به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، شیبانی مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان در نشست رونمایی از محصولات سالم گفت: در سال ۹۷ ، محصول گلخانهای خیارسبز در شهرستان خوسف با اجرای طرح ترویج، تولید و مصرف محصولات گواهی شده زنان روستایی در استان شروع به فعالیت کرد.
او افزود با پیشرفت اجرای این طرح در استان اکنون از چهار محصول زرشک شهرستان بیرجند، سبزیجات برگی طبس، خیارسبز گلخانهای خوسف و زعفران از شهرستان فردوس رونمایی میشود.
در ادامه میرزایی کارشناس مجری طرح هم با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر تحت پوشش این برنامه با چهار سایت در استان وجود دارد اظهار کرد: سه طرح خیارسبز، زرشک و سبزیجات برگی از محصولاتی است که بهربردار آن موفق به اخذ نشان استاندار تشویقی شده اند.
او ادامه داد: در راستای تولید محصول سالم و گواهی شده در استان، در سال گذشته، ۳ هزار و ۸۴۰ نفر روز، آموزش متعدد را گذرانده اند که هزینهای بیش از ۲۷۰ میلیون ریال را داشته است.
نخعی مدیرکل امور بانوان استانداری استان هم در این جلسه با بیان اینکه ۲۱۸ صندوق خرده زنان وجود دارد گفت: بانوان خراسان جنوبی در کارهای سخت همیشه پیشقدم هستند و بانوان روستایی در این زمینه پیشتاز هستند.
او افزود: تولید غذای پاک با محوریت مزرعه تا سفر از اهداف بانوان کشاورز و جهادکشاورزی استان است.
بیشتر بخوانید
قوسی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در این جلسه با بیان اینکه ۸۲ هزار نفر بهربردار بخش کشاورزی در استان وجود دارد گفت: از این تعداد ۵ هزار و ۱۱۴ نفر بهربردار زنان هستند.
قوسی با اشاره به اینکه هدف ما در جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی مردم است افزود: در راستای تولید محصول سالم با داشتن حداقل آلایندهها در محصولات کشاورزی، برنامه رسیدن به اجرای ۱۰۰ درصدی این موضوع در محصولات کشاورزی استان را داریم.
او گفت: فراهم نمودن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوارها روستایی و عشایری با تولید محصولات گواهی شده، ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده، حاصلخیزی خاک، مصرف کمتر مواد شیمیایی و استفاده از کودهای آلی از اهداف این طرح است.
قوسی برنامه سال جاری را رونمایی از ده محصول دیگر از ده شهرستان استان عنوان کرد و گفت: زعفران بیرجند، پسته سرایان و بشرویه، عناب خوسف، کنجد سربیشه، انار فردوس، سبزیجات برگی گشنیز طبس، زیتون نهبندان، توت زیرکوه و زرشک درمیان این محصولات است.
نبود آزمایشگاه تعیین حدمجاز الاینده و فلزات سنگین محصولات کشاورزی هم از جمله مشکلات عنوان شده این طرح بود که افراد مجبور به ارسال محصولات به آزمایشگاههای زاهدان و مشهد هستند.
در این راستا مروی مقدم مدیرکل استاندار استان برای راه اندازی این ازمایشگاه و صرفه اقتصادی بخش خصوصی، گفت: باید تعداد ازمایشها برای راه اندازی ازمایشگاه به حد لازم برسد.
انتهای پیام / ط ا