در پایان چهارمین اجلاس کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات باستان، تفاهم‌نامه‌ای در ۴۸ بند به امضای طرفین رسید.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، به استناد مذاکرات انجام شده در اجلاس کمیته مشترک اقتصادی ایران و افغانستان، و مفاد تفاهم نامه ۴۸ بندی، در کارگروه "گمرک و تجارت" این اجلاس، مقرر شد تا تمامی ورود و خروج کالا، تخلیه و بارگیری در مرز دوغارون "منطقه ویژه، پایانه و بازارچه" با نظارت گمرک دوغارون انجام پذیرد.

همچنین در ارتباط با درخواست افغانستان درباره جلوگیری از بارگیری و ارسال محموله‌ها با وزن زیاد و ابعاد غیر استاندارد مقرر شد تا بعد از هماهنگی بین دو گمرک، محموله‌های این چنین برگشت داده شود و در موضوع کنترل اضافه تناژ و ابعاد بار بوسیله سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از جانب کشور ایران و گمرک اسلام قلعه نظارت کامل به عمل آید.

پیگیری موضوع تبادل الکترونیکی اسناد و اطلاعات گمرکی از طریق گمرکات مرکز، منتفی شدن اخذ سپرده نقدی بابت تضمین عبور محموله‌های ترانزیتی افغانستان از سوی گمرک دوغارون، ترخیص تمامی محمولات صادراتی و ترانزیتی وارد شده از افغانستان در حداقل زمان و ارائه مجوز در اسرع وقت، فعالیت دو طرف مرز از ساعت هفت صبح تا ساعت ۲۲ و در صورت نیاز شبانه روزی شدن ساعات کار، پیگیری استانداری خراسان رضوی و وزارت خارجه برای پذیرش گواهینامه بین المللی تجار افغانستان و اخذ پلاک بیش از سه ماه برای تردد خودرو‌های ورود موقت به سرمایه‌گذاران این کشور از دیگر توافقات این حوزه بود.


بیشتر بخوانید


همچنین توافق شد تا در خصوص واردات مواد خام مورد نیاز کارخانه‌های صنعتی هرات که به صورت ترانزیتی از بندرعباس به افغانستان حمل می‌شود، پیگیری برای پذیرش گواهی‌های مربوط به آزمایشگاه و استاندارد از طریق دستگاه‌های ذی ربط به مسئولان بندرعباس منعکس شود.
 
مسئولان گمرک اسلام قلعه پیگیری لازم برای راه اندازی دو دستگاه باسکول دیجیتال در آینده نزدیک را پذیرفتند و موافقت کردند تا ایجاد زیرساخت‌های رفاهی برای رانندگان، پارکینگ‌های جداگانه، آسفالت محوطه گمرک، تجهیزات کنترلی از طریق ایکس ری، انبار تجهیزات، تخلیه و بارگیری را در دستور کار قرار دهند.

تصمیم گیری برای تفکیک پارکینگ‌ها بر اساس نوع وسیله نقلیه و ارسال کامیون‌های خالی متناسب با نیاز طرف ایرانی، برگزاری نشست‌های مرزی میان مسئولان گمرک دوطرف و رفع مشکلات صرافان افغانستان از طریق دستگاه‌ه قضایی ایران از دیگر توافقات این کمیته بود.
 

تفاهمات کارگروه حمل و نقل
 

در کارگروه حمل و نقل هم مقرر شد تا مشکلات بخش بیمه بوسیله انجمن‌های صنفی حمل و نقل دوطرف بررسی شود و همچنین تمامی هزینه‌های غیر رسمی حذف و هر نوع پرداخت از جانب راننده‌ها در قبال سر رسید رسمی انجام بگیرد.

رسیدگی به مشکلات رانندگان ایرانی از طرف مدیر ترانسپورت بندر اسلام قلعه، امکان تمدید زمان پروانه تردد رانندگان افغانستانی "با اطلاع راننده به شرکت پوشش دهنده ایرانی"، پیگیری طرف ایرانی برای امکان تردد راننده‌های دارای مشکل بدون وسیله نقلیه از ایستگاه هفده شهریور به تایباد از طریق مراجع ذی صلاح و صدور CMR با مُهر شرکت حمل و نقل ایرانی و همچنین پذیرش آن از سوی طرف افغانستانی از دیگر توافقات این کمیته بود.

