به سفارش آژانس فضایی آمریکا- NASA، دانشمندان از دانشگاه واندربیلت تلسکوپی را که قادر به پیدا کردن مواد معدنی از جمله طلا در سیارک‌ها است، طراحی کردند.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان  و به نقل از خبرگزاری رزبالت، (Yosbalt.ru) کار این تلسکوپ براساس اصول تشخیص اشعه گاما که در برخورد پرتوهای کیهانی با سطح اجرام آسمانی به وجود می‌آید، استوار است. به گفته محققان، این سیستم جدید، امکان اندازه‌گیری مقدار مواد معدنی در اعماق سیارات و اقمار آنها را با دقت بسیار بالا فراهم می‌کند و این نیاز به هزینه‌های مالی زیادی ندارد.

تقریباً تمام اجرام منظومه شمسی بدون وقفه با ذرات باردار کهکشانی که با سرعت نور در حرکتند بمباران می‌شوند. هنگامی که ذرات باردار کهکشانی با اتم‌ها در سطح سیارک‌ها برخورد می‌کنند، موجب سیل سیار ذراتی که در عمق سنگ معدنی نفوذ می‌کنند، می‌شوند، به نوبه خود در اتم‌های طلا و سایر عناصر در اعماق سنگ‌های معدنی فرو می‌روند، رسوخ می‌کنند و موجب سیل کوانتوم‌های گاما می‌شوند. اگر این سیل به دام انداخته شود و طیف آن اندازه‌گیری گردد، می‌توان با دقت ترکیبات شیمیایی سیارک‌ها یا سیارات را معلوم کرد.

پیش از این اعلام شد کنگره ایالات متحده آمریکا قانون استخراج منابع معدنی در اجرام کیهانی را تصویب کرد. به علاوه، این سند تمدید مدت استفاده از ایستگاه فضایی بین‌المللی از سوی ایالات متحده آمریکا را تا سال 2024 تعیین می‌کند. 

بنیانگذاران این شرکت قصد دارند از سفینه‌های فضایی بدون سرنشین برای استخراج عناصر سوخت‌های شیمیایی، فلزات گرانبها از جمله طلا و پلاتین، و نیز آب استفاده کنند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

برچسب ها: تلسکوپ ، طلا ، سیارک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار