بسیاری از افراد نسبت به حکم اکبر طبری ابهاماتی داشتند که قانون جواب آن‌ها را داده است.

به گزارش  خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  اکبر طبری معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه که تنها چند روز پس از نشستن حجت الاسلام‌والمسلمین رئیسی بر مسند دستگاه قضا، دستگیر شده بود سرانجام پس از چندین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده در هشت عنوان اتهامی از ۱۰ عنوان اتهامیش که به ۳۱ سال حبس، پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان جزای نقدی، انفصال دائم از خدمات دولتی و ضبط اموال ناشی از ارتشا محکوم شد.

اکبر طبری که به جرم پولشویی و رشوه در دادگاه کیفری یک محاکمه شده بود، در مجموع به ۵۸ سال و ۹ ماه و ۲۰ روز حبس محکوم شد که بر اساس قانون مجازات اشد یعنی ۳۱ سال حبس قابل اجرا است.

اما از زمانی که حکم طبری اعلام شده بود بسیاری نسبت به حکم او اعتراض کردند و گفتند چرا تنها ۳۱ سال حبس برای اکبر طبری صادر شده و  چرا دادگاه حکم اعدام برای او صادر نکرده است، سوالی که در پاسخ به آن باید گفت از لحاظ قانونی صدور حکم اعدام برای طبری امکان‌پذیر نبوده است.

چرا اکبر طبری اعدام نشد؟

اکبر طبری به اتهام ارتشاء و پولشویی در دادگاه کیفری یک محاکمه شد و بر اساس قانون اتهام پولشویی و ارتشاء اعدام ندارد و اشد مجازات صادر می‌شود  و ۳۱ سال حبس بیشترین مجازاتی بود که قاضی می‌توانست برای طبری صادر کند.

بر اساس قانون،  پولشویی نوعی فریب دادن است که در بستر آن متهم درآمد‌های نامشروعی به دست می‌آورد؛  تحصیل مال نامشروع به صورت غیر قانونی، به دست آوردن پولی که منشأ و منبع آن متعلق به فرد دیگری است پولشویی نامیده می‌شود و  بر اساس قانون مجازات پولشویی استرداد درآمد عوامل حاصل از ارتکاب جرم و ضبط دارایی و منافع حاصل از آن است و حکم اعدام ندارد.

در جرم ارتشاء فرد از طریق اختلاس و کلاهبرداری پول بسیاری را به دست می‌آورد و در بستر آن افرادی که مستخدم و مأمور دولتی هستند پول‌های نامشروع را از دیگران می‌گیرند که جرم ارتشاء، انفصال از مشاغل دولتی و پرداخت جریمه نقدی است.

از آنجایی که اکبر طبری به جرم ارتشاء و کلاهبرداری در جلسات دادگاه حضور پیدا می‌کرد باید حکم انفصال از  خدمات دولتی، پرداخت جریمه در حق دولت و ضبط اموال  را  می‌گرفت که هم اکنون این اتفاق افتاده و بر اساس قانون دادگاه به طبری حکم حبس داده است.

چرا اکبر طبری اعدام نشد؟

چرا اکبر طبری اعدام نشد؟


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۱۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
راه علی (ع) را اگر می رفتند حتماً بایستی اعدام می شد. پولشیویی با پول شخصی اعدام ندارد اما متاسفانه با اصل پول بیت المال تولید پول کثیف کردند که این فقط پولشویی نیست بی اعتبار کردن نظام اسلامی است و استفاده از اسلام و انقلاب برای پولشویی است که فساد فی الارض دارد و مشخص هست که راه علی (ع) در کشور خیلی وقت هست که هنوز شروع نشده است چه برسد بخواهد گم شود.
Iran (Islamic Republic of)
رحمت
۲۱:۱۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
اگر در کره شمالی بود با گلوله توپ مجازاتش می کردن . اگر این خلافها طبری و دیگر مجرمین از بیت المال بوده است . که به نوعی زبانش شامل مردم شده است من یکی از این مردم زبان دیده به این حکم رضایت نمی‌دهم و اگر آخرتی باشد که هست از عوامل صادر کننده حکم نمی‌گذرم . با این شیوه نمیتوان جلوی فساد را گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا.دوسه سال دیگه بخاطر یه بهانه ای حالا یا بیماری ویا رفتار خوب و....عفو میخوره واز زندان مرخصی میگیره ویا ازاد میشه.در شرایط کنونی کشور که جنگ اقتصادیه اگه چند تا از اینا اعدام بشن بازدارندگی داره قانون پول شویی مال شرایط عادیه نه الان که شرایط جنگ اقتصادیه وکشور دچار کلی بحران هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۹ آبان ۱۳۹۹
چون پارتی وپول دارد اعدام نمی شود آدم بی کس وبی پولی نیست که سریع اعدام شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۲ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
در حد طبری قابل پیش بینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
اینجاهم پارتی بازی کردید .ای ی ی خدااااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
سلطان سکه و...چرا اونارو اعدام کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
چون پولشویی نبود فساد فی الارض بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
یعنی مافوق تصمیم گرفته که بیشتر از زندان نباشد