به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در جامعه امروزی با پیشرفت علم تکنولوژی، خودرو های زیادی در کشور ایران و در سراسر جهان تولید می شوند. به وضوح می توان گفت که در گذشته ترافیک چندانی در خیابان ها دیده نمی شد اما امروزه زمان بیشتر افراد در ترافیک ها تلف می شود. با افزایش روند تولید خودرو ها، طبیعی است که خرید و فروش آن ها نیز رواج پیدا کرده است، اما دیده می شود که برخی افراد وقتی خودروی جدیدی را از فرد دیگری خریداری می کنند در انتقال سند خودرو به مالکیت خود، تاخیر می کنند و به این مسئله کاملا بی اعتنا می باشند. این مورد امر بسیار مهمی می باشد و در حین خرید خودرو باید هم زمان انتقال سند خودرو را انجام داد زیرا بی اعتنایی در این موضوع سبب ایجاد مشکلات زیادی هم برای خریدار و هم برای فروشنده می کند. افراد برای "انتقال سند خودرو" باید مراحلی را طی کنند، هم چنین شرایط زیادی دارد که اگر شما نیز در چنین شرایطی قرار گرفته اید و با شرایط آن آشنا نیستید توصیه می کنیم با ما همراه باشید و مطالب زیر را با دقت مطالعه نمایید.
در هر معامله ای نیاز است هر دو طرف یعنی هم خریدار و هم فروشنده قرار دادی را میان خود بنویسند و این قرار داد باید به امضای هر دو طرف برسد. در انتقال سند خودرو نیز در ابتدا باید این کار را انجام دهند. در محتوای این قرارداد باید مواردی را ذکر کنند که این موارد را در اختیار شما قرار می دهیم:
مرحله بعدی برای انتقال سند خودرو، مراجعه کردن به مراکز تعویض پلاک می باشد. اصول اصلی در انتقال سند خودرو این است که قبل از مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، هر دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده باید در مراکز تعویض پلاک حاضر شوند و مستندات مربوط به اقدام پلاک قبلی و نصب پلاک جدید، برای خریدار را ارائه دهند.
در برخی موارد دیده شده است که خریدار یا فرشنده به دلایل مختلفی نتوانسته اند با هم در مرکز تعویض پلاک حضور داشته باشند. در این شرایط می توانند به دفتر خانه مراجعه کرده و اقدام به تنظیم وکالت نامه بکنند که فروشنده باید پس از تعویض پلاک خودرو دوباره به همراه خریدار برای تنظیم کردن سند قطعی خودرو به دفتر خانه مراجعه کند. علاوه بر این کار، می توان در دفتر خانه وکالتی به نام وکالت فروش خودرو تنظیم کرد که در این حالت نیازی به حضور فروشنده در دفتر خانه نیست، اما باید توجه کرد که هزینه تنظیم کردن این نوع وکالت از تعویض پلاک بیشتر است. بنابراین بهتر است از روش قبلی استفاده شود.
بعد از انجام تعویض پلاک خودرو، باید هر دو طرف معامله یعنی هم خریدار و هم فروشنده به دفتر خانه مراجعه کنند و سند قطعی خودرو را تنظیم کنند. برای تنظیم کردن انتقال سند خودرو مدارکی باید آماده باشد. این مدارک عبارتند از:
در خرید و فروش خودرو های وکالتی، باید دفتر خانه مهلت تعویض پلاک خودرو را در وکالت نامه ای تنظیم شده است درج کند.
هزینه های ناشی از انتقال سند خودرو در دفتر خانه های تمام کشور برابر می شود زیرا آن ها را براساس جداول مالیاتی تنظیم می کنند. هزینه های انتقال سند خودرو شامل دو بخش است: هزینه حق الثبت و مالیات نقل و انتقال که مخصوص دولت می باشد و هزینه حق التحریر که مخصوص دفترخانه می باشد. این هزینه ها برای هر خودرویی با مدل های متفاوت یکسان نمی باشد و برای هر خودرویی هزینه متفاوتی در نظر گرفته شده است. هزینه ای که برای دولت می باشد، از طرف فروشنده باید پرداخت شود اما هزینه ای که مخصوص دفتر خانه است بر عهده هر دو طرف می باشد، مگر در شرایطی که خریدار و فروشنده بر خلاف شرایط گفته شده توافق کرده باشند که در این صورت، این نظر محترم بوده و پرداخت ها بر این اساس صورت می گیرد.
