بعداز گذشت ۲۵ سال؛

صادرات مرغ از سرگرفته شد

بنابر اذعان رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون، بعد از گذشت ۲۵ سال صادرات هزار تن مرغ به عراق انجام شد و بنابر سیاست وزیر جهاد این امر ادامه دارد.

 بنابر آمارهای اعلامی قبل از سیاست افزایش جوجه ریزی در واحدهای مرغداری، بخشی از مرغ مورد نیاز از طریق واردات تامین می شد و به رغم آنکه تا چندماه پیش واردکننده مرغ از ترکیه بودیم، اما از اسفندماه به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شدیم.

با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری، امکان تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه به رغم افزایش سرانه مصرف مرغ ناشی از نوسانات قیمت گوشت قرمز حداکثر ۲ میلیون تن مرغ مورد نیاز است که این امر بدان معناست که به شرط تامین زیرساخت های لازم و حذف قیمت گذاری دستوری، امکان صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد که با احتساب نرخ ۲.۲ تا ۲‌.۳ دلار هرکیلو مرغ صادراتی، ارزآوری قابل توجهی نصیب کشور می شود.

طبق آمارهای اعلامی در آذرماه ۱۴۱ میلیون قطعه، دی ماه ۱۵۲ میلیون قطعه، بهمن بیش از ۱۵۱ میلیون و اسفند ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که با عرضه مرغ های جوجه ریزی بهمن ماه در ایام نوروز و ماه رمضان نیاز است که مازاد تولید از سطح بازار جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

بنابر اذعان مسئولان صادرات مرغ بعداز سال ها به عراق انجام شد، این درحالی است که تا ۸ ماه گذشته واردکننده مرغ بودیم. لذا اگر مجموع ظرفیت نصب شده ۳ میلیون تن مرغ در کشور بکار گرفته شود،میزان صادرات بیش از پیش افزایش خواهد یافت، هرچه ارزآوری در این بخش بیشتر شود به فعال شدن این ظرفیت‌ها و افزایش تولید کمک می‌کند.

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی گفت که جوجه ریزی در بهمن از ۱۵۱ میلیون قطعه عبور کرد که این میزان یعنی ۳۰ هزار تن بیش از نیاز کشور تولید می‌شود.

ظرفیت صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد

ارسلان  قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال اولین پارت مرغ به بازارهای هدف صادر شد؛ به طوریکه بنابر آخرین آمار هزار تن مرغ به عراق صادر شده است.

او با بیان اینکه سالانه ۲ میلیون تن مرغ در کشور استفاده می شود، افزود: بنابر آمار پتانسیل تولید کنونی صنعت مرغداری بدون ایجاد ظرفیت جدید ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور است که با احتساب مصرف داخل، حداقل امکان صادرات یک میلیون تن از این میزان به بازار‌های هدف وجود دارد.

قاسمی ادامه داد: با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد به طوریکه با صادرات و تامین ارز مورد نیاز صنعت در داخل، وابستگی ها کاهش می یابد.

به گفته او، با افزایش روند جوجه ریزی ها و تولید داخل و تامین ذخایر استراتژیک در داخل نیازی به واردات مرغ از دیگر کشورها نداریم.

چندی پیش نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: هم اکنون  جوجه ریزی ها در چهار دوره ۵۰ روزه انجام می‌شود که امکان برنامه‌ریزی برای افزایش دوره‌ها به شش دوره جوجه ریزی در سال وجود خواهد داشت و بر این اساس با همین زیرساخت‌های کنونی باید برای صادرات نیم میلیون تن گوشت مرغ آماده شویم.

با تولید مرغ سایز، صادرات رونق می گیرد

محمدرضا صدیق پور دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته امسال با تغییرات صورت گرفته، جوجه ریزی گله های اجداد در دستور کار قرار گرفت، درحالیکه سال های گذشته این موضوع مورد غفلت قرار گرفته بود.

به گفته او، بنابر سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها در واحدهای مرغداری و جوجه ریزی اجداد می توان گفت که در برنامه های آتی، تامین ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری بدون نیاز به واردات جوجه امکان پذیر است.

صدیق پور ادامه داد: بنابر افزایش میزان جوجه ریزی ها در ماه های اخیر و مازاد تولید، مرغ مازاد از سطح بازار باید جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه از آغاز صادرات مرغ خبر داد و گفت: با افزایش تولید جوجه های مادر، امکان دسترسی به تولید مرغ سایز در بازار فراهم است که براین اساس بحث صادرات به بازارهای هدف در دستور کار قرار می گیرد.

