به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رهبر حزب الله لبنان در آخرین سخنرانی خود هم دولت لبنان و هم اسراییل را تهدید کرده است. در حالی که رسانههای نزدیک به رژیم صهیونیستی ادعاهایی را در مورد سلامت سیدحسن نصرالله مطرح میکردند، او در مقابل دوربینها حاضر شد و در سخنرانی نسبتا طولانی برای اسراییل و دولت فعلی در بیروت خط و نشان کشید.
لبنان در بحران مالی و سوخت است. اتفاقات سال گذشته و انفجار بندر بیروت این کشور را در شرایط بسیار بد اقتصادی قرار داده است. بحران سوخت و انرژی باعث شده تا لبنانیها در مضیقه باقی بمانند. مدت هاست که بحثهایی بر سر برداشت از میدانهای گازی از سوی اسراییل و لبنان در گرفته است. اما در داخل لبنان مخالفتها با چنین اقداماتی بسیار شدید است. سیدحسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود میگوید در صورتی که دولت اقدامی نکند او به تهران خواهد امد و از ایران سوخت خواهد خرید و پولش هم با لیر حساب میشود. احمد دستمالچیان، سفیر سابق ایران در لبنان درباره سخنرانی سیدحسن نصرالله به محورهای زیر پرداخته است.
سید حسن نصرالله در تازهترین سخنرانی خود اسراییل و دولت فعلی لبنان را تهدید کرده و به نوعی آب پاکی را روی دست آنها ریخته که از بحران گاز و سوخت در این کشور نمیتوانند به نفع سیاستهای خود استفاده کنند. ما میدانیم که رژیم صهیونیستی و دولت در بیروت تمایلی به گفتگوها بر سر گاز نشان می دادند. آیا اظهارات دبیرکل حزب الله لبنان نقشه را نقش بر آب خواهد کرد؟
این سخنرانی سیدحسن نصرالله از این منظر بسیار مهم و استراتژیک بود که مدت هاست رژیم صهیونیستی سعی دارند تا در محاصره همه جانبه اقتصادی مردم لبنان، اراده مردم را بشکنند و در مقابل مشکلات بزرگی که مردم دارند، آنها را تسلیم اراده خود کنند. اما حمایت مردم صبور لبنان از سمبل ملی خودشان یعنی مقاومت ادامه دارد. مقاومت نماد و سمبل ملی است که همه طوایف و گروههای رنگارنگی که در این کشور هست و همه اینها در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی نقش دارند. به همین دلیل با فشار حداکثری و همه جانبه آمریکا و اسراییل قصد داشتند که مردم را در تنگنا قراردهند بلکه تسلیم فشارها شوند. سخنرانی سیدحسن نصرالله حاکی از این است که مقاومت اراده کرده تا محاصره ظالمانه و غیرانسانی را بشکند و حتما مردم لبنان از این اقدام استقبال خواهند کرد. گرچه ممکن است برخی از سیاستمداران بخواهند کارشکنی کنند.
مدت هاست که بحث خرید سوخت و انرژی از جمهوری اسلامی ایران مطرح است. برای اینکه مردم میتوانند استفاده راحتی از مشتقات نفتی و حاملهای انرژی داشته باشند. بعضی از مقامات دولتی لبنان از این کار ممانعت میکنند و مایلند تا با گفتگوهایی با اسراییلیها مساله را حل کنند، اما این چیزی نیست که در لبنان به آن اجزه دهند. اما سید حسن نصرالله میگوید اگر دولت اقدامی نکند، ما خود اقدام میکنیم و ایران هم همیشه امادگی داشته که به کمک و یاری سایر برادران تحت ظلم و ستمش بیاید. همانطور که مقتدرانه عمل کرد و سوخت رسان به ونزوئلا بود، برای ایران کاری ندارد که مقدار مشابه را برای سوخت رسانی به لبنان انجام دهد.
دولت فعلی لبنان زوایایی با حزب الله دارد. به نظر شما واکنش دولت به این تهدید چه خواهد بود؟ در بحرانی که در این کشور به وجود آمده ایا بیروت از طرح سید حسن نصرالله پشتیبانی خواهد کرد؟
حسن نصرالله به نوعی تهدید و هماورد طلبی کرد که اگر دولت اقدام قاطعی برای شکستن حصر ظالمانه لبنان نکند، محور مقاومت این کار را خواهد کرد. وقتی هم که او موضعی را اعلام میکند به آن عمل میکند. در میان دوست و دشمن او به صادق القول بودن مشهور است.
