سفیر اسبق ایران در آذربایجان گفت: اتحادیه ارواسیا ظرفیت‌های اقتصادی بسیاری برای ایران دارد.

اتحادیه اوراسیا/ دپومحسن پاک آئین سفیر اسبق کشورمان در آذربایجان و تحلیلگر مسائل آسیا در گفت وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ظرفیت های اتحادیه اروسیا برای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اتحادیه اوراسیا یک ظرفیت هایی دارد که به واسطه آنها تهران حتی در درازمدت هم می‌تواند با آنها همکاری کرده و بهره وری داشته باشد. ظرفیت های اقتصادی این اتحادیه توان بالقوه بسیاری برای رشد سریع اقتصادی  برای کشورهای طرف تعامل فراهم می کند.

او  با اشاره به مختصات  جغرافیایی منطقه اوراسیا ادامه داد: اوراسیا از چین شروع شده و به ترکیه متصل می‌شود، منطقه و قاره جدیدی متشکل از کشور‌های مهم اروپایی و آسیایی است.

دیپلمات اسبق کشورمان تصریح کرد: کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که آینده اقتصاد جهان در این منطقه رقم خواهد خورد. در این منطقه مهم اتحادیه‌ای به نام اتحادیه ارواسیا که پیمان منطقه‌ای میان رهبران روسیه بلاروس و قزاقستان در ۲۰۱۴ به امضا رسید که موسسان این اتحادیه بودند و سپس ارمنستان و قرقیزستان در ۲۰۱۵ پیوستند.

سفیر اسبق کشورمان در آذربایجان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هم با این اتحادیه تعرفه تجارت ترجیحی امضا کرده است. به این معنی که مشمول تعرفه‌های گمرکی این اتحادیه می‌شود و می‌تواند کالا‌های خود را صادر کند و در صورت واردات کالا از این تعرفه‌ها بهره مند می شود، زیرا به لحاظ اقتصادی مناسب بوده و در برخی موارد کالا‌های اقتصادی ایران مشمول تعرفه نمی‌شود و برای ما تعرفه‌های اندکی در نظر گرفته می‌شود.

پاک آئین افزود: اتحادیه اوراسیا حدود ۲۰ میلیون کیلومتر مربع وسعت داشته و بیش از ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد، ۵۰۰۰ میلیارد دلار درآمد ناخالص داخلی دارد که نشان دهنده سطح بالای اقتصادی در کشور‌های عضو این اتحادیه است. ایران می‌تواند ی را با این اتحادیه داشته باشد، به دلیل اهمیت منطقه اوراسیا شاهد آن خواهیم بود که کشور‌های بزرگ دیگری هم به این اتحادیه بپیوندند.

او با اشاره به تمایل قدرت های بزرگ آسیایی همچون چین به اوراسیا اظهار کرد: چین نگاه مثبتی به این اتحادیه داشته و اگر جنگ تعرفه‌ای با آمریکا ادامه پیدا کند، احتمال پیوستن این کشور به  اوراسیا به دلیل پیوندهای نژادی و فرهنگی مشترک وجود دارد.

دیپلمات اسبق کشورمان ادامه داد: چینی‌ها مدتی است که سیاست نگاه به شرق را تقویت کرده و در همین راستا چین در بندر گوارد پاکستان سرمایه گذاری بالای ۴۸ میلیارد دلار داشته و آماده سرمایه گذاری در معادن افغانستان هم هستند و با ایران در حوزه نفت و گاز همکاری دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار