به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، فریدون کافی مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی ظرفیت بالایی در
تولید خوراک دام دارد و با وجود بیش از ۷۰ کارخانه خوراک دام، تولید بیش از ۳ میلیون تن محصول و اشتغال ۵ هزار نفر به طور مستقیم، عملکرد مطلوبی در این زمینه به ثبت رسانده است، اما از ابتدای امسال کارخانجات ما دچار مشکل شده اند.
او افزود: در بانک کشاورزی سامانه بازارگاه برای تخصیص نهادههای دامی ایجاد شده که تمام تولیدکنندگان را درگیر خود کرده است؛ تمام واردکنندگان باید نهادههایی که وارد میکنند را در این سامانه ثبت کنند و سپس از این طریق به فروش برسانند.
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان رضوی ادامه داد: قیمت جو که قبلا ۱۳۰۰ تومان بود، هم اکنون در این سامانه به ۱۵۰۰ تومان رسیده و قیمت ذرت که ۲۰۰۰ تومان بود، ۲۷۰۰ تومان اعلام شده است.
کافی بیان کرد: واردکنندگان هم امروز گلایه دارند که به دلیل اینکه دولت ارزی ندارد و تخصیص ارزها به موقع انجام نمیشود، مجبور به پرداخت دموراژهای سنگین هستند و بعضا تا سه و چهار ماه در نوبت تخصیص ارز باقی میمانند.
او بیان اینکه امروز حجم زیادی از نهادههای دامی در بنادر معطل ترخیص مانده است،تصریح کرد: در گذشته، واردکننده با تشکلها ارتباط برقرار میکرد و با یکدیگر به توافقی میرسیدند و در نهایت کالا ترخیص میشد، اما اکنون که پای دولت در ورود نهادهها در میان است، به مشکل تامین ارز برخورده ایم.
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان رضوی تاکید کرد: امروز شرایط استان ما به گونه ایست که قیمت جو در بازار آزاد از ۱۳۵۰ تومان به بیش از ۲۵۰۰ تومان رسیده است. قیمت ذرت نیز به بیش از ۲۷۰۰ تومان افزایش یافته است، اما سویا به ندرت و به قیمت ۸۰۰۰ تومان یافت میشود.
کافی با اشاره به تاکید سازمان توسعه تجارت مبنی بر اینکه نهادههای دامی نباید با قیمتی بیش از بهای مصوب خرید و فروش گردد، اظهار کرد: در استان ما اعلام کرده اند نهادههای مربوط به خراسان رضوی در دو مرحله به کارخانجات تخصیص یابد، اما درخواست ما افزایش این سهمیه است، زیرا اگر کل سهم استان هم در یک مرحله تخصیص یابد، در نهایت ۱۵ درصد نیاز کارخانجات را تامین میکند.
او افزود: امروز برای تولید ۳۵ هزار تن کنسانتره به ۶۵ هزار تن مواد اولیه نیاز است، اما کل سهمیهای که مقرر شده به استان تخصیص یابد، نصف این مقدار است.
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام و طیور خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر دانههای کلزا، ذرت و سویای تولید کشور جوابگوی نیاز کارخانجات نیست و بیش از ۸۰ درصد نهادههای مورد نیاز کشور از خارج تامین میشود. کارخانجات ما هنوز نتوانسته اند حقوق اسفند و فروردین کارگرانشان را پرداخت کنند، چون با این شرایط نمیتوانند کار کنند. این وضشع دشوار در استان ما پررنگتر از دیگر استانهاست.
بیشتر بخوانید
- تعاون روستایی عهده دار طرح تنظیم بازار در روستاها
کافی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که سهمیه بندی به نوعی باشد که هر واردکننده، نهاده را در استان خود بفروشد و، چون شرایط خراسان رضوی در این حوزه خاص است و بیشترین تولیدات خوراک دام را دارد، واردکنندگان نیز برای تامین نیاز بازار موجود، پای کار بیایند.
- در خراسان رضوی شرایط باید مهیا شود تا بتوانیم برای واردکنندگان ارز را زودتر از موعد دریافت کنیم و آنها نیز بتوانند کالای خود را ترخیص کرده و به ما بفروشند، ولی در شرایط فعلی ظرف یک ماه آینده کارخانجات خوراک دام به تعطیلی کشانده میشوند.
انتهای پیام//م. ب