پرونده قضایی اتهامات زیست محیطی مدیران معدنی خواف در مراجع قضایی تشکیل شد

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خواف گفت: پرونده تخلفات ۲ واحد معدنی فعال شهر سنگان از توابع با شکایت محیط زیست در دستگاه قضایی تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

سعید شفیعیان رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان خواف با اشاره به مطالبات مردم در زمینه حفظ ضوابط محیط‌زیستی در معادن پلاسری خواف گفت: پایش و کنترل معادن شهرستان خواف برابر ضوابط زیست‌محیطی معادن و شیوه نامه کنترل گرد و غبار به صورت مستمر انجام می‌پذیرد و در سال‌های اخیر واحد‌های آلاینده مشمول جرائم سبز قرار گرفتند.

وی با بیان این که معرفی واحد‌های آلاینده زیست محیطی بعد از پایش و بازدید از این واحد‌ها انجام و هر مرحله در سامانه جامع محیط‌زیست کشور ثبت می‌شود اضافه کرد: در صورت استنکاف در رفع آلودگی طی مهلت مقرر اخطاریه، آن واحد به عنوان واحد آلاینده برای اجرای ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده (جرائم یک درصد آلایندگی) به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست خواف در خصوص مطالبات مردم برای بازگشت جرائم زیست محیطی به مناطق تحت آلودگی هم گفت: سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه شناسایی و معرفی این واحد‌ها را دارد و نقشی در خصوص وصول مبالغ جرائم یا تخصیص مبالغ آن به شهرستان ندارد.

شفیعیان با اشاره به بازدید اخیر بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب خواف از مجموعه‌های معدنی این شهرستان افزود: با توجه به تصمیم قضایی، اقدامات اجرایی مشخص در مهلت معین برای کنترل گرد و غبار به ویژه در سایت‌های دانه‌بندی معدن ابلاغ شد تا بر اساس آن تصمیم قضایی متناسب گرفته شود.

مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.

مجموعه کانسار‌های سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسار‌های سنگ‌آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.