باید دید که واکنش محافل دولتی لبنان چیست و آنها چطور میخواهند با این موضوع تعامل کنند و اگر اقدام خاصی صورت ندهند، حتما حزب الله و محور مقاومت اینکار را انجام خواهد داد. دلیلش هم این است که مردم در محاصره هستند و بیش از این نمیشود با وضعیت فعلی مماشات کرد. چنانچه مقامات دولتی به هر بهانهای نخواهند مشکل مردم را رفع کنند، سید حسن اعلام موضع کرده که خودش اقدام میکند. حرف او با سیاست و طراحی قبلی است.
ما در یک سال گذشته شاهد این بودیم که بانک جهانی و سازمانهای بین المللی کمکهای مالی به لبنان را در گرو اصلاحات سیاسی به نفع غربیها میدانستند و در سختترین شرایط به دلیل وضعیتی که از نظر سیاسی در بیروت حاکم است، از کمک سر باز زده اند. ایا سخنان سید حسن نصرالله میتواند همزمان واکنشی به این رویکردها بوده و خط و مشی مقاومت را به آنها نشان دهد؟
سیاست تحریم همه جانبه که سلاح استکبار بود بی اثر شد. مبتکر و فرمانده این سیاست شخص ترامپ بود که میخواست با سیاست فشار همه جانبه ایران و کشورهای مقاومت را به زانو در بیاورد. او میخواست که همه منابع مالی و ارزی و داد و ستدها در دنیا و این کشورها را منع کند. این سیاست شکست خورد. تهدیدهای بانک جهانی هم تازگی ندارد. همیشه در بیست، سی سال گذشته برای اینکه اراده مردم لبنان را بگیرد و آنها را وادار کند تا تابع سیاستهای اسراییل شوند، تهدید کرده، اما نه مردم زیر بار این سیاستهای خفت بار رفته اند و نه بانک جهانی میداند که اگر بر مواضعش پافشاری کند، اثرات سوء آن نه تنها منطقه بلکه کل اروپا را فرا میگیرد. لبنان جایی نیست که بشود با آن شوخی کرد و جهان هم به این درک رسیده است.
بک بخش دیگری از سخنان سید حسن نصرالله که مورد توجه قرار گرفته در مورد خواندن نماز در قدس است. او گفته که تجاوز به قدس به منزله جنگی منطقهای خواهد بود. این سخنان را چطور تعبیر میکنید؟
اصلا دور از ذهن نیست. نباید تصور کنیم که این موضع گیریها خیالی است. دادههای صحنه سیاسی در منطقه چنین چیزی را کاملا تایید میکند. وقتی که رژیم صهیونیستی به مدت دو هفته شمال تا جنوبش زیر موشکهای مقاومت بود، نشان دهنده ضعف و پوشالی بودن قدرت اسراییل است. این رژیم یک روز خیلی ادعای قدر قدرتی میکرد و میگفت ارتش چهارم دنیاست. از سال ۲۰۰۶ میلادی و جنگهای سی و سه روزه تا به امروز، این رژیم در تمام عملیاتها شکست خورده و مجبور شده کوتاه بیاید و یک طرفه اتش بس را بپذیرد؛ بنابراین حرفهای سید حسن بر اساس واقعیت هاست. شمشیر بر گردن جنایتکاران صهیونیست است. وقتی در برابر حماس در باریکه غزه اسراییل تاب نمیآورد و تسلیم میشود، بی تردید وقتی مقاومت بخواهد و اراده کند که سیلی محکمی بر اسراییل بزند، اوضاع به نفع صهیونیستها پیش نخواهد رفت. از جنوب لبنان تا باب المندب محور مقاومت ساختار و تشکیلات دارد و در اماده باش کامل است. بسیار بسیار اوضاع برای صهیونیستها سختتر و متفاوتتر است. در جنگهای اخیر مشخص شد که اسراییل نمیتواند در مقابل محور مقاومت تاب بیاورد.
منبع: خبر آنلاین
انتهای پیام/