به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، زهرا نهبندانی رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اینکه به روزهای سرد سال رسیدیم نیازمند رعایت بیش از پیش
دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم هستیم.
او افزود: سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا علائم مشابه زیادی دارند که شروع ناگهانی مربوط به آنفولانزا است و علائم خفیف مربوط به سرماخوردگی است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در صورتی که فرد
حس بویایی و چشایی خود را از دست بدهد احتمال آن وجود دارد که ناقل پنهان ویروس کرونا باشد، ادامه داد: در اختلال حسهای چشایی و بویایی فرد مشکوک به کرونا است، در گلودرد هم علائم سرماخوردگی بیشتر از دو گزینه دیگر است، سرفه خشک در هر ۳ بیماری هست، اما سرفه معمولی مربوط به کرونا نیست.
نهبندانی بیان کرد: عطسه بیشتر مربوط به سرماخوردگی است و بدن درد هم در هر ۳ بیماری وجود دارد، اما توصیه ما با توجه به شرایط بحرانی کنونی که متأسفانه با وضعیت شدیدتری نسبت به قبل همراه هستیم عدم خروج از منزل است، زیرا بهترین کار در خانه ماندن است.
او با ذکر این نکته که در هر ۳ بیماری سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا چنانچه فرد دارای علائم بود باید حتماً در منزل بماند و از مایعات گرم، سوپ و سبزیجات استفاده کند، تصریح کرد: اگر مشکل فرد کماکان ادامه داشت و برطرف نشد از سامانههای تلفنی ۱۹۱ یا ۴۰۳۰ راهنمایی لازم را بگیرد و مراجعه مستقیم به بیمارستانها نداشته باشد و اگر نیاز باشد کارشناس مستقر در پشت این خطوط فرد بیمار را به یکی از این مراکز ارجاع میدهد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: با توجه به شرایط بحرانی کشور هرگونه تجمع و دورهمی همچون مجالس عروسی ممنوع است و به عروس و داماها توصیه میکنیم از برگزاری مجلس عروسی در وضعیت قرمز کرونایی بهشدت پرهیز کنند تا خدای نکرده خانواده، فامیل و دوستانشان که مهمانشان هستند مبتلا نشوند.
نهبندانی با اشاره به اینکه در نیمه دوم آبان ماه ۹۹ نیازمند شایستهترین نوع همکاری مردم با خادمان خود در حوزه سلامت هستیم، اظهار کرد: دو هفته آینده شرایط ویژهای در کشور و استان داریم و از مردم تقاضامندیم که نهایت همکاری را با خادمان حوزه سلامت داشته باشند تا بتوانیم هرچهسریعتر از موج سوم کرونا خارج شویم.
او افزود: افراد غیرشاغل تا حد امکان در خانه بمانند و خروج غیرضرور نداشته باشند، کسانی که مجبور به خروج هستند جهت سلامت خود و جامعه به نکات کلیدی مثلث طلایی سلامت (استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی) داشته باشند، مردم زمان خروج از منزل را به حداقل میزان ممکن برسانند و در زمانی که در حال خرید هستند مراقب باشند تا هیچگونه ازدحامی ایجاد نشود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه همواره معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است، افزود: کرونا هنوز دارو و واکسن خاصی ندارد و بهترین راه پیشگیری از ابتلای به این ویروس منحوس رعایت دستورالعملهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، عدم خروج غیرضروری از منزل، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، استفاده از ماسک، دستکش و محلولهای ضدعفونیکننده بوده است.
نهبندانی ضمن تأکید بر نقش بیبدیل مردم در موفقت کادر درمانی کروناییها و شکست کامل کووید ۱۹، بیان کرد: مردم به عنوان یاوران سلامت نشان دادند که میتوانند یار خوبی برای مدافعان سلامت باشند و از آنان میخواهیم که همچنان به همکاری خود با خادمان حوزه سلامت ادامه دهند.
انتهای پیام//ف.ح