به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شیرینی فروشیهای سطح شهر مشهد به دلیل تعطیلی تالارهای عروسی و عزا هم چون گذشته رونق ندارند و مشتریهایی نیز که بهصورت موردی به قنادیها مراجعه میکنند از قیمتهای لجامگسیخته شکایت دارند.
خانم طیرانی یکی از خریداران شیرینی در یکی از شیرینی فروشیهای سطح شهر مشهد در این رابطه به ما میگوید: کمکم شیرینی در حال قرار گرفتن در سبد لاکچری هاست.
او میافزاید: کیکهای خامهای به کیلویی ۸۰ هزار تومان رسیده و لذا خرید یک جعبه دو کیلویی به قیمت ۱۵۰ هزار برای همگان مقدور نیست.
این خریدار ادامه می دهد: در حال حاضر قیمتها نوسان زیادی دارد و جالب اینجاست به هر شیرینی فروشی که مراجعه میکنید قیمتها با دیگری متفاوت است.
طیرانی با بیان اینکه همین کیک خامهای که من ۷۵ هزار تومان خریدم در وسط شهر به کیلویی ۴۵ هزار تومان به فروش میرسد، بیان می کند: متأسفانه در حال حاضر خریداران با یک تناقض در قیمتهای موجود در بازار روبرو هستند.
بیشتر بخوانید
گرانی مواد اولیه و کرونا دو عامل افزایش قیمت
حسین صاحبی متصدی تولید کارگاه کیک و کلوچه که تا پیشاز این به قول خودش ۱۰ کارگر را نان میداده است به ما میگوید: قبل از کرونا برای آبمیوه فروشیها کیک تولید و برای آنها ارسال میکردیم که متأسفانه به دلیل کرونا این سفارشها به یکپنجم کاهش یافته است.
او با بیان اینکه در همین راستا تا سال گذشته حتی محصولات تولیدی کارگاهش را بهصورت کلی به تاجران افغانی برای صادرات به این کشور میفروخته است، می افزاید: کرونا و بسته شدن مرز از یک طرف و از سوی دیگر گرانی مواد اولیه کارگاه را به تعطیلی کشانده است.
متصدی تولید کارگاه کیک و کلوچه تولید ادامه می دهد: متأسفانه روغن برای پخت شیرینی سهمیهبندی است و کفاف مصرف ما را نمیدهد.
صاحبی با بیان اینکه مابقی روغن مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه کنیم، بیان می کند: یک حلب ۱۶ کیلویی روغن به قیمت مصوب و تعادلی ۱۷۴ هزار تومان قیمت دارد، اما اگر بخواهیم از بازار آزاد تهیه کنیم باید ۳۸۰ هزار تومان بپردازیم لذا به هیچ وجه مقرونبهصرفه نیست.
او به ما تصریح می کند: با توجه به اینکه قیمت خامه، شکر، روغن و سایر مواد مصرفی مانند کاکائو چند برابر شده است و از طرفی قدرت خرید مردم کاهشیافته لذا این شغل در حال حاضر صرفه اقتصادی چندانی ندارد.
کمتر نیروی ماهری حاضر به دریافت حقوق اداره کار است
مهدی قربان زاده نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافهقنادیهای مشهد با بیان اینکه در کنار گرانی مواد اولیه کمبود برخی از محصولات مانند روغن و شکر نیز برای تولیدکنندگان دردسرساز شده است، می گوید: گران شدن شیرینی بههیچوجه به نفع همکاران بنده نبود و موجب کاهش مشتری میشود.
بیشتر بخوانید
او با بیان اینکه علاوه بر گرانی، کرونا نیز تأثیر سویی بر بازار داشته است، می افزاید: تمامی مراسم و مناسبتهای پرمصرف مانند جشنهای عروسی و عزا، مناسبتهای مذهبی و مراسم جشن تولد افزون بر یک سال است که به تعطیلی کشیده شده و لذا بازار مصرف شیرینی را به حداقل رسانده است.
نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافهقنادیهای مشهد با بیان اینکه در این شغل به دلیل استفاده از نیروهای متخصص، کمتر نیروی ماهری حاضر به دریافت حقوق اداره کار است، ادامه می دهد: تولیدکنندگان بر همین اساس ارقام بیشتری را باید پرداخت کنند و همین موضوع هزینه تولید را افزایش داده است.
قربان زاده بیان می کند: اگرچه امسال وضعیت نسبت به گذشته با افزایش کم و بیش مشتری همراه است، اما افزایش قیمت مواد تولیدی قدرت خرید مردم را کاهش داده و لذا این موضوع بر روی میزان فروش تأثیر مستقیم دارد.
او تصریح می کند: از آنجا که شیرینی در زمره کالاهای اساسی و اولویتدار خانوادهها نیست لذا قیمتگذاری آن از قالب کمیسیون بر نظارت کالاهای صنفی خارجشده است.
نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافهقنادیهای مشهد تاکید می کند: پیش از این به دلیل اینکه شیرینی هم، چون سایر کالاهای اساسی اولویت داشت لذا برای قیمتگذاری کمیتهای با همین عنوان فعال بود تا نسبت به تعیین نرخ با نظر کارشناسان اقدام کند.
قربان زاده اظهار می کند: در حال حاضر مقررشده است تا تولیدکننده و یا متصدی فروش محصول مواد اولیه بکار رفته را آنالیز و پس از رسیدن به قیمت واقعی تولید به ازای کالای تولیدشده ۱۲ درصد بر روی قیمت تمامشده سود محاسبه کند.
او در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه ممکن است در این روش سود غیرواقعی حساب شود و این موضوع با نظارت چه سازمانی انجام خواهد پذیرفت، می افزاید: البته این موضوع به این معنا نیست که تولیدکننده هر قیمتی را بر روی محصول اعمال کند.
نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافهقنادیهای مشهد بابیان اینکه نظارت بر قیمت تعیینشده و کارشناسی این نرخگذاریها به اتحادیه مربوطه محول شده است، ادامه می دهد: در اتحادیه قیمت محصول تولیدی کارشناسی و در نهایت با نظارت تصویب و به اجرا گذاشته خواهد شد.
کیفیت، قیمت را تعیین میکند
قربان زاده همچنین در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه در حال حاضر نرخ نامه مشترکی در فروشگاههای تحت پوشش این اتحادیه در سطح شهر به چشم نمیخورد، بیان می کند: در حال حاضر بهقدری قیمت مواد اولیه و تولید متأثر از نوسانات بازار و تورم است که در صورت تعیین نرخ نامه، نرخهای اعلامشده تاریخمصرف کوتاهی خواهند داشت.
او تصریح می کند: کسادی بازار نیز از طرفی بر بازار شیرینی فشار مضاعف گذاشته و لذا برخی از فروشگاهها برای ادامه حیات به کمترین سود ممکن تن میدهند تا بتوانند چراغ واحد صنفی خود را روشن نگاه دارند.
نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافهقنادیهای مشهد تاکید می کند: بهطور مثال در خصوص همین زولبیا و بامیه که در این ماه مبارک مصرف زیادی دارد بنا بر مواد بکار رفته مثلاً مقدار زعفران و مرغوبیت کالا، قیمت هر کیلو زولبیا ممتاز ۴۳هزار تومان، زولبیا و بامیه درجهیک ۳۹ هزارتومان و زولبیا و بامیه درجهدو ۲۵هزار تومان نرخگذاری شده است.
منبع:ایلنا
انتهای پیام//ف.ب