بررسی موضوع کاهش هزینه‌های صدور CMR و جلوگیری از تخلف در تبادل آن و همچنین ارائه اصل CMR به گمرک هرات از طریق جلسه‌ای در مرز در یک ماه آینده، پیگیری برای کاهش هزینه‌های حمل محموله‌های تجاری از طریق خطوط ریلی و برگزاری سمینار‌های آموزشی برای شناخت ظرفیت‌های ریلی ایران در این کارگروه مطرح و بر سر آن بین طرفین توافق به عمل آمد.

بر اساس تفاهمات صورت گرفته، دریافت هزینه‌ها در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و گمرک اسلام قلعه باید براساس موافقتی که قبلاً بین اتاق مشترک هرات- مشهد صورت گرفته "در قبال اخذ رسید" باشد و هر نوع هزینه‌های دریافتی از جمله موارد مربوط به دستگاه‌های متولی، مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.

طرفین در این نشست با استقبال از آغاز تردد کامیون‌ها از قلمرو افغانستان به آسیای میانه از طریق مرز دوغارون-اسلام قلعه در چارچوب راهگذر "کریدور" کتای، بر رفع موانع و چالش‌های این مسیر تاکید شد.

 

آنچه در کارگروه سوخت و انرژی توافق شد

 

در کارگروه سوخت و انرژی مقرر شد تا درخواست تجار افغانستانی برای تحویل به موقع سوخت از سوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی پیگیری شود. همچنین باک اضافی کامیون‌های ایرانی و افغانستانی در اسرع وقت جمع‌آوری گردد و تحویل سوخت به خودرو‌های دارای باک اضافه امکان پذیر نباشد.

 پیگیری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در خصوص کیفیت مواد سوختی و تلاش برای ارائه سوخت کامیون‌های افغانستانی با نرخ مصوب هر لیتر ۶۰۰ تومان با کارت سوخت آزاد تا زمان صدور کارت سوخت برای این کامیون‌ها نیز از دیگر توافقات این کارگروه بود.

همچنین مقرر شد تا پیگیری ایران برای مستندات و محل تامین وجوه واریزی‌های افغانستان بابت قرارداد‌های سال گذشته آن‌ها با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و پیگیری برای ارائه فرآورده‌های نفتی خریداری شده از سوی طرف افغانستانی برای مدت زمان قرارداد انجام شود. انجام مقدمات لازم برای توسعه خط انتقال برق ۱۳۲ کیلو ولت به ۵۰۰ کیلو ولت ولایت هرات در این تفاهم مورد تاکید طرفین قرار گرفت.


مصوبات کارگروه صنعت، معدن، تولید، سرمایه گذاری کشاورزی و خدمات


در کارگروه صنعت، معدن، تولید، سرمایه گذاری کشاورزی و خدمات هم مقرر شد کمیته مشترک با محوریت اتاق صنایع و معادن هرات و کمیسیون صنعتی اتاق مشهد تشکیل شود تا ارائه طرح و ایده و پیگیری مصوبات را انجام دهند.

همچنین بر لزوم تهیه طرح تحقیقاتی ایجاد منطقه آزاد صنعتی مشترک بین خراسان رضوی و ولایت هرات توسط اتاق مشهد اتاق صنایع و معادن هرات تاکید شد.

انجام همکاری لازم برای کار‌های تحقیقاتی، واگذاری و تامین زمین مورد نیاز برای کشت با قرارداد‌های طولانی مدت بوسیله  دستگاه‌های مرتبط در ولایت هرات و پیگیری برای صدور ویزای کثیر برای فعالان بخش کشاورزی و صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی توسط اتاق صنایع و معادن هرات از دیگر توافقات این کارگروه بود.

همچنین در این بخش مقرر شد تا اتاق صنایع و معادن هرات نیاز‌های خود را در خصوص دوره‌های آموزشی حوزه معادن به اتاق بازرگانی مشهد منعکس کند.

انتهای پیام//ف. ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.