به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،موضوع جابه جایی فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد که به دلایلی نظیر ایجاد ترافیک وهمچنین آلودگی زیست محیطی و صوتی و همچنین رشد روزافزون تقاضای سفر هوایی به مشهد از اوایل دهه ۹۰و در آخرین سفر دولت دهم به خراسان رضوی به صورت جدی تری مطرح شد.
جا به جایی فرودگاه مشهد، با حضور رزم حسینی استاندار خراسان رضوی از سال ۱۳۹۷ دوبار سرزبانها پیچید تا اینکه پارسال در جلسهای پیرامون این موضوع در استانداری خراسان رضوی که در آن عنوان شد موافقت اولیه وزارت راه و شهرسازی برای این موضوع نیز گرفته شده است مقرر شد منابع طبیعی استان، سه زمین در نزدیکی شهرمقدس مشهد که شرایط لازم برای ساخت فرودگاه را دارد به استانداری معرفی کند تا برای تعیین مکان جدید شهر فرودگاهی این کلانشهر به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد شود.
همچنین در این جلسه به شهرداری مشهد نیز ماموریت داده شد تا در باره تغییر کاربری زمین فعلی فرودگاه مشهد برنامه ریزی و ایدههای خود را مطرح کند.
وزارت پاسخی نداده استپیرامون اطلاع از آخرین وضعیت این موضوع ابتدا به سراغ مهدی سالیانی سرپرست معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی رفتیم که میگوید: پیرو جلسه پارسال در استانداری در ارتباط با این مساله، منابع طبیعی استان در سال ۹۸ سه زمین دارای شرایط در اطراف مشهد را برای شهر فرودگاهی به استانداری پیشنهاد داده است.
او ادامه میدهد: از این رو پارسال در مکاتبهای از سوی استانداری خراسان رضوی، این زمینها به وزارت راه و شهرسازی که متولی کلان این موضوع است اعلام شد تا نظر صریح خود را در ارتباط با این پیشنهاد و بر اساس استانداردهای هوایی و در نظر گرفتن سایر موارد اعلام کند که تاکنون پاسخی از سوی این وزارت خانه به استان اعلام نشده و هیچ گونه نظرخواهی نیز از استان در این باره صورت نگرفته است.
معاون استاندار خراسان رضوی بیان میکند: شهرداری مشهد نیز برآوردهای اولیهای در زمینه تغییرکاربری زمین فعلی فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد را انجام داده است، لازمه شروع هر اقدامی در این زمینه، مجوز و موافقت وزارت راه و شهرسازی برای ساخت فرودگاه جدید با تداوم فعالیت فرودگاه فعلی و یا تعطیلی آن است.
سالیانی در پاسخ به این سوال که اگر وزارت راه و شهرسازی مجوز را طی چند روز آینده اعلام کند ساخت یا جابه جایی فرودگاه جدید در شهر مشهد چقدر طول خواهد کشید، تصریح میکند: ساخت شهرک فرودگاهی جدید در شهر مقدس مشهد بسته به اینکه فرودگاه فعلی نیز همچنان فعالیت داشته باشد یا خیر و در نظر گرفتن برخی از مسائل دیگر موضوعی است که به طور یقین سالها به طول خواهد انجامید و نباید انتظار داشت در طی یک یا دوسال ساخته شود.
او در مورد صحبتهایی مبنی بر مذاکره با یک سرمایه گذارخارجی برای مشارکت در این پروژه نیز میگوید: در این باره هیچ گونه اطلاعی ندارم و اگر مذاکرهای نیز با این موضوع صورت گرفته باشد از طریق وزارت راه و شهرسازی بوده است که ما در جریان آن نیستیم.
فرودگاه فعلی امکان گسترش نداردمعاونت عمرانی فرمانداری شهرستان مشهد که همچنان با سرپرست اداره میشود یکی از گزینههای دیگر پیگیری گزارش ما است.
مهدی برامکی سرپرست این معاونت در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم جابه جایی هرچه سریعتر فرودگاه مشهد میگوید: افزایش حضور زائران از کشورهای مختلف در شهر مقدس مشهد و به طور طبیعی افزایش خطوط هوایی کلانشهر مشهد نیاز مبرم به گسترش فضای فرودگاهی را بیش از گذشته بوجود آورده است که به دلیل وجود برخی محدودیتهای جدی از جمله اینکه فرودگاه فعلی در محاصره شهر قرار دارد و مواردی نظیر شهرک طرق نیز شرایط توسعه و گسترش آن را نمیدهد امکان این اقدام در مکان فعلی فرودگاه وجود ندارد.
او ادامه میدهد: از این رو گزینههایی برای شهرک فرودگاهی کلانشهر مشهد مطرح شده است که برای انتخاب و جانمایی مکان فرودگاه جدید باید استعلامات گوناگونی از سازمانهای مختلف گرفته و هرکدام باید نظر خود را در باره زمینهای پیشنهاد شده اعلام کنند که طبق آخرین اطلاعات هنوز هیچ کدام از زمینهای مطرح شده، نهایی نشده اند.
سرپرست معاونت فرمانداری مشهد میگوید: یکی از موضوعات مهمی که در ساخت یک فرودگاه مورد تاکید قرار میگیرد مساله پدافندعامل و غیر عامل است، از این رو احتمالا فرآیند زمانی نهایی شدن یک مکان برای این موضوع زمان بر خواهد بود.
منبع:
قدس آنلاینانتهای پیام//م. م