تصویب رده‌بندی غار‌های خراسان رضوی

رده‌بندی پنج دهنه غار و ضرورت اولویت بندی ۱۰ دهنه از غار‌های خراسان رضوی تصویب شد.

محسن شریفی مدیر کل دفتر فنی و حمل و نقل ترافیک استانداری در جلسه کارگروه غارشناسی استان با تاکید بر ضرورت شناسایی همه غار‌های استان و اعمال مدیریت و حفاظت بر آنها گفت: تا کنون۲۷ دهنه غار مهم در لیست مطالعات و درجه‌بندی قرار گرفته است که بر اساس درجات ۱ تا ۴ رده‌بندی می‌شود.

او افزود: بر اساس شاخص‌های فنی، غار‌های کرکس، کارده، مغان، بزنگان و بلور درجه‌بندی شده وکارگروه غارشناسی خراسان رضوی مطابق آیین نامه مدیریت حفاظت و بهره‌برداری از غار‌های کشور ماموریت حمایت و پشتیبانی لازم برای حفاظت و بهره‌برداری از غار‌ها را بر عهده دارد.

مدیر کل دفتر فنی و حمل و نقل ترافیک استانداری ادامه داد:کارگروه همچنین موظف است ضوابط مربوط به حریم حفاظتی غار‌ها را با در نظر گرفتن تنوع درجه‌بندی حفاظتی غار‌ها، تهیه و به تصویب برساند.

شریفی بیان کرد:دستگاه‌هایی، چون محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع و معادن، زمین شناسی و جهاد کشاورزی عضو کارگروه هستند و یک نماینده از تشکل‌های غیردولتی مربوط نیز در کارگروه فعال است.

او تصریح کرد: ریاست کارگروه استانی با معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار است و حفاظت محیط زیست، دبیری کارگروه را بر عهده دارد.

خراسان رضوی دارای ۳۰ دهنه غار شاخص است

اله پور مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این استان دارای ۳۰ دهنه غار شاخص است که برخی از این غار‌ها به دلیل ویژگی‌های خاص دارای شهرت هستند.

او افزود: غار مزدوران در ۹۵ کیلومتری مشهد از قدیمی‌ترین غار‌های خراسان رضوی لقب گرفته که با یک کیلومتر طول، از بی نظیر‌ترین غار افقی ایران است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: همچنین غار سرنی که غاری زنده و از غار‌های مهم خراسان رضوی است، در همه فصول سال دارای آب است.

این غار در ارتفاعات مرکزی رشته کوه بینالود واقع شده است.

در خراسان رضوی حدود ۳۰۰ غار شناسایی شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.