بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

ویدئویی از نحوه راه اندازی، اتصال و انجام تست سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت اسپیس ایکس مدتی قبل ماهواره‌هایی را با هدف گسترش اینترنت و دستیابی مردم در سراسر جهان به اینترنت پرسرعت، ماهواره‌هایی با نام استارلینک را به فضا فرستاد. این ماهواره‌ها اکنون اینترنت را به زمین می‌فرستند و کاربران با خریدن گیرنده مربوطه می‌توانند این اینترنت پرسرعت را دریافت کنند.

جان کیم، یوتیوبر مشهور به تازگی ویدئویی را از جعبه گشایی گیرنده ماهواره استارلینک منتشر کرد و آزمایشی را برای اندازه گیری سرعت این اینترنت انجام داد. کیم در این ویدئو می‌گوید که گیرنده استارلینک ۳۰ پوند وزن دارد و بسیار بزرگ است. بنظر شما استفاده از این گیرنده چگونه و سرعت آن چقدر است؟

آیا اینترنت استارلینک در ایران در دسترس است؟

با قرارگرفتن و عبور ماهواره‌های استارلینک از فراز ایران، رسما کشور ما تحت پوشش اینترنت پر سرعت ماهواره‌ای استارلینک قرار گرفته است. شرکت spacex از پنج روز پیش اعلام کرده بود که عراق و مرزهای غربی ایران تحت پوشش اینترنت این شرکت قرار گرفته و امکان خرید اشتراک برای این منطقه فعال شده است.

قیمت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چقدر است؟

کاربران Starlink در حال حاضر ماهیانه 99 دلار بابت اشتراک این سرویس، که هنوز در مرحله بتا است می پردازند. علاوه بر این 499 دلار برای کیت فیزیکی ، که شامل یک روتر ، سه پایه و بشقاب ماهواره است باید پرداخت کنند. 


بیشتر بخوانید


تجهیزات اتصال اینترنت ماهواره ای استارلینک

بسته ملزومات استارلینک از کابل‌ها به همراه یک گیرنده ارائه می‌شود، این کابل‌ها شامل کابل منبع تغذیه، کابل و مودم وای فای است. همراه این تجهیزات یک سه پایه نصب نیز وجود دارد.

بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

کاربران به مدت ۹۹ ماه می‌توانند داده‌ها را با سرعت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه مشاهده کنند، البته در زمانی که اینترنت کند نباشد. استارلینک برای افرادی که در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنند به دلیل ازدحام جمعیت و تداخل خطوط اینترنت و عوامل خارجی تاثیرگذار ممکن است با کم بودن سرعت و قطعی متناوب همراه باشد اما برای افرادی که خارج از شهر‌های بزرگ و در حومه شهر زندگی می‌کنند استارلینک گزینه مناسبی است.

از سال ۲۰۱۸ اسپیس ایکس این ماهواره‌های کوچکی را برای تامین سرعت بالا به فضا فرستاد، ماهواره‌های اینترنتی، ماهواره‌هایی در مدار کم هستند و به همین دلیل سرعت بالای دانلود و تاخیر کم را برای کاربران فراهم می‌کند. در حال حاضر اسپیس ایکس ۱۲۰۰ ماهواره استارلینک در فضا دارد و می‌خواهد تعداد آن‌ها را به ۱۲ هزار ماهواره برساند، بنابراین هنوز کار‌های بسیار زیادی برای انجام دادن وجود دارد.

بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

نصب گیرنده

بعد از نصب گیرنده باید طبق دستور سه مرحله را انجام داد و سه برنامه برای موبایل دانلود کرد. برنامه StarLink به کاربران راهنمایی می‌کند که گیرنده را در چه محلی بگذارند و چگونه آن را به سمت آسمان تراز کنند و همچنین این برنامه بهترین قسمت از آسمان که محل قرار گرفتن ماهواره‌ها هست را نشان می‌دهد. اگر گیرنده روی پایه کوتاهی بود و حصار یا دیواری جلوی آن را می‌گرفت و اتصال به درستی برقرار نمی‌شد می‌توان آن را روی سطح بلندتری گذاشت. درختان نیز ممکن است جلوی اتصال گیرنده به ماهواره را بگیرند.

پس از نصب گیرنده نوبت مرحله نصب کابل‌ها به مودم بر اساس رنگ آن‌ها است. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا اتصال اینترنت برقرار شود. در این مدت گیرنده در جستجوی نزدیک‌ترین و بهترین استارلینک در آسمان است. در این مرحله برنامه از کاربر می‌خواهد نام وای فای و رمز عبور را تغییر دهد.

بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

جان پس از اتصال به اینترنت دید که هر ۵ تا ۱۰ دقیقه اتصال به اینترنت قطع می‌شود و برای اینکه ببیند آیا حسار و درختان مانع اتصال هستند یا خیر گیرنده را روی سقف ماشینش نصب کرد. حدود یک ساعت زمان برای پیدا کردن ماهواره توسط گیرنده و اتصال به اینترنت زمان طی شد. او پس از اطمینان از اینکه مانعی برای اتصال گیرنده و ماهواره وجود ندارد، شروع به استفاده از اینترنت کرد. جان دید که اتصال به اینترنت هر ۵ تا ۱۰ دقیقه در حال قطع شدن است و از نتیجه راضی نبود.

سرعت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چقدر است؟

جان با استفاده از برنامه سرعت سنج، سرعت اتصال خود را آزمایش کرد و دید که حدود ۳۹ میلی ثانیه تاخیر وجود دارد و سرعت دانلود حدود ۸۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود نیز ۱۳ مگابیت بر ثانیه است. او با همین سرعت شروع به جستجو در یوتیوب کرد. او ویدئویی را پخش کرد و دید که سرعت پخش جریانی بسیار خوب است. وی در یک لحظه متوجه شد که ویدئو متوقف شده و وقتی به برنامه استارلینک رفت دید که اتصال او به ماهواره قطع شده است. او می‌گوید که در زمان نصب گیرنده هیچ مانعی وجود نداشت و دنبال کشف قطع اتصال بود.

بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

او برای جستجو درباره علت قطع شدن اینترنت به حساب خود در برنامه استارلینک مراجعه کرد و دید که پیامی برایش فرستاده شده، در این پیام گفته شده بود که منطقه‌ای که جان در آن زندگی می‌کند، از مناطق آزمایشی اینترنت ماهواره‌ای است، سرویس اسپیس ایکس مرتبا در حال آزمایش و تحقیق است. جان در این باره می‌گوید که اینترنت من مرتبا قطع می‌شد و من حتی نمی‌دانم این پیغام چه زمانی برای فرستاده شد و این مشکل چه زمانی حل خواهد شد.

دو روز بعد از نصب تجهیزات استارلینک

جان اعلام می‌کند که ۴۸ ساعت از تست سرعتی که انجام داده بود گذشته و با پشتیبانی هم ارتباط گرفته، اما جوابی نگرفته است. او می‌گوید که من صفحه subreddit starlink را نیز بررسی کردم تا ببینم درباره این مشکل توضیحی داده شده یا خیر. او متوجه شد که کاربران بسیاری این مشکل را دارند و همگی از این موضوع گلایه کرده اند.

او باز هم تست سرعت‌های دیگری گرفت که نتیجه در حدود ۳۶ میلی ثانیه تاخیر و سرعت دانلود ۷۸ مگابایت بر ثانیه شده بود. او برخی از بازی‌های آنلاین را برای تلفن همراهش دانلود کرد و برای چند دقیقه توانست با سرعت خوب بازی کند، اما ناگهان دوباره اتصال به اینترنت قطع شد.

اگرچه که اینترنت ماهواره‌ای انتظارات را برآورده می‌کند، اما کاربران باید بدانند که با یک تاخیر و سرعت بالا و پایین دانلود و همینطور قطعی اتصال رو به رو هستند. ایلان ماسک مدیرعامل شرکت استارلینک با انتشار توئیتی در ماه فوریه اعلام کرد که قصد دارد سرعت اینترنت ماهواره‌ای را تا پایان سال ۲۰۲۱ دو برابر و خدمات بیشتری را به کاربران ارائه کند.

چهار روز پس از نصب تجهیزات استارلینک

جان پس از دو روز دوباره حساب استارلینک خود را بررسی کرد و دید که مشکل رفع و قطعی متناوب برطرف شده است. او می‌گوید حدود ۴ روز طول کشید تا مشکل من را حل کنند و خوشحالم که اینترنت ماهواره‌ای من درست شده است.

بررسی میزان سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک + فیلم

او می‌گوید که می‌خواهد گیرنده را با خود به بیرون ببرد و آخرین آزمایش را روی آن انجام دهد. جان به منطقه‌ای کوهستانی رفت و گیرنده را روی ماشینش نصب کرد، دوباره مراحل بررسی نبود مانع و اتصال به ماهواره‌ها در آسمان را بررسی کرد و حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا اینترنت برقرار شد. او به حساب خود در استارلینک رفت و دید که اتصالش خوب است. جان تست سرعت را نیز دوباره انجام داد. تاخیر ۳۰ میلی ثانیه ای، سرعت دانلود ۱۳۸ مگابیتی و سرعت آپلودی حدود ۱۴ مگابیت بر ثانیه نتیجه تست سرعت استارلینک در منطقه کوهستانی شد.