به گفته برخی ازمسولین، حضور در دفتر خانه برای انجام امور مربوط به انتقال سند خودرو الزامی نیست و مراجعه به دفتر خانه حسنی ندارد و تنها سبب می شود هزینه هایی را هر دو طرف متحمل شوند، زیرا برگ سبز خودرو سند محسوب می شود و تمامی اطلاعات خودرو در اختیار پلیس می باشد.
بسیاری از افراد که بعد از خرید و یا فروش خودروی خود در انتقال سند خودرو تاخیر می کنند و به این مسئله بی اعتنا هستند، در آینده دچار مشکلات زیادی می شوند. پس توصیه می کنیم در این امر دقت کافی داشته باشید و در زمان مناسب حتما اقدام به انتقال سند خودرو کنید. در ضمن فرقی نمی کند که خریدار باشید یا فروشنده، هر دو طرف معامله دچار این مشکلات می شوند. امیدواریم که با خواندن مطالب بالا با روش ها و مراحل آن بیشتر آشنا شدید و اهمیت این مسئله را درک کردید.
انتهای پیام/
الآن برگ سبز و سند ماشین ب نام خودمه ولی سند های قبلی ک
به اسم کس های دیگه بوده کم کردم خواستم بدونم میتونم ماشینم رو بفروشم؟
من پراید وانتی خریدم خواستم بدانم برای انتقال سند فقط مفاصا حساب عوارض شهرداری کافیه ؟یا باید دارایی م بگیره فروشنده ؟
من یه ماشین پژو خریدم بذون آگاهی از فروشهای قبلی بعد از تعویض پلاک به نام خودم فهمیدم که چند دست فروخته شده و هیچکدام محضری ثبت نکردن سوال من اینه که حالا میتونم از همون فروشنده اصلی که برگه کمپانی داره ماشین رو محضری به نام خودم ثبت کنم بدون در نظر گرفتن بقیه خریداران لطفا راهنمایی کنید
کلا نظرتون رو میخواستم بدونم
ممنون .
پدر من ماشین خریده من برای امورات اداری و تعویض پلاک از فروشنده وکالت کار به اسم خودم گرفتم چطوری می تونم پلاک و کارت ماشین به اسم پدرم صادر بشه.
من یک خودرو خریدم کە برگ سبز سند بە نام خودم زدم الان میتونم سند قطعی خودرو رو بە نام کسی دیگە بزنم ؟
من میخوام بگم برگ سبز خودرو بە نام منە آیا سند قطعی هم باید حتما بە نام خودم باشە ؟ یا متونیم بە نام کسی دیگە سند بزنیم ؟
مبلغ موردمعامله درسندقطعی چراکمترازمبلغ خریدمن است؟
من ماشین رو۴۰میلیون خریدم توسندزده دوازده میلیون دویست
من یکه شهروندافغانی استم کی معلا مقم ایران شدم وگذرنامه ایران دارم
میخواسنم بیدونم کی میتونم سند ماشین بنام خودم بزنم
به دفتر خونه نرید سند رسمی همونه که کارخونه صادر میکنه و برگ سبزی که نیروی انتظامی میده
اگه قرار بود سند دفتر خونه ملاک باشه ، کارخونه باید همون رو میداد نه اینکه ما پاشیم بریم دفتر خونه
و هر خریداری اصرار داشته باشه ، باید هزینه هاشو خودش بده
با آدرس خونه پدر شوهرم ميشه؟ به عنوان عروس؟
باید به عرض دوستا برسونم هزینه های خودرو که در دفتر خانه گرفته شده بخشی از آن بابت حق ثبت در دفتر می باشد و بیشتر مبلغ ان به حساب اداره دارایی و ثبت انتقال می شود.
دل خوش به این نباشیم که با صدور سند توسط نیروی انتظامی هزینه ها کاهش یابد بلکه نیروی انتظامی نیز موظف به دریافت این مبالغ حتی شاید بیشتر نیز می باشد.
از متن می توان نتیجه گرفت که هم برای تعویض پلاک هم برای تنظیم سند به نام خرید؛ نیاز به دو تا وکالت داریم.
درست است؟