میزان لازم

طرز تهیه آش کارده:

برای پخت آش کارده ابتدا کارده‌ها را پاک کرده، بعد از شستن می‌گذاریم تا یک شب در آب خیس بخورند. سپس سبزی‌ها را خرد نموده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده، خوب هم می‌زنیم و می‌گذاریم تا در یک جای گرم به مدت ۲۴ ساعت بماند.

سپس به همراه یکی دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بجوشد و مرتبا هم می‌زنیم تا ته نگیرد.

بعد از اینکه سبزی‌ها پخته شد و آش کمی غلیظ گردید، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج نیز کاملا پخته و له گردد. سپس آش را سرو نمایید.

می‌توانید در انتها از پیاز داغ و شنبلیله خشک شده نیز در آش استفاده نمایید. همچنین می‌توانید گوشت نیز در این غذای محلی استفاده کنید و بعد از پخته شدن گوشت‌ها آن‌ها را از آش درآورده ریش ریش نمایید و سپس به آش اضافه نمایید.

نکاتی درمورد آش کارده:

آش کارده بدلیل کاهش چربی خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری می‌کند. البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه می‌شود که در صورت تمایل به استفاده با پزشک خود مشورت نموده و از آنتی اسیدی که داده است استفاده کنند.

برای تهیه‌ی آش کارده، نیاز به سبزی مخصوص کوهی یا کارده است که گرمسیری بوده و برگ‌های پهن دارد، آن را خرد می‌کنند و در آب و گندم و جو و برنج نیمکوب (و یا آبلیمو و نان خرده) خیس می‌کنند، تا کم کم ترش شود.

بعد از گذشت یکی دو روز داخلش آب می‌ریزند و به آن گندم و جو نیمکوب و برنج نیم‌دانه اضافه می‌کنند و روی حرارت می‌جوشانند. این آش کارده یکی از غذا‌های نوروزی شهر شیراز است و ترش مزه است.

منبع:دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۱۱ تير ۱۴۰۰
درست میگن من شیرازی اصیل هستم ولی پخت اش کارده مخصوص لر!های اطراف شیرازه
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۹:۴۹ ۱۰ تير ۱۴۰۰
خدا بگم چیکارتون کنه
دیدم دلم خواست........................
Iran (Islamic Republic of)
حکمت
۱۹:۱۷ ۱۰ تير ۱۴۰۰
اش کارده یا حوره یک غذای محلی وسنتی لرهاست وهرجایی که لر زندگی کند اش کارده هم هست وخیلی خوشمزه میباشد.ولی نمیدونم چرا بعضی دوست دارند بگویند غذای شیرازی درصورتی که هیچ شیرازی اش کارده بلد نیست درست کند وگیاه کارده فقط در منطقه زاگرس سبز میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۰ تير ۱۴۰۰
این آش درهمه مناطق جنوب غرب طبخ می شود الکی برچسب یه استان خاص نزنیم تازه دستور پختش هم فرق میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۰ تير ۱۴۰۰
آش کارده غذای شیرازی نیست،بلکه آش سنتی کازرون هست که توی شیراز هم درست میشه ،البته بیشتر توسط کازرونیهایی که شیراز زندگی میکنند.