در ادامه ویدئوی جان کیم از روند نصب و استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را مشاهده می‌کنید:

گزارش از مائده زمان فشمی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۴:۳۰ ۲۹ تير ۱۴۰۱
بعد واسه شرکتشون واقعا صرفه اقتصادی داره؟ اینهمه ماهواره بفرستن و کلی خرج کنن؟ خب توی اروپا و آمریکا اینترنت ثابتشون سرعت خوبی داره. فکر نمی کنم برای مردمش صرف داشته باشه اینترنت ماهواره ای بخرن. همون اینترنت سیمکارت و ثابت خوبه واسشون. برا ما ایرانی ها هم تا موقعی که طرح صیانت تصویب نشه همین ۴.۵ جی ایرانسل و همراه اول خیلی خوبه. حداقل تو شهرای بزرگ
-
اسپیس
۱۱:۳۵ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
طرف میگه خیلی وقته اومده و کشور همسایه رایگانه خود ایلان ماسک میگه فعلا مرحله آزمایشی هستیم و هزینه ماهانه 99 دلاره ببین با کیا شدیم ............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۰
ماهی 100 دلار هزینه داره
یعنی با نرخ الان ماهی 2 میلیون و 700 هزار تومن.
که پول گیرنده اش هم حدود 40 میلیون تومنه.
خداروشکر هیچکی نمیتونه بخره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
تو افغانستان و عراق رایگانه خیلی وقته اومده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
هنوز اول راه هست. تا فراگیر بشه و کیفیتش خوب شه حدود سه چهار سال زمان میبره
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۲۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
عمار عزیزم یکی از بزرگ ترین شرکت های دنیا اومده ۱۲۰۰تا ماهواره فرستاده تو ارتفاع کم سرعت ثابت و این همه تجهیزات با تکلنوژی بالا بعد چطور مهندسی معکوس کنن اخه دوما اون شرکتی که اولین بار این کارو کرده کلی خرج برای تحقیق و ... گذاشته اصلا این کار انسانی نیست که بیای مهمدسی معکوس کنی تازه اگه بتونی. اگه این اتفاق بیوفته که بازم می گم امکان نداره تکلنوژی های اینده اگه تولید بشنو ساخته بشن به ایران نمی دن چرا چون حق مالکیت معنوی قائل نیست و ما عقب میمونیم همینم که ایلان محبت کرده و گفته ایرانم می تونه استفاده کنه خودش جای تشکر داره
Iran (Islamic Republic of)
Blank
۱۱:۵۲ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
قیمت گیرندش چیزی حدود 400 دلاره
به دلتون صابون نزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
هر چی باشه از اينترنت افتضاح ایران بهتر یک و دو ماه بیشتر بگم زنگ میزنم مخابرات دارم میرم میام که یه اينترنت فیبر نوری برای من بکشن که لازم نباشه تا شب ها بیدار بمونم برای یه سرعت کم در ضمن گفتن یک میلیون هزینه اون میشه بهشون گفتم هزینه را با جون و دل میدم بیایید درستش کنید هنوز که هنوز خبری نشده منم دانشجو دکتری هستم و باید مقاله بنویسم آخه این چه وضعش شرکت های دیگه هم که برای شهرستان امکانات‌ ارائه نمیکنن خداوکیلی بیاد اینترنت ماهواره ای اولین نفر پول میدم حالا حتی هزار دلار هم بشه بهتر از اینکه کار هام بمونه و رو هم جمع بشه
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۰:۴۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
خیلی دلتون رو خوش نکنین به اینترنت ماهواره ای . چون مال شرکت آمریکاییه و امکانش خیلی خیلی پایینه که دولت بزاره مردم ازش استفاده کنن کما اینکه با گرون کردن اینترنت و صرف هزینه زیاد دنبال راهیه که نزاره مردم استفاده کنن . حتی اگر هم بزاره یا مثلا قاچاقی بیاد ، قیمت دیش و گیرنده اش سر به فلک میکشه و ظاهرا کاملا رایگان هم نیست و باید اشتراک ماهانه پرداخت بشه که مثلا اگه ماهی یک دلار هم باشه واسه ما ماهی بالای 20 هزار تومن میشه که بازم فرق چندانی به حالمون نداره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
جالب بود تشکر بابات توضیحات ممنون . سلامت باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینجا میشه خرید
یا هنوز باید افلاین اینترنت بریم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
این موضوعات بیشتر جنبه تبلیغات دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
قسمت نظرات هست نه قسمت انشا نویسی
آخرین اخبار