به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، ملکی مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان پوست شایعترین سرطان در دنیا است که بین سرطانهای مخصوص مردان رتبه اول را به خود اختصاص داده است، اما به دلیل میزان کشندگی پایینی که دارد در آمار انکولوژی محسوب نمیشود.
او با اشاره به اینکه
سرطان پوست در ریجستری بیماری سرطان وزارت بهداشت جز اولین سرطانها در کشور است، افزود: مهمترین عامل سرطان پوست آفتاب است و بیشتر برای مردانی که مدت طولانیتر در معرض افتاب هستند رخ میدهد.
مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کشاورزان، دامداران و ماهیگیران جز دسته افرادی هستند که بیشتر از سایر مشاغل در معرض نور خورشید هستند و احتمال ابتلا به سرطان پوست در بین آنها بیشتر است، ادامه داد: آقایانی که ساعات طولانی در معرض
نور خورشید هستند باید کلاه، دستکش، چتر و یا عینک همراه خود داشته باشند و حتی الامکان از کرمهای ضد افتاب استفاده کنند.
آفتاب سوختگی جرقه اول برای سرطان پوست
ملکی بیان کرد: به جز حضور طولانی مدت در معرض آفتاب، میتواند آبتنی کردن و شنا کردن و یا ورزشهایی که در معرض آفتاب انجام میشود نیز زمینه ابتلا به سرطان پوست را در بین اقشار مختلف فراهم کند.
او تصریح کرد: هرگونه آفتاب سوختگی جرقه اول برای سرطان پوست محسوب میشود بنابراین حتما نباید ساعات طولانی و مداوم در معرض افتاب بود بلکه حتی یک آفتاب سوختگی نیز میتواند زمینه ساز سرطان باشد.
بیشتربخوانید:
مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: سرطانهای پوست سلولی پایه، سرطانهای پوست سلولی سنگفرشی، ملانوموس از انواع سرطانهای پوست هستند که هر کدام علایم مخصوص به خود را دارد.
ملکی اظهار کرد: سرطان بی سی سی به اشکال مختلف در قالب ضایعه برجسته پوستی به شکل جوش، زخم یا آپسه، ضایعه مسطح قرمز رنگ بروز پیدا میکند که اغلب برای بیماران عارضه دهنده نیست.
او با اشاره به اینکه افرادی بین ۴۰ تا ۵۰ سال مبتلا به این نوع از سرطان میشوند، افزود: در نژاد سفید نیز در قسمتهای از سر و گردن که بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار میگیرد این عارضه بروز بیشتری دارد.
مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در برخی از مواقع این عارضه بر روی پوست پلک و یا روی پوست سر خودنمایی میکند که ممکن است دیواره جمجه را خراب کرده باشد، اما با جراحی و رادیو تراپی شرایط بیمار رو به بهبودی میرود.
ملکی بیان کرد: فرم دوم سرطان با عنوان اس سی سی شیوع کمتری دارد، اما خطر متاستاز در این نوع از سرطان مشهودتر است و در عروق خونی و لنفاوی شبیه جوش، زخم، زگیل، شاخ، اپسه خودنمایی میکند که میتواند باعث درگیری ریه و کبد شود.
او تصریح کرد: فرم سوم بیماری در کشور ما شیوع کمی دارد، اما در آمریکا و استرالیا شیوع بالاتری دارد که با عنوان ملانوم شناخته میشود و بیشتر شبیه خال قهوه ای، در دو یا سه رنگ مشکی، قهوهای سیر خودنمایی میکند.
مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: این بیماری در بین افراد با چشمهای آبی یا سبز با موهای قرمز یا بور دیده میشود و از نوع کشنده بیماری محسوب میشود که بیشتر افرادی که با مواد شیمیائی مانند آرسنیک، سروکار دارند در معرض این بیماری قرار دارند.
ملکی اظهار کرد: همچنین اشعه ایکس، بیماران ژنتیکی مانند بیماران پروانهای، کسانی که در کودکی به علت کچلی رادیوتراپی شدند، بیماران پیوند کلیه، سوختگیهای قدیمی، افراد جوشکار، پرسنل پرواز، کشاورزان، افراد شاغل در صنایع نساجی، افراد ساکن درمناطق کوهستانی بخصوص احتمال ابتلا بیشتری نسبت به سایرین به سرطانهای پوست دارند.
انتهای پیام//ف.س