او با بیان اینکه برنامه ریزی زیربنایی لازمه صادرات مرغ به بازارهای هدف است، گفت: براساس سیاست وزارت جهاد بحث تولید مرغ صادرات محور شده است، حال برای هر حلقه اعم از صادرات مرغ گوشتی و جوجه یکروزه برنامه ریزی صورت می گیرد تا بازار داخل تحت شعاع قرار نگیرد.

با توجه به اقدامات وزارت جهاد و همت و تلاش تولیدکنندگان، نه تنها کمبودی در عرضه مرغ کشور نداریم، بلکه به دلیل مازاد تولید صادرات مرغ هم آغاز شده است که با استمرار روند صادرات جای هیچ گونه نگرانی برای نوسانات قیمت در بازار داخل نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
مسئولین محترم باید به مردم توضیح دهند که قیمت تمام شده مرغ برای تولید کننده چقدر است ، چون برخی فکر می کنند که مرغ کیلویی 50 هزارتومان برای تولید کننده تمام میشود و تولید کننده آنرا کیلویی 80 هزارتومان میفروشد !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
چرااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
یار خدا
۱۱:۱۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
الان کیلویی حدود 85 هزار تومان است صادر کنید تا برود بالای 100 هزارتومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
لطف کنن همون ذخایر استراتژیک رو صادر کنن نه مرغای تازه رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
صادرات مرغ مساوی پرواز قیمت مرغ است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
منتظر مرغ کیلویی 150 تومن باشید...!
United States of America
جان به لب
۱۰:۴۲ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
گرانی مرغ از سر گرفته شد
United States of America
ناشناس
۱۰:۳۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
مردم که سیزده فروردین نمیتونننن برن بیرون چون ۲۱ ماه رمضون شهادت حضرت علی هست چ چجور میش مردم دیگه چکار مبکننن در عوض سیزده رو میذارن عید سعید فطر که میش ۲۲ فروردین چارشنبه و پنج شنبه ۲۳ و جمعه ۲۴ فرورددین به امید خدا میرن خوش بگذروننننننننن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
حالا این خوبه یا بد
تولید رفته بالا یا مردم کمتر مرغ میخرن ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
ضرر این صادرات بسیار بیشتر از سودش است،ارز یارانه ای برای غذای مرغ،برق و اب وگاز و گازوییل یارانه ای مصرف شده از جیب تمام ملت،آلودگیهای سوختش رفته تو حلق تمام ملت،اگر همینها را صادر کنند و پولش را بین مردم تقسیم کنند بسیار به نفع اکثریت است،اما چه کنیم که منافع بعضی به خطر می افتد و اجرا نمیشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
بخاطر اینکه قیمت مرغ کاهش پیدا نکنه دارید صادر میکنید یه کشوری هم گندم رو میریخت تو دریاخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
مردم خودمون متاجن و با قیمت نجومی بهشون میدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
این صادرات هنر نیست که گرونش کنین که تقاضا در داخل براش کم بشه بتونین صادرات کنین تو کل دنیا میان اینقد تولید میکنن که مازاد بر مصرف مردمشون باشه بعد صادر میکنن ما برعکسیم
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۰۹:۴۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
از فردا همین مرغ هورمونی گرون آشغال رو هم پیدا نمی کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
سلام بر مرغ پیامکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
پس واسه همی مرغ گرون شده تا مرغ مونم صادر میکننننننن ایییییی خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
منتظر پرواز قیمت گوشت مرغ باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
صادر نکنید بذارید مردم خودمون استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
کدوم کشور بدبخت اینها رو می خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
آره مرغ بی کیفیت رو هم گرون کنید ... دیگه چیزی واسه مردم نمونده ... فقط فشار اقتصادی یه عمر زندگی کردم خوشی ندیدم... فقط خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
دوباره از نو شروع شد گرانی دوباره مرغ در راه است - والله دیگه نمیشه خرید - من خودم قبلا 4 میخریدم نزدیک به یک ماه رو میبردم جلو به خدا الان تو ماه 1 دونه دارم میخرم دیگه زورم نمیرسه چنتا بخرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
از این به بعد مرغ میشه کیلویی۲۰۰هزار تومن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۷:۵۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
خب ایشالله اگه خدا بخواد باید منتظر گروهی بیشتر مرغ باشیم
آخرین اخبار